שלום, אני חדשה!

booksmeller1

New member
שלום, אני חדשה!

ואני חייבת להודות שגם הקהילה הזו וגם הקהילה השנייה, ה"מתקדמת" :), מקסימות! אבל יחד עם זאת, מפחידות אותי! אני רואה את כל העוגות, את כל הקישורים, הטיפים, מדריכים ותמכונים ואני לא יודעת מי מה איפה כמה ולמה! יש כל כך הרבה מונחים, כל כך הרבה כלים, אני לא מכירה כלום! התייחסו אליי כאילו נולדתי אתמול כשזה נוגע לעולם האפייה והקישוט! :) אבל אני ממש רוצה לדעת וללמוד. אולי יש מילון לכל מונחי הקישוט, הכלים וכו'? איך אני נכנסת לעניינים? אין לי שמץ מה לעשות.. קניתי לפני כמה ימים כמה קישוטים יפים לCUPCAKES [איך קוראים לCUPCAKES בעברית אגב?!] שאני רוצה לעשות. אני רוצה ללמוד יותר על icings וכו'..הRDF הבנתי קשה להכנה ומאוד יקר בחנויות. ונראה כבד למדי. תקנו אותי אם אני טועה כמובן. החנות המרשימה היחידה שאני מכירה בנושא זה 4CHEF בקרליבך אבל יש חנות לקישוטים, נצנצים וכו' עצמם? אני צריכה כנראה ספר הדרכה, או פשוט לסיים את ההודעה הזו :)
 
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל..... תרגעי ! ותנשמי עמוק. עכשיו: בקשר לבצק סוכר - RFM (ולא האותיות האחרון שכתבת) - לא כזה יקר לדעתי.... אפשר להשיג קופא של 4 קילו (שיכול להספיק ל-6 עוגות) ב-60 ש"ח. אז תחשבי איך היית בדרך אחרת מצפה עוגה ? פודינג+שמנת מתוקה+חלב+קישוטים ? - אז הנה יוצא אותו מחיר. אל תברחי ! יש המון שיטות וטכניקות לקישוט עוגה וחלקן כל כך קלות.... מה שאת צריכה כדי להתחיל זה קודם כל רצון (אפילו לא יותר מידי כשרון), בצק סוכר (וניתן לקנות גם בקופסא של קילו), כמה צבעי יסוד, אפשר גם טוש שחור ו... יאלה לעבודה ! במאמרים פה תאכלי למצוא הדרכות ועוד קצת נבירה בפורום ועיון שוטף - ותלמדי המון. עוד משהו: אל תתביישי לשאול ! אנחנו אוהבות את זה...... בהצלחה.
 

booksmeller1

New member
קרן החביבה - תודה + שאלות

תודה רבה קרן! למה הכוונה "טוש שחור"? ולכמה זמן הRFM הזה נשאר טרי? נהדר שזה מספיק ל-6 עוגות אבל האם יש לו תוקף לשימושו? רציתי לדעת יותר על ציפויים. על צורות של הצ'וקצ'יקים האלה, עם הזלפנים. רואה? :) אפילו אין לי אוצר מילים ראוי! שאתבייש לעצמי.. :D אני אוסיף כאן כמה תמונות של כל מיני דברים שנורא התלהבתי מהם ורציתי להכין עוד כמה דקות.. יעל.
 

booksmeller1

New member
דברים שרציתי להכין ולא יודעת איך 1

איך מכינים את הציפוי? הצבעים החזקים והיפים הללו! מאיפה הנצנצים? איך אני משתמשת בצ'וקצ'יקים להכנת צורות וכו'? תראו איזה יופי!
 

michahz

New member
לזה את לא צריכה כלום, מורחת קרם עם

סכין ושמה מעל מזרה סוכריות (בחנויות המתמחות אפשר לקנות בצבע אחד ולא מעורבבים כמו בסופר)
 

booksmeller1

New member
כן אבל

איזה קרם? איך עושים את הקרם הזה? ואיך מקבלים צבעים כל כך עזים?
 

michahz

New member
הציפוי נראה כמו קרם חמאה, הוא תופס

צבע יותר חזק מהבצק. משתמשים בצנתרים בצורות שונות, זה נראה לי נעשה עם צנתר כוכב. מעל יש או סוכר צבוע או יש נצנצים שנראים כמו ניירות כאלה דקות ושקופות.
 
