שלום אני חדשה,

hagi32

New member
שלום אני חדשה,

שלום לכולכם, אני קוראת ותיקה של הפורום , ואני חייבת לציין שממש חם וכייף פה, הרבה זמן לא ניכנסתי לפורום אומנם , אבל אני נהנית פה וקוראת פה את הניכתב ומאוד מתביישת להגיב, או להביע דעה.... גם אני רוצה לחוות שינויים בשנה הזו ,ואני מאוד מקווה להגשים אותם... אני דיי מפחדת משינויים למרות שחלקם לטובה והם פשוט מלחיצים אותי , אני יודעת שאם לא אעשה את הצעדים הראשונים , לא אוכל להגשים את חלומותיי, כרגע אני במשבר קל בחיי שמכניס אותי לדיכאון קל ואני מנסה להשתחרר ממנו , אני רק לא יודעת איך בדיוק אני עושה את זה , יש לי הרבה תוכניות לשינויים ואני פשוט לא יודעת מאיפה להתחיל.... אשמח לשמוע את דעתכם .

Gali112

New member
שלום hagi32

שינויים באמת יכולים להיות מפחידים כי גם אם המצב הקיים לא אידיאלי הוא מוכר יש כל מיני דרכי התמודדות עם פחד- דרך אחת היא ללכת בצעדים קטנים, כלומר לקחת את אחד השינויים שאת רוצה לעשות ולהתחיל בצעדים קטנטנים להגשמתו הדרך שלי להתמודד עם פחד היא להודות בו ולעשות בכל זאת את יכולה להתחיל בזה שפחות תתביישי להגיב כאן, הרי את אנונימית ומה כבר יכול להיות? תשתמשי בפינות של המטרות השבועיות תכתבי את שלך ותגיבי על מטרות של אחרים (לפעמים סתם להגיד למישהו בהצלחה עושה הרגשה טובה לך ולו...) שיהיה לך בהצלחה

ניאו30

New member
עשית צעד חשוב ביותר ../images/Emo39.gif

שאולי הוא לא הכי גדול(בעינייך),אבל הכי חשוב(לדעתי)...ואני מתכוון לעצם הכתיבה כאן.הצהרת בפניי העולם(כשהעולם במקרה זה הוא פורום אחד קטן ופשוט) שאת רוצה להשתנות ושאת רצינית בכך(התגברת על החשש לכתוב בפומבי והצלחתי לכתוב!). יכול לספר לך שאני קראתי במשך שנה עד שהתחלתי לכתוב בפורום הראשון בו כתבתי בתפוז(לא זה).יש לנו מחשבות,חלומות ותקוות,אבל עד שלא נעשה מעשים ופעולות הבאים לבטאם לא נוכל להרגיש שהשתננו,לדעתי.אין הכוונה להגשמה מיידית של אלו,אלא לכוונה,לחיפוש אחר הדרך לשם,ולעשייה המתלווה לחיפוש הזה.העשייה היא מאוד חשובה כאן,כי רק דרך התנסות בדברים אפשר לדעת כיצד לחוש כלפיהם,ולא ממחשבות או חלומות עליהם. ושאלת על הדרך ל"שם"("מאיפה להתחיל?"),אז לדעתי ה"שם" הוא תמיד מתחיל "פה",כלומר בתוכך.זה אולי חבוי,זה אולי רדום,אבל הוא קיים,בתוכך(כמו שהכוח של הפרח לגדול,ללבלב ולפרוח קיים בתוך זרע קטן,אך בשלב הראשון הוא לא נראה לעין הפיסית). לדעתי,וזו רק דעתי,צריך קודם כל לפתוח את ליבנו אל עצמנו,ולאחר מכן לא להשאיר אותו רק בפנים(חלומות,משאלות לב וכדומה) אלא לפתוח את ליבנו אל העולם(מעשים ופעולות). לא מהר,לאט לאט,צעד אחרי צעד,ללמוד לקבל את הנפילה וה"כשלון" באהבה,כמשהו שיעזור לנו,כמשהו חיובי אשר יקדם אותנו עוד ועוד אל עבר "משהו",כמו תינוק שמתחיל ללמוד לאכול,לזחול או ללכת.כבר כתבתי את זה כאן,שלדעתי מי שעושה שינוי בחייו דומה מהרבה בחינות לאותו תינוק שרק בא אל העולם,צריך ללמוד אותו,צריך להסתגל אליו ובהדרגה צריך לעשות בו דברים שהוא לא מכיר. ובאשר לפחד-צריך להסתכל מה עומד מאחוריו ומה עומד מלפניו.לדעתי,מאחוריי הפחדים שלנו עומדים חוויות שלנו מהעבר,דברים שעשו לנו,שאמרו לנו,דברים שאנחנו בכלל לא מודעים אליהם,ברוב הפעמים,ובדרך כלל אלו דברים שהמקור שלהם הוא מהילדות, ובמיוחד הילדות המוקדמת ביותר,השבועות והחודשים הראשונים שלנו בעולם הזה.זה העבר.העתיד הוא חופש,חופש ואהבה,אבל עד שלא נשתחרר מהעבר,מאותם פחדים,לא נוכל,לדעתי,לנוע אל אותו חופש.צריך ממש לראות את זה בעיניים-מעבר לפחד מסתתר החופש,מעבר לחומות של ליבנו מסתתר אותו גרעין של אמת ואהבה טהורה,אבל בשביל למצוא אותו צריך לשבור את החומות,צריך להתגבר על הפחדים. אה,ובכוונה לא כתבתי לך מאיפה להתחיל...אני לא חושב שזה משהו שמישהו אחר יכול להגיד למישהו אחר...האחריות לשינוי היא שלך,אז אולי השלב הראשונה שאת צריכה להתחיל בו זה לחשוב בדיוק על הדברים האלו,אבל לא יותר מדיי,לדעתי,כי תמיד יהיו דברים נוחים יותר ודברים נוחים פחות,כשהדבר החשוב,לדעתי,הוא העשייה עצמה,בלי קשר לנוחותה בשבילנו,אלא עצם הפעולה המכוונת והמודעות לעשות דברים כדי ליצור שינוי. שוב,זה משהו שצריך לבוא ממך,ואין בחירה שגויה.כל מה שתעשי יהיה נכון לאותו רגע,גם אם הוא לא "יצליח"-כי כל דבר כזה מלמד אותנו יותר ויותר מהו הכיוון/ייעוד שלנו בחיים,ולכן הוא נמצא שם מסיבה מסויימת,אותה סיבה שאנחנו נותנים לה את השמות "צירוף מקרים"(אם "מצליח") או "ביש מזל"(אם לא "מצליח").לדעתי,דברים אלו לא קיימים במציאות,אלא שמדובר בגורל שלנו,אבל היופי הוא שהגורל הזה אמנם נקבע מראש,אך הוא לא בלתי ניתן לשינוי.אני מאמין שיש בתוכך,בתוך האינדיבדואליות והייחודיות שלך כאדם,את הכוח והיכולת לשנותו("הכל צפוי והרשות נתונה"). May the force be with you

