שלום אני חדש פה...

bennyk1

New member
שלום אני חדש פה...

יש לי שאלה ואשמח אם מי שמבין יגיב. עבדתי באבטחה 5 חודשים כאשר בכל חודשי העבודה עבדתי מעל ל 45 שעות המותרות בשבוע, ולא קיבלתי על זה שכר שעות נוספות. בנוסף היו הרבה מקרים שבהם עבדתי בוקר-לילה(2 משמרות ביום) עם אותו תעריף של משמרת רגילה. כרגע נמאס לי ועזבתי את העבודה ואני מאויים על ידם לשלם קנס בסך של יותר מ 4000 בגין הקורס (קורס של חמישה ימים). מה החוק אומר במקרה כזה?

joshh

New member
בגדול ...

לצערי חברות אבטחה לרוב לא משלמות שעות נוספות, אני אישית לא מכיר חייה כזו בתחום. הם יכולים לנקות לך (אציין שלא כחוק) את הסכום מתוך השכר. כדי להסביר: בגדול, זכותם לנקות לך עלות קורס בגין קורס אשר מקנה לך איזה שהוא מקצוע. כלומר, עם באמצעות הקורס הזה אתה יכול לעבוד כאיש מקצוע לכל דבר כמו: סנדלר, מתכנת, מנהל שיווק, שרברב, רצף, מהנדס, דפס, פסיכולוכג. אזי הם רשאים. אך נהוג בחוזה לציין מתי הם כבר לא יכולים (בעוד שנה שנתיים). אני מתאר לעצמי שבמקרה הנ"ל לא מדובר בקורס שמקנה לך יכולת לעבוד עקב הקורס הזה במקום אחר, כלומר, עם עזבת לא תוכל לעבוד בחב' אחרת עם אותו "הכשרה" אלא, תצטרך לעבור אותו מחדש. אתה יכול להיגן להם שאם הם מנקים לך להשכר, אתה רשאי לתבוע אותם ולקבל חזרה + ריבית וצמדה. ואם היא מאיימת לתבוע אותך, אתה יכול להגיד להם שינסו. joshua

dobhy46

New member
ברוך הבא

וראשית לשאלתך אין החברה רשאית לקחת ממך את הסכום האסטרונומי הזה כי הוא לא סכום סביר . ואם הם בכל זאת לקחו לך את הסכום הזה גש לבית דין לעבודה באיזורך ותפתח תיק תביעה נגד החברה

bennyk1

New member
אני ארחיב...

ראשית אין הרורס מקנה לי מקצוע מכיוון שהוא מאפשר לי לעבוד רק בעבודה ספציפית זאת. שנית אני צריך לציין שלא ניכו ל את הכסף מהמשכורת(מכיוון שלא יכלו- לקחתי חופשה (ללא תשלום כמובן) והתפטרתי רק אחרי קבלת המשכורת) אלא מאיימים לתבוע את הכסף דרך עורך דין. שאלתי היא: אם הם עוברים על החוק בזה שלא משלמים שעות נוספות וכו' , אין זו סיבה מספקת להתפטר ו"להפר חוזה"?, והאם יש סיכוי שהם יזכו בתביעה שכזו??? כי בסופו של דבר הם אלו שהפרו את החוזה. תודה.

dobhy46

New member
לא הם הפרו חוזה

ושנית אין להם שום רשות שבעולם לתת לך שני משמרות בני 12 שעות אחת אחרי השנייה ובכל זאת הם עברו על חוק שעות נוספות . והחוזה שלהם בו אתה חתום הם יכולים רק להשתמש בו כנייר לניגוב הישבן מובן חבר?

joshh

New member
תראה

אם יצוג לקוי, הם עלולים לזכות. גם, צריך לבחון את המקרה לעומק, קשה להגיד לך בטוח אם הם יזכו או לא. קשה לי להאמין שהם יקחו אותך על 4000 ש"ח לתביעה בבית דין לעבודה. הם עלולים לבזבז את הזמן ועוד לשלם עוד. לדעתי, שלחו לך מכתב באמצעות עו"ד שמטרתו להפחיד אותך. אם תרצה עזרה אשמח להעביר אותך לגורמים הרלוונטים. בגדול,נראה שכן עברו על החוק אם לא קבלת שעות נוספות. joshua

EmGee

New member
אם יש לך זמן להתעסק עם העניין

תגיש תביעה לבית המשפט. מצווה גדולה לתבוע את חברות האבטחה. במקרה שלך, מדובר גם במקרה די פשוט לשופט להוציא אותך צודק ולחייב את החברה לשלם לך פיצויים. תשמור את תלושי השכר, פירוט שעות העבודה. בית המשפט קבע לאחרונה שלחברות יש זכות לקנוס עובדים שעברו במסגרתה הכשרה והתפטרו בפחות משנה. אבל הוא קבע גם פרופורציה לכך, משהו בסביבות ה200 שקל ליום הכשרה ותשלום פיצוי רגרסיבי. כלומר עברת הכשרה של 5 חודשים אז מקסימום הקנס הוא כ1,000 שקל קנס ועבדת 5 חודשים שזה אומר שהקנס שאתה צריך לשלם הוא מעט מעל ל500 שקל. ואל תשכח שעל תקופת הקורס אתה נדרש לקבל שכר מינימום, שבמידה ולא קיבלת אותו תצרף אותו לתביעה במידה ותגיש.

למעלה