הכנתי השבוע סוכר צבוע בכחול

מאוד פשוט. פשוט הכנסתי טיפת צבע מאכל כחול לשקית סנדויץ', הכנסתי כמה כפיות סוכר, בהתחלה שיפשפתי עם הידיים, אחר כך ניפחתי את השקית וניערתי. יצא סוכר כחול מקסים !
 

booksmeller1

New member
אבוי

יותר מדי מידע! :) פירוט בבקשה? איך עשית את זה? כמה סוכר? רק סוכר? אבקת סוכר? כמה? איך ניפחת? :)
 
לדעתי זה קרם חמאה

עם צבעי מאכל מיוחדים. תוכלי למצוא צבעים כאלה או דומים ב- 4שף וגם לרכוש באתרים באינטרנט. קרם חמאה עשוי חמאה+אבקת סוכר בעקרון (כמויות ופרוט תמצאי פה בחיפוש). ה"צ'ופצ'יקים" האלה נקראים 'צנטרים' ובתור מתחילה, את יכולה אפילו לרכוש שק זילוף+צנטרים בכמה שקלים (בסופר למשל), הם לא רעים. בהצלחה.
 

booksmeller1

New member
כשאתן מגיבות תוכלו להגיד...

לאיזו תמונה אתן מתכוונות בבקשה? :) תוכלי לחסוך לי את החיפוש עם מתכון פשוט כאן לקרם חמאה?
 

michahz

New member
הנה מתכון של gtali לקרם חמאה...

רם חמאה- לכל המעוניין ו gtali / אומנות בעוגות ו 16:13 | 01/05/05 קרם חמאה: אם אני רוצה אותו שוקולדי אני מורידה מכמות אבקת הסוכר ומוסיפה קקאו (עדיף משובח). כמובן שאפשר להחליף את המיים בליקר שאת אוהבת. אם את עומדת לזלף כדאי שכן תנפי את אבקת הסוכר. אפשר להוסיף גרד תפוז או לימון, וחשוב שהוניל יהיה איכותי. אם את לא צריכה קרם לבן, אין חשיבות לוניל הבהיר שכתוב במתכון. החומרים: 150 מרגרינה קרה (הערה של טלי: חשוב- מרגרינה מלוחה!) 640 גר´ אבקת סוכר מנופה (אני לא מנפה) כפית תמצית וניל בהירה (אפשר גם רגילה) 2 כפות מים או וודקה ההכנה: מעבדים את המרגרינה בגיטרה, מוסיפים וניל וממשיכים להקציף כ-20 שניות. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה וממשיכים לעבד היטב במהירות בינונית. (לא כתוב מים, אז אני מכניסה את המים איפשהו באמצע). יש להקפיד ולגרד את דפנות הקערה לעיתים קרובות. יש לכסות במטלית רטובה עד לשימוש. כדי להגיע לרמת סמיכות שמתאימה לזילוף שראית מוסיפים לזה 3 כפיות מים. אם רוצים לצפות עוגה מוסיפים 6 כפיות מים. **טל וגלית הוסיפו שוקולד מומס ויצא מוצלח וטעים. מקור המתכון: יפה האופה
 

michahz

New member
הבצק נקרא RFM. ניתן לקנות בזול יותר

אצל חייק.(יש כתובת במאמרים). בהתחלה ממש לא צריך כלים, מספיק בצק, צבעי מאכל ג'ל (בצבעי יסוד- אדום, צהוב, כחול + שחור) קורנפלור. את יכולה לרדד את הבצק (ההרגשה היא כמו פלסטלינה, או בצק משחק), לקרוץ עיגולים עם כוס להניח על ה CUPCAKES, ומעל לצייר עם צבעי מאכל או לעשות פיסולים שונים, אפשר גם צורות מחותכנים קטנים. מקווה שעזר.
 

booksmeller1

New member
יפה, לא חשבתי על הרעיון

של לעשות עיגולים וכו'. אבל לאיזה בצק את מתכוונת? מה המתכון? הבנתי שיש כל מיני סוגים של ציפויים. יותר דלילים, יותר סמיכים וכו'. סתכלי על התמונות שהוספתי :)
 

michahz

New member
מה שאת שמת זה לא עם בצק. זה נראה

כמו קרם חמאה. אני אחפש לך משהו עם בצק.
 

booksmeller1

New member
לצערי זה לא אני עשיתי :)

אלו כמה תמונות ממקורות שונים שנורא התלהבתי מהם!
 
למעלה