שלום אני חדש כאן...

car8urator

New member
שלום אני חדש כאן...

שלום אני רוצה לדעת בבקשה אם הקלאץ של אופנועים 50 סמ"ק ידניים עובד כמו באוטו? ועוד שאלה, איך עובד הקלאץ' הצנטרופוגלי? תודה גל...

ixmix

New member
שאלה טובה.

יש קישור בראש העמוד - לפורום אופנועים (8). קלאץ' זה דבר שאנחנו כאן לא רוצים להכיר.

car8urator

New member
תודה... אבל מזאת אומרת לא רוצים

להכיר?, הרי יש קלאץ' בקטנועים, ויש גם קלאץ' מסויים בקטנועים ידניים כגון ווספה או DT50 לא?

דמיקולו

New member
העיקרון הפשוט של קלאצ' צינטרפוגלי

זהו ההסבר ללא עירוב ההסבר על הוואריאטור שגם מחובר. פתח את התמונה ולא לפי המספרים המצויירים: המנוע (1) מסובב את הציר (2) לפי החיצים. הקליצ' עצמו הינו "גלגל" המסתובב במהירויות שונות ועליו יש כנפיים המוצמדות אלים עם קפיצים ( האדומים בשרטוט) בקצה של כל כנף יש פחם. כאשר מהירות הציר גוברת, הכח הצינצרפוגלי ( כח הסיבוב הגורם לחלקים להימשך או להידחות החוצה ממגעל הסיבוב) גורמת לכנפיים להיפתח ולצמצם את המרווח בינהם לבין החלק השני (4). כאשר יווצר המגע בינם לבין אותו החלק (שוב, 4) יתחיל גם הוא להסתובב בכיוון החיצים, וההמשך , או הרצועה (5) תסובב את גלגל הקטנוע. עד כאן הכל טוב ויפה , אך חסר ההסבר על הווריאטור שאחראי על מהירות סיבוב של רצועה המחוברת לקלאץ ומחליפה את הציר (2) שציירתי מהמנוע ומסובבת את גוף הקלאצ' . על פעולת הוואריאטור עבור על מאמרי פול גז

למעלה