שלום - אני חדש פה ...

Amit70

New member
שלום - אני חדש פה ...

כל הכבוד על הפורום - ממש חשוב שיש פורום תמיכה לאנשים כמונו אני בחור בן 29 - מגמגם מאז גיל 8 בערך ואני מניח שזה בגלל טראומות שעברתי. רציתי לשאול כמה שאלות: ידוע הרי שאחד ההשפעות המשמעותיות של גמגום הוא איך הסביבה רואה ומקבלת אותנו, לכן רציתי לשאול לגבי השגת עבודה - שזהו התחום שהנושא החברתי בו הכי בא לידי ביטוי - שאלתי היא : (לאנשים שעובדים
) אם אפשר לשאול במה אתם עובדים ואיך השגתם את העבודה יחד עם הצל המאיים של הגמגום ? ועוד שאלה - מישהו אי פעם ניסה טיפול הומואופתי בבעיה - ואם כן אשמח לשמוע פרטים ... (אמרו לי שזה ממש ממש עוזר!!)

שרוך

New member
אמית אני עכשו בטיפול

בס"ד הי לכולם הי עמית ברוך הבא לפורום אני פה כדי לדבר על הנושא השני טיפול הומופתי אז ככה אני עכשו נמצא בטיפול זה עדין לא רואה תוצאות אבל מכיון שזה לא זמיק אני עדין בתהליך אולי בעוד כמה חודשים אני יתן את חוות דעתי !! על הטיפול מקווה שעזרתי שרוך

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

עבודה אצלי זה נושא כאוב...הרבה שנים לא עבדתי בגלל הפחד מגמגום במסגרת של עבודה בה אני צריכה להוכיח את עצמי. תמיד השתדלתי לעבוד במקומות עבודה שלא מצריכים דיבור בטלפון , פנים מול פנים אין לי בעיה. עבדתי בתור קופאית למשל...כל עוד אין טלפון זה בסדר. מאז למדתי מקצוע שאני אוהבת ואני עוסקת בו בצורה עצמאית. אין לי המון עבודה אבל עם מה שיש אני מתמודדת די טוב. הבעיה זה להתחיל לעבוד אצל לקוח חדש , להכיר אותו וללמוד להסתדר איתו. אני יודעת שזה לא פיתרון כי אין לי מספיק עבודה וההכנסה שלי לא מסודרת , אני אהיה חייבת למצוא משהו יותר מסודר ואני מתה מפחד. לגבי טיפול הומיאופתי , לא התנסיתי אך אשמח לשמוע ממישהו שכן.

shuky63

New member
השתלבות בעבודה שדורשת דיבור

קראתי כאן בפורום כמה וכמה הצעות להתרחק מעבודה שדורשת דיבור.אני לא חושב שזה חובה.אפשר להתרגל לכל דבר אבל בהדרגה.בכל תחום יש תפקידים שדורשים יותר דיבור ופחות דיבור. אני למשל התחלתי את עבודתי בתחום השירות למכשירים אלקטרוניים כטכנאי שיושב עם הראש קבור באחוריים של הטלבזיה ומנהל שיחות פילוסופיות מעמיקות עם טרנזיסטורים ונגדים.במשך הזמן כשצברתי נסיון בעבודה הטילו עלי לקבוע הצעות מחיר ומידי פעם זה הצריך להסביר ללקוח למה הוא נידרש לשלם מחיר זה או אחר.עם הניסיון בא הבטחון ועשיתי את זה די יפה.אז קיבלתי אפשרות גם לתת תמיכה טכנית וכיוון שאני אדם סבלני הצלחתי להסביר גם ללקוחות הפחות טכניים.בשלב יותר מאוחר זה הגיע למצב שכשהיה לקוח לא מרוצה מתיקון,אמרו לי באופן טבעי שוקי לך תדבר איתו. מאז החלפתי מקום עבודה והיום אני עובד בחברה קטנה שם אני מרכז את כל תחום השירות וזה מצריך מגע מתמיד עם לקוחות. גם בהוראה(זה מכוון אלייך סאמיה)יש תפקידים שדורשים פחות דיבור.מובן שאם תתחילי כמורה מול כיתה של 40 תלמידים יהיה לך קשה מאד.אבל יש גם תפקידים אחרים.יש שיעורי עזר כשיושבים מול תלמיד אחד ויש הוראה בקבוצות קטנות,ואפשר להתקדם כשם שאני התקדמתי. חברה שלי שהיא לא מגמגמת עשתה תעודת הוראה וניסתה להתחיל ללמד ואז גילתה שזה קשה לה מאד כי חסר לה ביטחון.היא לא יכלה לעמוד מול כיתה גדולה,לכן עבדה מול קבוצות קטנות והוראה יחידנית(בעיקר במתנסים). אפילו בעריכת דין אפשר להתחיל ביעוץ משפטי ואיסוף חומר לעורכי דין אחרים.זה נכון כמעט לכל תחום ואין לדעתי מה לפחד ללמוד מקצוע שאוהבים ורוצים ללמוד.

elanc10

New member
לגבי עבודה,אני מהנדס אלקטרוינקה

במקצועי ור.פ בתפקיד. כאשר אתה מוכיח עצמך בתפקיד,הגימגום חסר חשיבות. במקצועות הנדסה,הדיבור אינו העיקר,כיום יש דואר אלקטרוני שמחליף טלפון. אם תהיה טוב, תמצא עבודה. נסה להכנס לנעלים של האדם שאצלו אתה מחפש עבודה, תבין מה הוא מחפש. כאמור, אני החלפתי מספר מקומות עבודה ללא בעיות,מאחר והשתדלתי מתחילת הדרך למצוא "נישה" יחודית שבה הייתי ראשון. ערוך רשימה של מקצועות שאתה אוהב,בדוק במה יש לך יתרון יחסי? רצוי מקצועות שהדיבור אינו המוטיב העיקרי! אין שום סיבה שבעולם שתילחץ כל החיים,ואין אף אחד בעולם שאתה חייב להוכיח לו כי אתה יכול ולשלם על כך בבריאותך!

למעלה