שלום אני חדש בפרום

BabyKeepSmiling

New member
שלום אני חדש בפרום

ראשית ברכות על הפורום המעניין והחשוב הזה! לדעתי זה ממש חשוב לתת במה להידברות בין דתיים לחילונים ואני שמח שיש אכן אנשים שמעוניינים לגשר על הפער שקיים בחברה שלנו בין שתי האוכלוסיות.
יש לי גם שאלה: למה מי שדתי צריך ללבוש כיפה על הראש? האם יש ציווי הלכתי בנושא? האם מישהו שמקיים את התורה ומאמין באלוקים מבלי ללבוש כיפה הוא חוטא? לדעתי מדובר בהמצאה חדשה יחסית... אם ככה למה זה כזה דבר חשוב?

tamarhp

New member
ברוך הבא :)

הכיפה היא איננה ציווי מהתורה. אבל, חכמים אמרו ללכת עם" כיסוי ראש" (לגבי הבנים) כדי שיזכרו תמיד ש"יש מישהו מעלינו" (אלוקים). זה מין תזכורת יומיומית לכך שאנחנו יהודיים ואלוקים שם למעלה. זהו לא ציווי אבל כך התקבל, ו"מנהג ישראל - דין הוא", כלומר, כשיש מנהג שמשתרש בעם ישראל, יש לו מעמד כמו (או כמעט כמו) לציווי מהתורה... :) מעבר לכך, הכיפה הפכה לסמל, ומאחר וכל אחד מאיתנו הוא נציג של הזרם שלו גם בלי לרצות, כדאי שכולנו נהיה נציגים מכובדים ונייצג את מה שאנחנו בכבוד :) לכן שמקיים את התורה, הולך גם על פי חכמים ולכן ראוי שילבש כיפה... :) (אגב, לא חייבים דווקא כיפה, העיקר שהראש לא יהיה גלוי. בצרפת האנטישמית, למשל, היהודים הולכים עם כובע כדי שלא יזהו שהם יהודים ולא יפגעו בהם...).

BabyKeepSmiling

New member
עדיין קשה לי להבין

אני עדיין לא מבין... אני מכיר כל מיני דתיים שמזלזלים בהרבה מצוות, כמו לבישת ציצית או דברים של הפרדה בין נשים לגברים, או דברים אחרים אבל לא נתקלתי באדם שמגדיר את עצמו כדתי לכל דבר אבל אינו לובש כיפה. לכן התקבל אצלי הרושם שמדובר בסוג של מוסכמה חברתית, אבל אם זה באמת מוסכמה חברתית, אז זה לא סיבה מספיק טובה לדעתי להקפיד על זה... אני סתם חושב בקול ומשתף אתכם אולי מישהו יכול לשפוך אור חדש על הנושא?

tamarhp

New member
כיפה היא סמל

כיפה היא משהו שמשייך אותך לזרם מסויים. כל עוד אדם רוצה להיחשב בזרם מסויים (בין אם זה מתוך רצון או בין אם זה במסגרת מסויימת למשל הוא שם כיפה כי הוא עדיין בישיבה או בתיכון דתי), הוא משתמש באמצעים חיצוניים כדי להדגיש את זה. מעבר לזה, אף אחד לא יוכל לבדוק האם הוא מתפלל בכוונה, או מקפיד להתפלל במניין... בכל מקרה - אנחנו שמים כיפה כי כך חכמים קבעו. גם אם זה הפך למוסכמה חברתית או לסמל, אי אפשר לומר שבגלל זה לא נשים כיפה, כי עדיין יש את מה שקבעו החכמים, והתורה מצווה אותנו בפירוש לשמור את מה שחכמינו אומרים, ואנחנו לא יכולים להחליט לוותר על מצווה כי היא לא נראית לנו שייכת...

אופירA

New member
מנהל
../images/Emo45.gif

כמבואר בקישור שהובא: לא מדובר במוסכמה חברתית. מדובר בהלכה המופיעה גם בשולחן הערוך. אלא שמקורה של ההלכה הוא במנהג יהודי, ולא בדברי חז"ל או בציווי התורה. לכן מי שמתקרב ליהדות, ועדיין אינו מכריז על עצמו כשומר מצוות, יותר טוב שיתחזק קודם במצוות אחרות לפני שיכסה ראשו בכיפה, אם האפקט של ההכרזה החברתית שבכיפה עלול להכביד עליו. לעומת זאת, שמענו דווקא חוזרים בתשובה שהעדיפו בתחילת הדרך לשים את הכיפה על הראש, כאקט שגרם להם להזדרז בקבלת עול מצוות.

ציקי 07

New member
עוד נקודה בכיפה

אחרי המעשים נמשכים הלבבות. החיצוניות משפיעה על הפנימיות ומבחינה מעשית זה טוב ומחזק מבדיל מרתיע(מעבירות) מעודד (למצוות)ועוד.

akyo64

New member
כיפה כשייכות דתית

היום הכיפה משייכת אותך דתית לזרם ביהדות כיפה שחורה חרדי כיפה סרוגה קטנה דתי חפית כיפה סרוגה גדולה דתי חרד"ל - חרדי דתי לאומי וכו' מי שהולך עם כיפה הגדיר את עצמו שייך למאמינים . מי שרוצה להשתייך חובש כיפה.

זה לא פורום

להדברות בין דתיים לחלונים, אלא להידברות בין חילוניים ליהדות.

למעלה