שלום! אני חדשה

soferk73

New member
שלום! אני חדשה

בתחום שהתוודעתי אליו דרך הפורום המדהים שלכם. אז הייתי בגלריות וקראתי קצת, התחום נראה לי מאוד רחב ומסוג הדברים שניסיון הוא חלק חשוב בהם. אז כפי שאמרתי לי אין ניסיון ולא כלים מקצועיים והייתי רוצה לקבל המלצה על עוגה ממנה כדי להתחיל שלא תהיה מסובכת מידי ולא דורשת כלים מקצועיים(אני מוכנה לקנות חלק בשביל ההתחלה). מקווה מאוד לקבל עזרה ריקי
 

net the jet

New member
ממליצה על העוגהה שלי-עוגת שוקולד

קלי קלות להכנה, טעימה מאד ומתאימה ביותר לציפוי עם בצק סוכר. עוגת שוקולד 2 וחצי כוסות קמח תופח 2 כוסות סוכר 2 ביצים 1 מרגרינה 1 אשל קורט מלח כפית וניל כפית סודה ךשתיה 3 כפות קקאו לערבב הכל יחד, להוסיף כוס ( אני מוסיפה טיפה פחות ) מים רותחים, לערבב. לאפות בתבנית 26 ( או רינג 24 ) בחום 160, ממוקם בחצי התחתון של התנור, עד שקיסם יוצא יבש . אני ממקמת כמה קעריות עם מים בתחתית התנור וזה משום מה מבטיח שהעוגה תצא ישרה כמו פלס ( לעוגות המצופות מאד יפה שיוצאות ישרות. בהצלחה
 
העוגה שאני אוהבת

2 כוסות קמח 3/4 1 כוסות סוכר 3/4 כוס קקאו 1/2 1 כפית סודה לשתיה 1/2 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית מלח 2 ביצים 1 כוס חלב 1/2 כוס שמן 2 כפיות תמצית וניל 1 כוס מים רותחים אופן הכנה: - לערבב את כל החומרים יחד חוץ מהמים החמים - להוסיף את המים הרותחים ולערבב עד לקבלת מסה אחידה. - אפיה – 180 מעלות 40 דקות הערות: - עוגה מעולה לילדים - יש למזוג מעל סירופ סוכר אחרת היא יבשה
 
לאיזה גודל תבנית מיועד העוגה?

אם אני רוצה עוגה מרובעת בתבנית גדולה ושתצא גבוהה, האם הכמות מספיקה או שצריך להכפיל אותה? ואיך עושים סירופ סוכר? אולי שאלות פשוטות אבל למי שאולי אופה בפעם החמישית הן בהחלט מהותיות, תודה מראש
 
תכפילי פי 3

הכמות מיועדת לשתי תבניות איגליש קייק סירופ סוכר = כוס סוכר + כוס מים ולהרתיח עד שמסמיך מעט
 
אבקה להכנת עוגה

של ריץ' שוקולד או ספוג רגילה. מ-ע-ו-ל-ה קלה מאד ואני במקום מים מוסיפה חלב אפשר להוסיף גם מיץ תפוזים וקצת רום. יוצאת תמיד מוצלחת. מאד טעימה מעולה לכיסוי בבצק סוכר כי היא יציבה ובכלל לא יבשה - אני לא הוספתי מי-סוכר רק גנאש לפני הציפוי. תמיד יש לי שקית-שתיים של אבקה בארון. כולה 11 שקל!
 
ההבדל בעלות הוא לא משמעותי

כי בתערובות הנמכרות אין ביצים/חלב וכו'. כך שמדובר בעצם בחמרים יבשים בלבד : קמח + קקאו+ אבקת אפיה וכו'. על הטעם יש מה להתוכח... באופן כללי הן בסדר גמור ואפשר לשדרג אותן עם טעמים וסירופים. המתכון שנתתי הוא מעולה, וכדאי לכן לנסות.
 
אני אנסה את המתכון

אכן ההבדל במחיר הסופי הוא לא משמעותי, אבל הבלאגן קטן יותר, והקניה מרוכזת יותר וגם התוצאה טובה יותר מרוב העוגות שהכנתי עפ"י מרשמים הן מבחינת עמידות בחיתוך ובציפוי והן מבחינת הטעם. ותמיד יש מי שמבקשת את המתכון. בכל אופן, אני אנסה את העוגה שלך, איילת. בפעם הבאה. ואני אדווח .
 

liltam

New member
העוגה של איילת

זה מתכון מצויין. אני משתמשת בו בכל העוגות לילדים. אפשר להוסיף לו גם שוקולד ציפס בכדי שיהיה יותר עשיר.
 

soferk73

New member
תודה על כל המתכונים אבל

למען האמת להכין עוגות פשוטות אני יודעת, אין לי בעיה בזה(כנראה לא ניסחתי את השאלה נכון) התכוונתי איך אפשר משם להמשיך הלאה לכל העוגות המיוחדות והצבעוניות שאתן מכינות. הייתי רוצה שתתנו לי רעיון לעוגה שהיא טובה בתור למישהי שמתנסה בזה בפעם הראשונה- גם שלא תהיה מסובכת ושלא תדרוש יותר מידי כלים מקצועיים. בתודה מראש
 
את מתכוונת לעוגה פשוטה מבחינת

עיצוב? את רוצה לעשות עוגה לארוע מסויים או סתם להתנסות?
 

soferk73

New member
סתם להתנסות, לראות איך זה

אני אשמח אם תוכלי להראות לי עוגה שהיא פשוטה מבחינת העיצוב ותתני לי הסברים אם אפשר
 

net the jet

New member
יש כאלו שיגידו לך שהכי קל זה לצייר

על עוגה, יש כאלו שיגידו שפיסול.. בכל מקרה, מה שאני מציעה לך לעשות, זה להכיר את החומרים ( בצק סוכר, רויאל ). לאפות עוגה, לעטוף אותה בבצק סוכר, להתנסות אולי עם סגירה למטה בצורות שונות ( אם העוגה היא לנוסוי אז את יכולה מס' סגירות:פרחים, כדורים, נחשים.. ) על העוגה את יכולה לנסות לקרוץ צורות שונות ולהדביק ( טיפת מים עושה טוב את העבודה ) או לפסל בצורה חופשית משהו פשוט-כלב, קופסאת של מתנות.. וכ"ו ) לגבי רעיונות- תעשי סיבוב בגלריות ויהיו לך אינספור רעיונות. בהצלחה.
 
למעלה