שלום לך וברוכה הבאה אלינו

קודם כל תודה לך על המחמאה הקטנה ונעימה שלך על הפורום הזה, מאוד שמחתי לשמוע את דעתך על המקום הזה. פחד משינוי, נדמה לי שזהו אחד הנושאים המשמעותיים ביותר בכל מה שקשור בשינוי. כי הוא נפוץ כל-כך ואוחז ברבים רבים מאיתנו לפני שינוי קטן או גדול. אני אפילו יכולה להגיד לך, שלמרות שבאופן אישי הצלחתי לשנות הרבה מאוד דברים שרציתי לשנות בחיים שלי, עדיין, כשאני ניצבת בפני פריצת דרך חדשה שאני עומדת לעשות, או בפני החלטה מהותית שעשוייה לשנות משהו בחיים המוכרים לי - זה תמיד מביא איתו רגשות של פחד, פרפרים בבטן, המון מחשבות, הטרדות, ואפילו חלומות בלילה. לשמחתי אני יודעת ששינוי כמעט תמיד הולך יד ביד עם פחד, ולכן אני מנסה למצוא טכניקות להפחית את תחושת הפחד (אם כי לא להשתיק אותה לחלוטין) ולעשות את מה שתכננתי למרות הכל. לא תמיד זה פשוט, אבל זה מה שמאפשר לי להתגבר עליו וללכת לכיוון שאני רוצה להגיע אליו. אז איך מתחילים? אולי בלנסות לענות על השאלה הבאה - אם תגיע לחייך איזושהי פיה טובה ותתן לך לבחור משאלה אחת בלבד, דבר אחד שהיית רוצה לשנות בחיים שלך - רק אחד. מה הוא היה? תנסי להשתעשע עם כל התשובות שעולות לך בראש, אבל בסוף תבחרי רק אחת. ואם תרצי לשתף אותנו בתשובה שלך - נשמח מאוד. כך נוכל לדעת פחות או יותר באיזה כיוון כדאי לך לבחור ולהתמקד בו. ואם עוד מישהו או מישהי רוצים לענות על השאלה הזאת כי מתלבטים מהיכן להתחיל - מוזמנים ביותר. שבת שלום,

למעלה