שלום! אני חדש, ויש לי שאלה רצינית..

xflil

New member
שלום! אני חדש, ויש לי שאלה רצינית..

לפני שאני שואל
בבקשה אל תגיבו את התגובות הבאות: 1. תלך למישהו מקצועי שיעריך (אני רוצה כולה הערכה כללית ביותרררר! ) 2. איזו חברה (אין לי מושג) 3. בן כמה בדיוק ? (כי גם זה אני לא יודע) 4. אל תמכור! זה פסנתר כנף! (מי אמר שאני מוכר? אני רק שוקל....) אז זה הולך ככה: יש לי בבית פסנתר כנף גדול מאוד בצבע שחור... הפסנתר עבר בירושה לאבא שלי.... והוא של אבא שלי.... עכשיו, אבא שלי היה שמח להיפטר ממנו... כי תופס המוןןןן מאוד מקום בסלון.... הפסנתר עצמו במצב חמוד ביותר....הוא צבוע.... הוא לא הכי מכוון אבל אין זיופים רציניים בצלילים, אולי רק זמזומים בקליד או שתיים.... הקטע העיקרי הוא שהפסנתר בן 100 + והשאלה היא: בהערכה גסה וכללית ביותר, בכמה כסף לדעתכם פנסתר כזה ימכר היום? להזכירכם כסף.... בתודה מראש מתן

זה תלוי בהרבה קריטריונים שלא ציינת

1. איזה פירמה הוא? 2. האם יש לו ערך היסטורי או אספני כלשהו? 3. האם הוא מקושט באורנמנטים ייחודיים ומעניינים? האם הוא יפה באופן יוצא דופן? 4. האם הוא היה שייך לאומן או דמות מפורסמת? 5. אם הוא צבוע- אני מניח שמחירו יהיה נמוך, כי בצביעה אי אפשר להגיע לרמת הגימור המקורית. 6. מבחינת מכניקה- האם אפשר לנגן עליו, האם מערכת הפטישים במצב טוב? 7. מה מצב תיבת התהודה? האם לפסנתר יש צליל עמום מאד ו"מת", או פתוח וגדול? 8. מה אורכו של הפסנתר? 9. האם הקלידים לבנים, האם עשויים משנהב או מחומר אחר? האם הם מגיבים בצורה תקינה? במידה וזהו פסנתר "נחמד", ישן ולא ממש מנגן, ובהתחשב בעובדה שהוא מאד גדול ותופס מקום רב, הסיכוי שתמכרו אותו הוא נמוך! אתם יכולים לתרום אותו ומי שיקבל אותו ישלם על ההובלה, שעולה קרוב ל- 1000 שקלים. אם כמה מהקריטריונים שציינתי אכן נמצאים בפסנתר, סביר להניח שתצליחו למכור אותו. כמובן שקשה לתת הערכה מדוייקת לפסנתר כזה בלי להסתכל בו (וכן- מומחה יכול לתת הערכה, גם מכוון פסנתרים מוסמך שתאלצו להזמין לפני מכירתו). הייתי אומר ש- 10,000-20,000 זהו מחיר הגיוני.

xflil

New member
אז ככה

1. כתבתי כבר בהודעה שלי שאל תשאלו, כי אין לי מושג... 2. אין ממש לא יודע, הוא של סבא שלי במקור, זה אני כן יודע... 3. הרגליים שלו מגולפות בעיטורים. 4. הוא לא היה שייך לאומן או דמות מפורסמת... 5. אוקיי, אז הוא עבר שיפוץ לפני כמה שנים, שזה בעצם אומר צביעה... 6. אפשר לנגן עליו מצויין, והכל עובד כמו שצריך... 7. יש לו סאונד מדהים! באמת שסאונד נעים לאוזניים, עם צליל מאוד פתוח ומתמשך... 8. 192 ס"מ אורכו של הפסנתר בנקודה הכי ארוכה, ורוחבו 142 ס"מ... 9. הקלידים עשויים משנהב, לבנים לבנים.... הקלידים מגיבים באופן תקין ביותר, וכשהתכוונתי לפסנתר "נחמד" לא התכוונתי ישן שלא מנגן
הוא מנגן מאוד מאוד יפה עם צליל מאוד פתוח ונעים... מתן

xflil

New member
הפרימה לא ממש ידועה, אבל

הוא 99% פנסתר גרמני בכל מקרה מעל הקלידים כתוב שם של פירמה, אבל זאת בעיה לקרוא את זה, אולי אני אשלח לכם צילום....

