שלום אני חדש פהויש לי בעיה עם הבואה

TomerBoy

New member
שלום אני חדש פהויש לי בעיה עם הבואה

ראשית אציין שאתם גדולים כולכם!למדתי המון מן הפורום ואשמח לעמוד לרשות כול אחד.שנית הבעיה היא כזאת: יש לי בואה חמודה מאוד כ110 ס"מ ידידותית בצורה מדהימה(לא נשכה אפילו פעם אחת!). יש לה בית עם חימום שבו היא אוהבת להיות. שם היא מרגישה בטוחה ורק משם היא תוקפת. עד לא מזמן היא אכלה רק עכברים, לא מזמן התחלתי לתת לה חולדות צעירות עד לפעם האחרונה שבא החולדה תקפה אותה כי היא תפסה אותה בחלק האחורי של הגוף והבואה ממש בשניה האחרונה עזבה את החולדה וזו ברחה. מאז היא לא אוכלת, היא כזו מפוחדת. זה היה ביום ראשון 14/03/04 היום ניסיתי לתת לה חולדה אחרת שהייתה כבר מתה והיא לא נגעה בה וגם לא עבבר שננתי אחר כך. מה לעשות? עד היום כמעט לא היו לי בעיות איתה ותאמת שאני בבאסה שהיא לא אוכלת. אשמח לשמוע טיפים נוספים ועצות כלליות מה לעשות ובכלל משהו שיעזור לכל מי שיתקל בבעיה כזו בפורום. בתודה מראש תומר

ברוך הבא לפורום

קודם כל תודה רבה בשם כל חברי הפורום. ועכשיו לעניינו, אתה נותן דוגמא טובה למה לא רצוי לתת מזון חי לזוחלים. אני מציע לך למדוד טוב את הטמ"פ יתכן והיא ירדה בלי ששמת לב וזו הסיבה לחוסר התאבון. בפעם הבאה שתתן לה לאכול ורצוי שתהיה עוד שבוע תציע לה עכבר מומת או מהומם, אחרי שהיא תאכל עכבר בהאכלה הבאה תעלה את גודל המזון לחולדה קטנה וכך הלאה. אם נתת לנחש חולדה והיא לא רצתה לאכול אותה אז לתת מיד עכבר זה די ביזבוז זמן, וגם עלול להלחיץ את הנחש עוד יותר. עם נחשים חשוב להיות סובלנים. בהצלחה

naja

New member
אני מסכים עם יונתן.

ובנוסף-בניגוד למה שהרבה מגדלים חושבים, לנחש בריא לא יקרה כלום אם הוא לא יאכל תקופה מסויימת ולכן אם יש לך חשש שהנחשה קצת נלחצה, עזוב אותה לאיזה שבוע שבועיים, עד שתראה שהיא סורקת את הטרריום לעיתים קרובות מהרגיל, מה שמראה שהיא רעבה. ויכול להיות שהיא פשוט נכנסה לנשל ולכן איבדה קצת את התאבון. וברוך הבא לפורום.

למעלה