שלום אני חדש פה

super one

New member
שלום אני חדש פה

בפעם הראשונה שראיתי את הפורום הזה אמרתי לעצמי:'' וואלה...לא ידעתי שזה באמת נושא עד כדי כך גדול''. ובאמת, אני לא מקובל ואני רוצה לשתף אתכם בסיפור שלי. אני בן 14 וחצי מתל אביב(שולטת) בכיתה ט'. אז ככה, תקופת היסודי לא נחשבת כי זו הייתה תקופה ממש מפגרת ובלי משמעות אבל קיבלתי שם רקע של לא מקובל. רוב הסיפור מתחיל מכיתה ז', היו לי מלא ציפיות שבחטיבה אני אוכל להתנתק מהחארות שהיו ביסודי ולהכיר אנשים טובים יותר, הקטע של בנות היה בראש שלי אבל לא הייתה לו עדיפות בכלל. כל מה שהיה חשוב לי זה למצוא אנשים טובים ולהיות חבר שלהם. למזלי הרב אני הצלחתי, פגשתי כמה אנשים טובים שבמשך הזמן השתנו. מה שהיה מיוחד בכיתה ז' זה שלא היה כזה דבר מקובל ולא מקובל. כל אחד היה נמצא עם מי שהוא היה רוצה. סיבה נוספת היא שהכיתה לא הייתה מגובשת ולכן בכלל לא היה קיים כזה עניין. בכיתה ח' שמתי לב שבגלל כי סמכתי על חברים חדשים שלי יותר מדי, הם גילו את האכזריות שלהם( kids can be so cruel), כיתה ח'- זו הייתה השנה הקשה ביותר חברתית בחיי. גם אז, לא רציתי ממש חברה למרות ששמתי עין על מישהי. עכשיו, הגורם שהתפתח במשך הזמן היה המשקל שלי, לא הייתי שמן במדוייק. היו אנשים שהיו פשוט שמנים וגדולים ועליהם לא ירדו אני לא יודע למה. אני הייתי גם עם מבנה גוף גדול קצת אבל הייתה כרס*. מבחינת שיער....היו לי קוצים בתחילת החטיבה עד שהחלטתי להפסיק כי פשוט עשיתי אותם גרוע. אז אני אמשיך בסיפור שלי. בכיתה ח' כל מי שהיה חבר קשור אלי וקרוב אלי ב-ז' היה אדם רע שזלזל בי והפך אותי לשק ירידות. זו הייתה תקופה קשה שהייתי בדכאונות רבים. בשלב מסויים פשוט הפסקתי להתייחס וקרה משהו מדהים....פתאום בום! החיים החברתיים שלי השתפרו באופן דראמטי!!! אני שמתי זין על כל מיש היה רע אלי והם חזרו להיות חברים שלי! תוך מעט מאוד זמן(לא שלא היו לי אויבים) הייתה לי קבוצת חברים לא מצומצמת. אבל למרות זאת, עדיין לא היה כזה דבר מקובל ולא מקובל, כל אחד היה עםה חברים שלו. סיבה נוספת, עדיין הכיתה לא הייתה מגובשת והקשר בין בנים לבנות היה חלש. אני ראיתי שתופעת הירידות על המשקל שלי לא הפסיקה עד שהחלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהתאמן בקיץ לבד. הצלחתי מאוד אבל ראיתי שלא הצלחתי להגיע לרמה ששאפתי כי עדיין היו ירידות. אני רוצה לציין שהגוףש לי חוץ מהבטן נראה בסדר גמור. יש לי ידיים רזות, רגליים רזות, פנים רזות, רגליים סבירות* אבל כל איזור החזה-התחת...פשוט כרס ועוד מעווטת מה שמראה שהיה לי מבנה גוף מוזר. החברים שלי אם אתם הייתם מכירים אותם, אני לא חושב שאיזשהי בת הייתה רוצה להתקרב אליהם כי הם מוזרים מאוד מבחינה של אישיות(גם מבחינת מראה אבל זה סיפור ארוך). המשך מיד יגיע.