Mr Peiser

New member
לפי התיאור שלך

הפסנתר נשמע במצב די טוב. אם אכן כך הדבר ניתן למכור פסנתר כנף כזה אפילו בסביבות ה 30000 שקל. כמובן שאתה יכול למכור אותו גם לחנות פסנתרים או משפצי פסנתרים אבל אז כנראה הם יקנו אותו ביותר זול ממך. חשוב כמובן שאם אתה מתכוון למכור אותו לחנות פסנתרים או חנות יד שניה שתבקש חוות דעת נוספת ממוחה אחר כדי לדעת שלא משלמים לך מחיר נמוך מידי..

פוגטיב

New member
הפירמה כתובה

על כיסוי הקלידים ועל ה"נבל", החלק המתכתי שעליו נמתחים המיתרים, כולל שנת הייצור וארץ הייצור והדגם.

xflil

New member
2 דברים

1. אני יודע, על כיסוי הקלידים מבפנים, אבל, תנסה אתה לקרוא את זה
2. אני אבדוק מה כתוב על הנבל הזה שדיברת עליו, כי לא בדקתי את זה אף פעם... איפה זה בדוק ממוקם?

בתוך תיבת התהודה יש מבנה גדול

ממתכת או מעץ עבה, שעליו מתוחים המיתרים, והוא בצורת נבל. בבסיס הנבל הזה אמור להיות רשום שם הפירמה.

xflil

New member
אוקיי, אז כמה דברים חשובים!

תודה בה לפוגטיב שגילה לי איפה כתובים כל הפרטים של הפסנתר! (כמעט) כל מה שהיה כתוב היה כתוב בגרמנית (הפסנתר גרמני כמובן) ואבא שלי מבין גרמנית, אז יצאתי טוב, ולדוברי הגרמנית שלכם טקסט המקור ולאלה שלא דוברי גרמנית תירגום בסוף.... : J.G. IRMLER August Friedrich Koenig Von Sachsen Kleine Goldene Medaille 1840 Enst Um Kunst Und Gewerbe (?) Grosse Goldene Medaill 1848 PIANO FORTE - FABRIK LEPZIG No. 7984 זהו... עכשיו התרגום J.G. IRMLER זהו שם הפירמה, כנראה שם של בנאדם אוגוסט פרידריך בלה בלה בלה: במשפט הזה כתוב שאוגוסט פרידריך הוא מלך זחצן... (מדינה) ולמטה כתוב מדליית זהב קטנה למפעל ב-1840 (מפרידריך או מהמלוכה) (כמו ביינות) המשפט עם הסימן שאלה זה משפט שהוא לא ממש ברור ואולי אייתתי אותו לא נכון לאבא שלי אז הוא לא ממש הבין אותו ולמטה כתוב מדליית זהב גדולה ב-1848 ואז כתוב מפעל פסנתרים לייפציג זאת עיר והמספר הסידורי 7984 לא כתוב שנת יצור! לפחות לא על הנבל..... הממממ..... מישהו מכיר את החברה? בטח לא קיימת היום יותר, אולי אני יכול לברר את המספר הסידורי הזה ובאיזה שנה ייצרו את הפסנתר בעזרתו? בתודה מראש מתן

פוגטיב

New member
זה יעניין אותך, כולל גם כתובת

וטלפון להתקשרות. http://www.bluthnerpiano.com/irmler.html

xflil

New member
לפי האתר של החברה של הפנסתר

שיש לי בבית ולפי המספר הסיריאלי שלו.... כתבו לי מהאתר באי מייל שהוא יוצר בין השנים: 1885 - 1890 שזה 115 שנה בערך....... שזה נחמד
עכשיו רציתי לדעת..... איך אני יכול לדעת אם הפסנתר שלי הוא משהו שיש 10 חתיכות ממנו בכל העולם? למשל ?
גם לשאול אותם ?

Cornholyo

New member
הפסנתר

לחבר שלי היה מקרה דומה והוא מכר את הפסנתר לחו"ל כי בחו"ל הציעו לו אספנים תשלום מכובד מאוד... מומלץ לברר גם בחו"ל

xflil

New member
פסנתר מאותה פירמה?

או מאותם השנים בערך? מאיפה אני משיג אנשים בחו"ל??

למעלה