שלום, אני חדש לתלת מימד ויש לי שאלה

שלום, אני חדש לתלת מימד ויש לי שאלה

היי כולם, רכשתי את 3D MAX לפני שבועיים, אך לא הספקתי להתעסק עם התוכנה. אני חדש לתחום של תלת מימד ורציתי לשאול כמה שאלות: האם ב3S MAX אפשר ליצור סרטים? מה ההבדל בין MAYA LIGHTWAVE ו3D MAX? איפה אני יכול למצוא אתרי עזר ל3D MAX? תודה רבה לכל העוזרים :)

בהצלחה

תתחדש על ה 3D מקס. לא השתמשתי בתוכנה די הרבה זמן, אבל יש להם טוטוריאלז לא רעים, אני בזמנו גם קניתי ספר באנגלית, לצערי היו שאלות שהוא לא כל כך ענה לי. יש גם מקומות שאפשר לקנות DVD עם שיעורים, זה לא רע בכלל - אבל קצת יקר. למשל באתר Linda.com למרות שיש בוודאי אפשרויות יותר טובות. בהצלחה שפי

eldarinn

New member
אולי הרכישה מוקדמת? ../images/Emo8.gif

בדרך כלל בודקים את הדברים האלה לפני שמשכיבים 20 אלף שקל על תכנה אתה יודע... ההבדלים בין התכנות מינוריים ומתבטאים בעיקר בקונספט העבודה. אתרי עזר ישנם בקישורים. בהצלחה!

Redjest

New member
מה?!

קנית MAX בלי שום ידע קוגדם בתלת?! כן, אפשר ליצור בה סרטים. נסה את www.3dbuzz.com הוא דורש הרשמה קצרה וחינמית אבל יש בו סרטוני הדרכה טובים מאוד ורבים לתוכנות רבות, בינהן חלק טוב מאוד ולא קטן של MAX. יש גם את http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp שנחשב לאחד הטטוריאלים הטובים ברשת, אתה עושה בו דמות(מין לוחמת כזו) והוא מקיף מאוד, הוא מתחיל משלבי המידול הראשונים ובפירוט רב מגיע לטקסטורה וסקינינג. שיהיה לך בהצלחה עם מקס.(זה עדיין נשמע מוזר שקנית אותה לפני שהכרת אותה...)

ד"א

אני לא ממש מבין את הטוטוריאל של הלוחמת, הוא אומר לי לעשות EXTRUDE כמו בתמונה, אבל אין לי מושג איך :S

Redjest

New member
פרט נמק והדגם.

אתה לא יודע לעשות Extrude בכלל או שאתה מתקשה בשלב מסויים של הטטוריאל? אם זה בשלב מסויים, באיזה?

אני לא יודע לעשות Extrude

אני מנחש שאין מישהו יותר Newbi ממני בפורום הזה... אני חדש לגמרי לתחום הזה, והייתי רוצה ללמוד. אז.. אני לא יודע לעשות extrude בMAX. ואני מתקשה בשלב הראשן של הTUTORIAL :) כמו שאמרתי, אין לי שמץ בתלת מימד. ובקשר ל20 אלף שקלים, כמו שאמרתי אני גר בתאילנד. כאן זה עלה לי 10 שקלים.

בכל מקרה... מעניין אם שמעתם על....

מעניין אם שמעתם על Blender, תוכנה חינמית, תוצאות מעולות, לא כל כך קשה.. אני עכשיו עובד על פנים(אחרי יומיים בתלת מימד) כבר בניתי איש פשוט, לא מפורט, חתול, הרים, כוס... אה גם כובע... אבל כל אלה לא היו ממש מפורטים, רק צורה בסיסית. עכשיו אני מנסה לעבוד על פנים שיראו אמיתיים.... =)

elirz

New member
שמענו גם שמענו על בלנדר

תוכנה מעולה. לדעתי היא מי שכבר התרגל לעבוד על מקס או מאיה יהיה לו קשה מאוד להבין את הראש שלה, ד"א כמה עולה מקס חוקי בתילאנד.

האמת.. אני לא חושב שיש חוקי בתאילנד

גם לא משתמשים כאן בדברים כאלה יותר מדי... אם כן משתמשים, אני מניח שהם מזמינים מחו"ל.

Redjest

New member
אז אקסטרוד...

כדי להשתמש באופציה אקסטרוד אתה צריך להפוך את המודל שבסביבת העבודה לEditable, אתה עושה את זה על ידי מקש ימני עליו ובחירת אחת האופציות הבאות: Editabe mesh Editabe poly Editabe patch(יש כאן סיכוי לשגיעת כתיב, אני לא זוכר את האיות הנכון). כל אחת מהן שתבחר (אני אישית מעדיף POLY) תתן לך אפשרויות רבות, בינהן אקסטרוד. אם עובדים עם אדיטאבל פולי(יכול להיות שזה אותו הדבר גם באפשרויות האחרות, אני לא ניסיתי) יש לך את האפשרות לפעול בכמה סוגים של שליטה: קודקודים, צלעות,גבולות, פאות ואלמנטים. הכוונה בטטוריאל הזה היא לדעתי באקסטרוד של פאות. הכרת אפשרויות העכירה של האדיטאבלים היא חשובה מאוד לעבודה בMAX.

למעלה