מזמן לא כתבתי בפורום....
אבל באמת חשבתי שכדאי להגיב. בתור מישהו שעשה מחקרים מקיפים למדי על נושאי תזונה. אענה לך על שאלותייך. נתייחס למספר גורמים אשר עלולים להיות חסרים לך: חלבונים - כ 80% מהחלבונים שצורך אדם ממוצע מקורם מן הצומח ולא מן החי, החלבונים מצויים בהשלמה של דגנים עם קטניות (לחם עם חומוס, אורז עם עדשים וכו´) וזהו המקור המוצלח ביותר שלהם. ישנה טענה כי סויה מכילה חלבון שלם (כלומר את כל חומצת האמינו הנחוצות) אך יש להטיל ספק בכך ולהשלים חלבון ע"י דגנים וקטניות. בנוסף לכך, אם אתה צמחוני, אתה מקבל חלבונים מחלב וביצים אם כי זהו מקור מאוד רע לדברים אלו, מכיוון שהחלבונים בחלב וביצים מכילים חומצות אמינו נוספות אשר אינן מועילות לגוף ומקשות על העיכול, וגם חלב וביצים מכילים כולסטרול אשר אינו משהו אשר הגוף צריך לקבל ממקור חיצוני ומהווה גורם מספר אחת לבעיות לב. סידן - מצוי בצומח באגוזים, שקדים, ובמספר ירקות. דברים אלו מהווים מקור אמין ביותר לסידן. התייעץ בתזונאי לקבל רשימה מלאה של מוצרים המכילים סידן. ברזל - מצוי בפול, חומוס (גרגרים), סויה וכדו´, בנוסף מצוי באגוזים מסוימים וכו´... אלו מהווים מקור אמין במיוחד לברזל (שוב, התייעץ עם תזונאי) בי 12 - הסיפור הכי ארוך בכל העניין, במעיים שלך למעשה אמורים להתקיים חיידקים מסויימים החיים בסימביוזיה עם הגוף ואלו אמורים לייצר בי 12, העניין הוא שאצל רוב האנשים החיים בעולם המערבי ישנה פגיעה בסימביוזה הזאת. הפגיעה נגרמת ממספר גורמים, בינהם גנטיקה, אכילת בשר לאורך השנים, זיהום אוויר וכו´. כך שלמעשה, רובנו זקוקים למקור חיצוני של בי 12, מקורות צמחיים כמו אצות וירקות שורש אינם מקורות אמינים לבי 12, הם מכילים מה שמכונה בי 12 לא אקטיבי, או בי 12 מזוייף, אשר רק פוגם בספיגה של בי 12 אקטיבי. אין להסתמך על אלו כמקורות לבי 12. ביצים הם מקור אמין לבי 12 (אך שוב מזיקות מאוד בהרבה מובנים אחרים) הם תבחר אתה מוזמן לאכול ביצה פעם ביומיים וזה בערך יספק את כל כמות הבי 12 שתצטרך. המלצתי אליך היא לעבור לתזונה נטולת ביצים וחלב, במידת הצורך להשלים בי 12 ע"י תוספי תזונה. זוהי הבחירה שאני עשיתי, אני חי מצויין עם המצפון שלי, ואני בריא כמו שור (הבדיקות דם שלי נטולות כל חסרים בחלבונים, סידן, ברזל וכו´ והכולסטרול שלי נמוך מאוד!). בכל מקרה התייעץ עם תזונאי לגבי מקורות אמינים לסידן, ברזל וחלבונים. עשה בדיקות דם אחת לחצי שנה ובדוק חסרים, השלם את אלו ע"י איזון התזונה שלך (כעדיפות ראשונה!) ובמידה ואינך מצליח אז ע"י תוספי תזונה. בהצלחה לך, וזכור - צמחונות היא רק שלב! בברכת המהפכה וטבעוניי כל העולם התאחדו! אלון.