שלום אני חדש בפורום קצת עזרה

daniel123zino

New member
שלום אני חדש בפורום קצת עזרה

טוב כודם כל שלום לכולם אני דניאל ואני חדש בפורום
אני מגדל דגים חדש ויש לי מספר שאלות
יש לי אקווריום של חברת JOBO R 231 B של 15-20 ליטר
אני מגדל באקווריום שלי 2 דגי שלייר ראש אריה {כיפה אדומה } שהם דגי זהב
יש לי פילטר ביולוגי תאורה ואבן אוויר פעילים

{האקווריום שלי לא עבר סייקל מילה חדשה שלמדתי מפורומים }

נודע לי לאחרונה שהאקווריום שלי לא מתאים לדגי זהב ושכדאי שאעבור לגדל גופים ?

רציתי לדעת עם יש בעיה להשאיר את האור באקווריום ל24 שעות בשבת כי אני שומר שבת {כמובן שבימי חול אני מכבה את האור בלילה ובבוקר מדליק}?

רציתי לדעת איך מחליפים מים ?פשוט מוצאים שני ליטר ומכניסים שני ליטר חדשים ??

רציתי לדעת עם החלפת מים גורמת לדגים לסטרס ?

רציתי לדעת עם זה מזיק לתת לדג אוכל ביום העברה ?
[לדוגמה מהחנות חיות הביתה ?}

רציתי לדעת על איזה חוזק המשאבה שמחוברת לאבן אוויר צריכה להיות יש לי 2 אופציות חזק ובועות עדינות?

אני גלשתי בהמון פורומים ובהמון אתרים קראתי המון מדריכים אבל כמתחיל אני מעדיף לכבל תשובה כי כשאני טועה הדג סובל וזה חבל
אשמח ללמוד מכם חברים
אז תודה רבה ושבת שלום

נתחיל מהסוף

הדגים שלך סובלים כי 15-20 ליטר לא מגדלים בזה אפילו דג זהב אחד.

הדג שלנו גדל וחי יפה מאוד באקווריום של 50 ליטר. אם הייתי יכולה אולי הייתי מגדילה את הנפח אבל אין לי מקום.

לגבי התאורה היות וכנראה אין לך צמחיה אז אין בעיה להשאיר דולק כל השבת. זה בסך הכל רק דקורציה עבורך הדגים ממש לא צריכים את האור.

אשר להחלפת מים אז כן מוציאים 2 ליטר ומכניסים חדשים בהזרמה איטית אם אפשר עם צינור מעולה אם לא אז עם דליים.

לא החלפת מים לא גורמת סטרס לדג אלא אם מחליטים בשיגעון לנקות את כל האקווריום ומעבירים אותו לכלי אחר בזמן הזה ואחרי הנקיון מחזירים = סטרס.

הדגים שלך לא צריכים את האבן אוויר. מספיק להם המשאבה ונראה שהיא טובה.

לגבי האכלה - אני אף פעם לא מקשיבה למוכרים בחנויות - תמיד האכלתי כשהייתי מסיימת סייקל טוב והכל דפק שיגעון.

אם המשאבה עושה הרבה רעש תכוון אותה לבועות עדינות אם לא תשאיר על מה שבא לך.

בהצלחה !

כמה הערות

בקשר לתאורה - זה נכון שהם לא צריכים את האור, אבל את החושך הם כן. אני לא הייתי משאיר תאורה 24 שעות ברצף, במיוחד כשאפשר לפתור את זה בעזרת אביזר יחסית זול שנקרא שעון שבת. אם לא - הייתי משאיר חושך ולא אור.

בקשר למשאבת האוויר - לוותר רק עם יש הרעדה טובה של פני המים כתוצאה מזרימת הפילטר.

Yogev1982

New member

דגים שנמצאים עם 24 שעות תאורה
יסבלו מהר מאוד מתשישות וכו'
(חוסר שינה)

ואכן שעון שבת לתקע עולה 30-40 שקל....אז למה לא ?

למעלה