super one

New member
המשך

שכחתי לציין שגם נחשבתי לחרשן, למזלי הרב התופעה הזו נעלמה אבל עדיין למרות ציוניי הגבוהים מאוד הייתה לי סטיגמה של אחד שרק לומד כל החיים שלו, זה כנראה הרחיק בנות. כיתה ט' התחילה יפה....בלי הרבה בעיות, יום אחד היה שינוי דרסטי...פתאום הייתה התגבשות, התמזגות, קבוצות בנים התאחדו עם קבוצות בנות ויצרו את: המקובלים!!!! חשבתי לעצמי: יש! הייתי חבר של הקבוצת בנים אז בטח אני אהיה אחד מהם! וואלה וואלה וואלה, חשבתי מהר מדי. הבנות קיבלו סטיגמה ממני בתור חרשן שמן ומכוער(אני לא מכוער בכלל!) במשך שנתיים והצלחתי להקטין אותה באופן מסויים אבל זה היה מאוחק מדי. הבנות התחילו להתחבב על החברים שלי ואיך שאני מכיר אותם, זה פשוט לא הגיוני! מכל הבנים בתל אביב....למה דווקא החברים האידיוטים שלי??? ולמה הם אידיוטים אתם שואלים, כי בגלל שהם הפכו להיות מאוד פופולרים אז חלק גדול מהחברים שלי התנתק ממני בשיטה מסויימת ובגלל שאני לא כוסון דוגמן- לך ת'חפש את החברים שלך!!!אף אחד לא רוצה אותך פה! אני ממש לא נראה כמו שק שומן! יש לי מבנה גוף רזה שפשוט הייתי צריך לעבוד עליו יותר. רגע אחד...בגלל כי הם מקובלים זה אומר שאני לא חושב על מה שהם חושבים? ואחת המחשבות היתה בהות שהתפתחתה רק בהתחלת ט'. כל ז'- ח' לא רציתי קשר עם בנות. הן כנראה הבינו את זה והחליטו לעולם אני לא אהיה אחד מהמקובלים. חברים שלי שנאו אותי יותר למרות שלא עשיתי כלום. הם עדיין המשיכו להיות חברים שלי מבחינה איך אני אגיד את זה...אנחנו נפגשים אבל אם הם היו מארגנים משהו, 40 אחוז שלא הייתי מוזמן. כמו שאמרתי, מכיתה ח' אני כבר לא מתייסח לדברים רעים שאמרו לי אבל במקום שהם יפסיקו, כמו אידיוטים הם ממשיכים. האי סי קיו הייתה תכנה שבה הקשר שלי עם בנות היה די טוב אבל לא מספיק. זה שהם ''מקובלים'' אז מה!?!? אני לא חושב על סקס? בנות? מוזיקה? סרטים וטלווזיה? מה אני איזשהו חריג? אני לא סבלתי את המונח ''מקובלים'' ו''לא מקובלים'' אבל אין לי דרך אחרת איך להסביר. זה לא הוגן שירדו על אדם רק בגלל מבנה הגוף שלו. יש לי כמה חברים באי סי קיו ששלחתי להם תמונה שלי( תחלמו שאני מפרסם פה) והם אמרו לי שהם רואים אדם רזה בלי אף כרס...האומנם. אני מוכם לסבול את את השנה האחרונה בחטיבה ולפתוח דף חדש בתיכון. יבואו בנים ובנטות חשות ואני חייב לעשות הכל כדי להיות משהו! אני נרשמתי לפני שבועיים לחדר כושר אבל העבודה תהיה ארוכה מאוד!! משהו שלא גיליתי זה שאני באמת הסכמתי לכל דבר שאמרו לי על המשקל, אני באמת צריך לעשות משהו. התיכון זו התקווה האחרונה שלי לצאת משהו בחברה החדשה. גם ככה אין לי הרבה מה לעשות אז זו הדרך האחרונה(בלי שום קשר אני רוצה להיות רזה ושרירי)? יש לי עדיין כמה חברים טובים ונאמנים שתמיד היו איתי והם לא העליבו אותי כמעט. אני לא בודד אבל לא כזה שמח. אני אופטימי כי אני עומד לפגוש הרבה בנים ובנות בחיים שלי. אני שיניתי סטיגמה ואני אנסה לקשור קשרים עם בנטות בתיכון ולהעלות את הביטחון העצמי שלי. אז הנה אני, חדש בפורום.

