שלום אני חדשה

גליושע

New member
שלום אני חדשה

היי קוראים לי גליה... אני חדשה בתפוז... אממ אני מאוד מאוד מאוד אוהבת לקרוא אבל בזמן האחרון אני כמעט לא קוראת כי אני לא מוצאת מה...! ספרים "לנוער" הם ילדותיים בעיניי... זאת אומרת אני אוהבת לקרוא אותם אבל אני מרגישה שאני מוכנה לקרוא ספרים קצת יותר רציניים... אבל ספרים של מבוגרים לא נראים לי. חלק ההורים לא מרשים לי לקרוא, וחלק פשוט לא מעניינים אותי. אני בת 13 - אולי זה נשמע כאילו אני ילדה קטנה... אבל באמת שאני קוראת יותר טוב מילדים בגילי אני לא יודעת מה לעשות... זה גורם לזה שאני מפסיקה לקרוא אני לא רוצה שזה יקרה... תודה גליה

../images/Emo20.gif ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

שמי שירלי ואני בת 14 וכמה חודשיים... אני יכולה להמליץ לך על הרבה ספרים שאהבתי לקרוא. רק תגידי לי איזה סוגי ספרים את אוהבת, ואני מבטיחה להמליץ לך על הטובים שביותר! שירלי.

גליושע

New member
ואו, תודה רבה:)

אממ אני אוהבת בעיקרון את כל הסוגים, אבל קשה לי לעקוב אחרי... דברים כמו מדע בדיוני וכאלה... אני אוהבת סיפורים ריאליסטים... סיפורי אהבה... סיפורים על אנשים בודדים... וגם מתח ובלשות. אשמח מאוד אם תעזרי:) גליה

../images/Emo42.gif ספרים מומלצים: ../images/Emo29.gif

היי גליה, גם אני מאוד אוהבת ספרים שהם ריאליסטים. בעיקר אני אוהבת ספרים שהם ריאליסטים בנושא השואה וגבורת היהודים. אז יש כמה ספרים שאני יכולה להמליץ לך עליהם- * * * "אירופה אירופה" מאת: שלמה פרל. הוצאת ידיעות אחרונות. "הערבה האינסופית" מאת: אסתר האוציג. הוצאת כתר. "ריקוד של נסיך" מאת: הארם דה יונגה. - - וגם ספרים שהם לא על השואה: "אורי" מאת: אסתר שטרייט-וורצל. "אליפים" מאת: אסתר שטרייט-וורצל. "רדוול" מאת: בראיין ג'ייקס. * * * מצורף להודעה קישור לאתר "כנפיים" שם תמצאי הרבה ספרים במבחר סוגים. וגם את אתר הוצאת "פרוזה עשרה" מבית ידיעות אחרונות-ספרי חמד- שם תמצאי גם מגוון רחב של ספרים. - - מקווה שעזרתי לך- שירלי.

blue skies

New member
שחר של אסתר שטרייט וורצל

ספר מקסים לדעתי שילוב של אמת ודמיוני קראתי אותו בתור נערה ולא מזמן קראתי אותו שוב

blue skies

New member
תוספת

אני אישית בתור נערה (בערך בגיל 14-15) קראתי את הספר חלף עם הרוח אני כרכים כל כרך בערך 400-500 עמודים ואח"כ גם את הספר סקארלט שזה ההמשך של חלף עם הרוח, אך נכתב ע"י סופרת אחרת לאחר שהראשונה מתה פחות טוב מחלף עם הרוח אבל גם נחמד

כמה המלצות

ברוכה הבאה גליה! "אבק כוכבים" של ניל גיימן וטרי פרצ'ט הוא אגדת פנטסיה שהיא גם סיפור אהבה נפלא. "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה" של מארק אדון זה סיפור ריאליסטי שהוא גם סיפור מתח מאוד מיוחד. "יש ילדים זיגזג" של דויד גרוסמן הוא סיפור ריאליסטי+ בלשי סוחף ומעניין ביותר וכנ"ל גם "מישהו לרוץ אתו" של אותו סופר, למרות שהתכנים שלו יותר קשיפ ואולי אתו כדאי לך לחכות עוד כמה שנים. כל הספרים האלה יושבים בדיוק על התפר בין ספרי ילדים לספרי מבוגרים, מקוה שהם ימצאו חן בעינייך.בילוי נעים!

