שלום,אני חדש פה

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
שלום,אני חדש פה ../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

האמת שנכנסתי לפה רק אחרי שראיתי את ספידרמן,ויצאתי יותר מבולבל מאשר הייתי כנכנסתי לסרט. אז יש לי כמה שאלות כלליות,שלא מצאתי להן תשובה באנגלית. קודם כל,לא הבנתי למה יש כמה סדרות של ספידרמן מקבילות? יש לי את החוברות שיצאו בעבריית (רק שלוש),והבנתי שהן שייכות לAmazing Spiderman.אבל יש עוד סדרות,נכון?כולן יוצאות באישור של מרוול? השאלה השניה שלי היא בקשר לסרט.הבנתי שהסרט לא ממש מדויק,ושהאהבה הראשונה של ספידרמן שהופלה מהגשר ע"י אוסברון לא מופיעה בסרט.אז... מה שאני לא מבין זה האם אוסברון באמת מת בסוף גם בקומיקס?או שהוא קם לתחייה?קראתי באתר של מרבל שהוא בורח לאירופה (?) וגורם לספידרמן לנסות לחכות אותו או משהוא כזה.לא ממש הבנתי את זה... מישהוא יכול לתת לי הסבר קצר? לפחות על השאלה השניה?

apathic

New member
זה לא ממש משנה...

מה שכן - אוסבורן לא מת והוא ברח לאירופה כדי לזייף את המוות של הגרין גובלין. נראה לי שהבן שלו הארי מת דווקא... מרי ג´יין בכלל לא קיימת בקומיקס הראשונים של ספיידרמן, והיו לו הרבה אהבות אחרות לפניה. ברור שכל הסדרות בעברית עברו אישור של מרוול - אף אחד לא היה מסתכן בתביעה...

ET2k

New member
תודה ,אבל עדיין אני לא מבין משהוא

מממ,אם הוא לא מת,אז גם בקומיקס רואים את הגופה והלוויה (למרות זאת)?הבנתי שהארי מת כשהוא ניסה להפוך לגרין גובלין בעצמו?

apathic

New member
כן...

הוא לא באמת מת, גם כשספיידרמן הביס אותו סופית (האומנם..? לא נראה לי..) הוא לא מת. הוא פשוט עבד על כולם. הבן שלו בכלל לא ידע שזה הוא.. דרך אגב, השחקן של הארי בסרט - כ"כ לא דומה לדמות בקומיקס. הוא אמור להיות שחיף מסכן... עם כל השחקנים האחרים דווקא לא הייתה לי בעיה, אפילו אהבתי את חלקם.

הארי מת כש..

הוא היה הגובלין הירוק ופיטר היה בסכנת חיים הארי נירגע לשניה וניזכר מיהו הציל את פיטר אבל גרם למוות שלו

The Flash

New member
לא...

אני הבנתי שהארי מת ממנת יתר של הסם שהפך אותו לגובלין כולם חשבו שזה היה מסמים רגילים אבל רק פיטר ידע מה באמת קרה

ET2k

New member
כן,זה מה שקראתי בביו

שיש באתר של מרוול,אבל לא ממש הבנתי אותה אז.

DDN

New member
התשובות שאתה מחפש.../images/Emo58.gif

בקומיקס AMAZING SPIDER MAN 121 מפיל השדון הירוק את גוון סטייסי (החברה הרצינית הראשונה של פיטר) מגשר ברוקלין. ספיידרמן מציל אותה מהנפילה, אבל מגלה שהיא מתה בכל מקרה. בקרב שמתפתח אחר כך (וחוברת אחרי) הגובלין מת בתאונה בדיוק כמו בסרט, כשהגלשן שלו משפד אותו, אחרי שספיידרמן מתכופף. פיטר, היות והוא לא רוצה לפגוע בחברו הטוב הארי, מסלק את תלבושת הגובלין מהגופה של נורמן (כדי שלא יקשרו בין נורמן והגובלין) בתקופת האבל של פיטר, מרי ג´יין, שהייתה חברה של הארי בזמנו, ניסתה "לנחם" אותו. למעשה היא רצתה אותו לעצמה גם כשגוון הייתה בחיים (מתבסס על הסיפור הקצר: "I REMEBER GWEN" שנמצא בAMAZING SPIDERMAN 30 ANNUAL. היא גם ידעה שהוא ספיידרמן כי היא ראתה אותו יוצא מהחלון שלו כמה פעמים (הם היו שכנים, כמו בסרט). בכל מקרה, הם התחתנו, מתישהו היה לספיידרמן קרב עם שיבוט של ספיידרמן, והשיבוט נפל בסופר לפיר של מפעל גרעיני. החיים של מרי ג´יין ופיטר נמשכו יפה, עד שהופיע בן ריילי. בן ריילי טען שלמעשה הוא הפיטר האמיתי, שנפל לפיר והשיבוט "גנב" לו את החיים. הוא לא נטר טינה, הוא אימץ את השם "בן ריילי" כש"בן" זה על שם הדוד בן וריילי הוא שם נעוריה של דודה מיי. מרי ג´יין הייתה בהריון מפיטר, והיה גם החשש, מה יוולד אם פיטר הוא באמת השיבוט. הם עשו מבדקים ויצא שפיטר הוא השיבוט ובן הוא המקור. מרי ג´יין החליטה להישאר עם פיטר "השיבוט". בחוברת ספיידרמן 75#, שהפכה ל:פיטר פרקר: ספיידרמן, הכל מתגלה. בן ריילי הוא השיבוט, פיטר הוא האמיתי. נורמן אוסבורן חוזר. נורמן היה זה שתמרן את כל הסיפור. הוא אמנם מת באותו זמן, אך הפורמולה שהפכה אותו לגובלין הירוק, נתנה לו גם HEALING FACTOR. למעשה, מיד אחרי שפיטר עזב את הגופה שלו, הלב שלו התחיל להתאחות. היה ביניהם קרב גדול, ופיטר חשב שהוא ניצח והביס את נורמן. במהלך הקרב בן ריילי מקריב את עצמו כדי להציל את פיטר, וכך מתגלה שפיטר הוא האמיתי וריילי היה השיבוט. אם אתה רוצה עוד פרטים על הארי כגובלין או על חזרתו של נורמן, אז תודיע.

