שלום, אני חדש פה ובכלל

אסף כץ

New member
שלום, אני חדש פה ובכלל

ורציתי לשאול אותכם: אני עובד על בלוג משלי, אבל אני נמצא בבעיה שאני לא יודע איך לארגן את הכל, אני מדבר על הארכיון, איך להציג את הכתוב, האם בכלל כדי להוסיף מערכת תגובות? ובתכלס איך מאגנים את הכל בראש? בקשר לביצוע זה אף פעם לא היתה בעיה בשבילי, אני עובד בASP אבל הייתי שמח לשמוע גם על דרכים אחרות לבנות איתן תודה (ע-נ-ק-י-ת) מראש

אסף כץ

New member
פליז קצת עזרה.. אגב ראיתם את הכתבה

שכתבו עליכם בPCPLUS? נורא יפה, אם לא קראתם אותה ואף אחדעוד לא העלה אותה לפה אם תרצו אני יכול לסרוק בשבילך מהעיתון תודה מראש

ohad m

New member
היי אסף.

אני שמח שאהבת את הכתבה. יש לך כמה אפשרויות בקשר לאירגון הארכיון - כל חודש לקחת את כל מה שכתבת באותו החודש ולדחוף את זה לקובץ נפרד. חוץ מזה אתה יכול גם "לארכב" עפ"י נושאים/קטגוריות. אתה מוזמן לבדוק את הארכיונים של הבלוגים פה, זה יתן לך מושג בקשר לעניין. אוהד

איה@

New member
אסף - ברוך הבא ../images/Emo140.gif

שאלת הרבה שאלות כלליות, נסה להתמקד - ונשמח לעזור לך.
איה.

אסף כץ

New member
אוקי אני אנסה להתמקד

השאלה שהכי מפריע לי היא נושא הארכיון איך מארגנים אותו? האם כל חודש אני צריך להעתיק את מה שכתבתי ולהעביר אותו לארכיון או שאפשר לעשות שהשרת לבד יפתח חודש חדש? הינה דוגמה: כתבתי בחודש נובמבר ועכשיו מתחיל אפריל (אם זה לא החודש שבא אחרי נובמבר אז סליחה, אני לא ממש זוכר את החודשים האלה)מה לעשות עם חודש נובמבר? להעתיק את כל מה שכתבתי בו לארכיון או שאיכשהו לגרום לו לעשות את זה לבד? ונגיד שאני אסתדר עם זה, מה יקרה כשתעבור שנה? היא תעלה על השנה הראשונה? כל העניין של האריון מאוד מבלבל אותי והייתי שמח אם תוכלי/תוכלו לעזור לי לעשות סדר בראש תודה מראש

djyaniv

New member
אכן, אפריל בא אחרי נובמבר

בערך 5 חודשים אחרי, פחות או יותר ולא פחות חשוב ששבעה חודשים מאוחר יותר נובמבר יחזור (אם ירצה השם) לשאלתך אם אתה כותב את האתר לבד, כדפי HTML אתה תצטרך להכין את הארכיון לבד, הארכיון יכול להיות יומי, שבועי, חודשי לפי רצונך. אתה תמיד יכול להשתמש בסריפטים שעושים את כל העבודה בשבילך (מלבד הכתיבה עצמה) כמו: graymetter, movabletype, pmachine או להשתמש באתרים שמיועדים לכך כמו: blogger, pitas, onlinejournal סיפקה אותך התשובה? בלוגבאסטר אינדקס הבלוגים והיומנים הישראלים

אסף כץ

New member
HTML?, חס וחלילה, יש לי טראומה ממנו

פעם בניתי אתר של 1030 עמודים וממש השקעתי בו וחשבתי שהכל יהיו מצויין עד שיום אחד גליתי שיש לי טעות "קטיב" בתפריט הראשי. מאותו יום לקחתי על עצמי משימה ולמדתי ASP כמו גדול (סתם קניתי ספר), אבל לא משנה כמה אני אשקיע בבניה, זה לא יעזור לי אם אני לא אדע לאגן את הארכיון שלי הייתי שמח אם הייתם יכולים להסביר לי איך הארכיון שלכם עובד (לא מבחינת קוד, מבחינת הרעיון שלו, לדוגמה: כל חודש השרת פותח שורה חדשה וזורק לתוכה את כל הטקסט של החודש הקודם). תודה ותודה מראש

שלינקה

New member
אז אני אנסה להסביר לך איך לעשות את

זה בASP: תבנה במסד הנתונים טבלה שתכיל חודש (-מספר מ-1 עד 12) ושנה (מספר בעל 4 ספרות). בכל פעם כשאתה מכניס בלוג חדש למסד הנתונים תבדוק האם החודש הנוכחי - (month(now - וגם השנה הנוכחית - (year(now - מופיעים כבר בטבלת החודשים (באותה שורה). אם כן - אל תעשה כלום. אם לא - תוסיף אותם בעוד שורה לטבלה. בדף ASP אחר תבנה את הארכיון. תקרא לטבלת החודשים והשנים ע"י ותכתוב ביניהם ידנית את הסימן "/". תקשר כל אחד לדף הראשי של קריאת הבלוג. בדף הראשי של קריאת הבלוג תקבל בresponse.querystring את החודש והשנה ותציג את הבלוגים המתאימים לחודש ולשנה שקיבלת. מקווה שההסבר מובן (למי שמבין ASP הוא אמור להיות מובן). ככה, בכל אופן, אני בניתי את הארכיון. בהצלחה!

היריב

New member
יכול להיות שאני טועה, אבל נדמה לי..

שהבן אדם רוצה לנהל את הבלוג שלו ב-ASP ללא בסיס נתונים ואז התשובה שלך לא מתאימה לו.

אסף כץ

New member
ווואי אני כל כך מצטער!! את עזרת לי

כל כך מצויין עד שאני חייב לך אלף תודות!! (עדיין לא מספיק) אם תרצי אי פעם עזרה בגראפיקה רק תגידי לי ואני אשמח לעזור לך! שוב תודה!

למעלה