"מישהו לרוץ איתו":

בקשר לספר "מישהו לרוץ איתו": האם הספר הוא יותר לבני נוער או למבוגרים? אני רוצה לקרוא אותו כבר זמן רב... אבל שמעתי שהוא יותר מתאים למבוגרים. וגם כתבת שהתכנים בספר קשים. אז האם הספר מתאים לבני נוער בני 14? בתודה- שירלי.

התכנים לא מאוד קשים.

הספר נחשב למבוגרים, אבל לדעתי בני נוער (ובמיוחד כאלה שקוראים את הספרים שאת קוראת) יהנו ממנו. אני יותר אהבתי את "יש ילדים זיגזג" שלו גרוסמן - באותו סגנון, אבל קצת יותר כייפי.

blue skies

New member
גם אני לא חושבת שהתכנים

במישהו לרוץ איתו קשים במיוחד ספר נחמד

חומריו האפלים של פיליפ פולמן

טרילוגיה (שלושה ספרים), שמספרים על ילדה, שחבר שלה נעלם פתאום והיא יוצאת לחפש אותו. בדרך היא עוברת הרפתקאות מסמרות שיער ביותר. לא ספר ילדים קלאסי, כי יש בו ערבוב בין הטובים לרעים. הספר נחשב לפנטזיה, כי יש בו כל מיני יצורים וחפצים שלא קיימים בעולמנו, אבל האירועים מתוארים בו בצורה ריאליסטית מאוד. שמות הספרים (לפי סדר הקריאה): המצפן הזהוב הסכין המעודן משקפת הענבר.

גליושע

New member
וואו! המון תודה!

קיבלתי המון המלצות, תודה לכם! אממ, את מישהו לרוץ איתו והמקרה המוזר של הכלב בשעת לילה - קראתי ונהניתי. אני אמנם בת 13, אבל יש לי יכולת קריאה גבוהה מהממוצע. בכל מקרה, תודה רבה. חלק מהספרים קראתי. קשה לי לקרוא ספרים של אסתר שטרייט וורצל - המון סטיות מהנושא כדי לדבר על כל מיני פרטים שוליים/משעממים. בכלליות יש לה ספרים מעניינים מאוד - מרתקים אפילו - אבל היא טרחנית מאוד. הספר שלה שהכי אהבתי היה "בן הערובה" - גם טרחני, אפילו הרבה, אבל סיפור מרתק. המוןןן תודה על כל ההמלצות, שוב, באמת:)

blue skies

New member
עוד המלצה

אני לא יודעת לאיזה גיל מוגדר הספר אבל גם אני וגם אחותי הקטנה (ויש כמעט 12 שנה הבדל בינינו) קוראות עכשיו את הספר רכבות לחופש רכבות לגיהנום, ספר על השואה, מסובפר במקביל על שני סיפורים שאני משארת שיתאחדו באיזשו שלב בנתיים מומלץ

Athaclena

New member
חומריו האפלים לא מוגדר כספרות ילדים

אלא כ-young adults שזה, אממ, נוער. יצא לי לקרוא מספר ספרים שנופלים לקטגוריה ההיא לאחרונה ובד"כ הם כתובים היטב, מאוד סוחפים ומהנים אבל ממש לא ילדותיים. רק שהאחרים לא תורגמו: Sabriel והמשכיו, the amulet of samarkand מה-bartimaeus trilogy... אני מקווה שיתחילו לתרגם יותר מאלה כי ממש עושה רושם שהמצב בעברית (מתורגם) תקוע בלפני חמש שנים.

למעלה