The Flash

New member
חזרתו של נורמן היא עכשיו לפי מה...

שקראתי....בפיטר פרקר: ספיידרמן. הוא חזר בסיפור שקוראים לו: "לוויה במשפחה" שבו הוא מתכנן שמישהו ימות, אין פרטים בחוברת 44 קראתי שרוברטו רמורה מצייר בה וזה ציורים ממש טובים אבל הוא מצהיר לפיטר שתהיה לוויה.

DDN

New member
תבדיל.

מה שאתה מדבר עליו עכשיו היא חזרתו הIII של נורמן. הבחור שאל לגבי הסרט. הסרט הולך לפי הקומיקס לפני האתחול. מה שאתם קוראים כיום, זה הקומיקס אחרי האתחול. בסוף של ספיידרמן, נורמן היה בבית משוגעים וחטפו אותו משם. חזרתו של נורמן הנוכחית היא אחרי שחילצו אותו משם.

ET2k

New member
ובקשר לחוברות...

יש ארבע סדרות,אבל הן מקבילות תמיד...? כי למשל לי יש חוברת עם הסיפור של בן ריילי,אבל היא מהשנים האחרונות,הבנתי שבכל סידרה מתייחסים אלי אחרת, בחלק הוא השיבוט בסוף,ובחלק לא?

ET2k

New member
למשל

אמרתם שחוברת מספר 75 נקראת פיטר פארקר,אבל מישהוא כתב פה מקודם שזו סידרה בפני עצמה..

DDN

New member
לפני ואחרי

לפני האתחול היו לספיידרמן 4.5 חוברות: AMAZING SPIDER MAN = הכותר הראשי, ספיידרמן מרביץ לרעים. PETER PARKER: SPIDER MAN = יותר על הפן האישי של פיטר - חוברת אפלה. SENSATIONAL SPIDER-MAN = חוברת קצת יותר קלילה מהאחרות. SPECTACULAR SPIDERMAN - על הCAST מסביב לפיטר/ספיידרמן והחוברת שהייתה הפייבוריטית שלי. חלק מהזמן העלילות היו פרודות, אבל הרבה פעמים סיפור התחיל בSENSATIONAL (הראשונה בחודש) ונגמר בSPECTACULAR (האחרונה בחודש) אחרי האתחול נשארו 2 חוברות - הAMAZING וPETER PARKER.

DDN

New member
שכחתי

בן ריילי היה השיבוט ב*כל* החוברות. מה שהיה לך בעברית היה לפני האתחול (שהיה בשנת 2000 כמדומני) מה שנמכר היום הוא אחרי האתחול, ואני לא יודע על זה כלום.

ET2k

New member
אתחול? אתה מתכוון ש..

החוברות התחילו מהתחלה? אז איך מבדילים בין האתחול לאחרי האתחול.

DDN

New member
לפני האתחול

הTANGLED WEB לא הייתה. הייתה החוברת WEB OF SPIDERMAN שהפכה לאחת האחרות, והיה הUNLIMITED שהייתה דו חודשית. החוברות שציינת היו אחרי האתחול. איך מבדילים? לפי: א. התאריך. ב. הסיפורים. ג. המספר. לא סביר שתתקל בחוברות (להוציא SENSATIONAL וPETER PARKER) מלפני האתחול במספרים נמוכים. באתחול סיימו את החוברות במספרים הבאים: SENSATIONAL: 33 AMAZING: 441 PETER PARKER: 98 SPECTACULAR: 263 אחריהם התחילו מהתחלה.

The Flash

New member
אני יודע שזה אחרי האיתחול...

רק אמרתי שגם הם הופיעו אחרי האיתחול לא לפניו

ET2k

New member
אז הם פשוט

שכתבו את העלילה עם קטעים שונים?

למעלה