SaintJohn

New member
שלום לך

קודם כל ברוך הבא! גם אני סיפרתי לא מזמן את הסיפור שלי פה, ואתה הראשון שאני מגיב על הבעיה שלו, אז בוא נראה אם אני מצליח לעשות את זה כמו שצריך: בעיה חברתית כמו שאתה נתקלת בה השנה בכיתה ט' היא ממש לא נעימה ויכולה להגיע למימדים אכזריים ביותר, וזה מפני שזה מעורב בלחץ חברתי שלא מבחין ברגשות אנושיים. אתה לא יכול לדעת אם המגמה הזו של היחס הפוגע הזה כלפיך מאותם "מקובלים" תשתנה מתישהו. אולי זה ישתנה ואולי לא. אל תבנה ציפיות שזה ישתנה לטובה. הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות במקרה כזה זה פשוט לשים זין כדי שאותם "מקובלים" יבינו שזה לא מזיז לך. לגבי העניין הפיזי, יש לך 2 אפשרויות: הראשונה היא גם פה לא לשים זין על מה שאומרים ולא לתת למה שאחרים אומרים לבאס אותך. האפשרות השניה היא לעשות משהו בעניין. אמרת שנרשמת לחדר כושר, ולפי דעתי זה הדבר הנכון לעשות, כי בנוסף לזה שתיראה יותר טוב, זה גם יעלה לך את הביטחון העצמי, ותהיה לך הרגשה הרבה יותר טובה לגבי איך שאתה נראה. לפעמים יש מצב שאתה בכלל נראה טוב מאוד, אבל הדימוי העצמי שלך עושה נזק קשה. התיכון באמת יכול להוות דף חדש מהבחינה הזו. אם תגיע לתיכון גם כשאתה נראה טוב וגם תהיה בהרגשה שאתה יודע שאתה נראה טוב, אז זה יעשה את כל ההבדל שבעולם, בגלל שאנחנו מדברים על הרכב חברתי שונה. נראה לי שעברתי פה על הכל, לא? מקווה שעזרתי במשהו ושיהיה המון בהצלחה! שחק אותה!

אני מסכימה עם כל מילה!

אין לי הרבה מה להוסיף.. אני מאחלת לך בהצלחה בהמשך! ושתגשים את כל רצונותייך.. בנוגע לחוסר הביטחון שלך, אני בהחלט מסכימה עם saintjohn שחדר כושר יעזור לך.. כי כשאתה מאמץ את הגוף ורואה תוצאות אז זה מעלה את הביטחון.. אבל גם אם לא, אף אחד כמעט לא מרוצה מאיך שהוא נראה, יש ויש. העיקר שתהיה בטוח בעצמך! אה ו.. ברוכים הבאים! ותודה ששיתפת אותנו

בקשר ל"בעיה" הפיזית. ../images/Emo16.gif

תעשה מה שאתה מרגיש שנכון. תחשוב מה שאתה רוצה. לא מה שאחרים אומרים/רומזים וכו'. אתה רוצה לרזות, תעשה משהו. אתה מרגיש טוב ככה, אל תעשה כלום. ברוך הבא, ואין לי ממש מה להגיב בקשר לבעיה
. אני צריך לעבוד על איך לעזור בבעיות מורכבות (לדעתי) כמו שלך
. נראה לי שהאנשים שם הם די הממ.. איך נגיד את זה? לא כולם חברים אמיתיים. אני יודע שזה נשמע משהו שאומרים בכיתה ד', אבל תנסה למצוא מי מהם חבר אמיתי, ותחזק את הקשר איתו.
ניר

super one

New member
תודה לכם ושכחתי לומר כמה דברים

תראו, זה לא שאני גוש שמן ענקי, אם אני יושב למשל אני נראה אדם רזה אבל זה פשוט בעית חזה+בטן.בסה''כ יש לי 3 חברים שמתנהגים כמו בני אדם רציניים וריאליים ואני מדבר המון עם בנות באי סי קיו. לגבי מכון הכושר, אני לא בדיוק נרשמתי אליו, אלא עשיתי כמה פעמים ניסיון ואני אירשם עוד איזה חודש חודשיים כי אני בלחץ לימודים ענקי ויש לי מה לשפר. באמת אחרי אירוע מאוד קשה שקרה לי בכיתה ח' שהייתי איזה שבוע בדיכאון כבד(אפילול א הלכתי בגללז ה יומיים לבית ספר וקיבלתי 30 בבוחן) אני פשוט הפכתי לאדם חדש!! אני לא שמתי זין על אף דבר רע שאמרו לי! אבל בגלל זה אני עושה שינויים בגוף שלי בכוונה כי זה לקראת התיכון.

למעלה