שלום, אני חדש פה..

שלום, אני חדש פה..

אני בן 19, ויש לי התקפי חרדה.. ההתקפים מתבטאים בבהלה גדולה, ומן גלים כאלה באיזור הבטן. זה ממש כואב ואני פשוט לא יודע איך יוצאים מזה..

חדש פה ../images/Emo118.gif

וחדש לנושא של התקפי חרדה. השלב הראשון הוא לפסול קיומה של בעיה פזית אצל רופא המשפחה. אחר כך, לקרוא חומר על הנושא. יש מאמרים בנושא בפורום הזה ויש ספרים מומלצים על לוח הספרים בפורום. בשלב שני, אם אינך מצליח להתגבר לבד ואם יש לך אפשרות לחפש טפול פסיכולוגי, עשה זאת. האפשרות של טפול תרופתי, דרך פסכאטר, קיימת גם היא וזה תלוי בך להחליט אם אתה רוצה להעזר בתרופות או לנסות להתגבר לבד. תוכל לדון על כך עם הפסיכולוג שתגש אליו. אם אתה בצבא, הפנייה היא כנראה לקב"ן. ההודעות בלוח ההתמודדות והודעות של גולשים שחוו התקפי חרדה ומתמודדים עמם בהצלחה ואף יצאו מזה, יכולים לעזור לך. הודעות אלו תוכל למצוא במאמר בשם- הודעות מומלצות. מאמרים העוסקם בטכניקות הרפיה ושנוי גשות, יכולים גם הם להיות לעזר בשלב זה בו אתה מתחיל לנסות להתגבר על ההתקפים ולהמשיך את חייך, בצידם ואחר כך, בלעדיהם.
.

../images/Emo140.gifקח נשימה עמוקה

ותעשה את הדברים שגילה כתבה לך וכשתדע מה יש לך בדיוק אם זה התקפי חרדה אנחנו כאן מוכנים להקשיב לייעץ לתת חיבוקים

sh kk

New member
אני מסכימה

עם גילה, עליך לערוך בדיקות פיסיות ורק אחרי שיתברר שהכל אצלך תקין כולל בלוטת התריס, להבין שזה קורה, לא להילחם בחרדות, אני יודעת שכרגע זה נשמע ממש מדע בדיוני מה שאני כותבת כי בעצם אני אומרת לך לקבל אותן, ואתה רק רוצה שהסיוט יעבור. יש אנשים שחווים התקף אחד נוראי ולא עוד, אבל הפחד מההתקף הבא מפריע להם לשיגרת החיים ויש כאלה ואני בתוכם שפשוט לא יכולה להיפטר מהן הן חוזרות שוב ושוב משום מקום. למדתי לא לפחד מהן, להבין שלא יקרה לי כלום, המפתח שלי הוא לדבר לעצמי, לנסות להבין מה קורה לי, למה קורה לי, ולהגיד שאני לא הולכת למות, אני לא עומדת להתעלף וששום דבר נורא לא יקרה לי באמת, וגם אם כן אז מה? מה כבר יקרה? למות לא אמות, הרי הפחד הגדול הוא מתחושת חוסר השליטה, הבלתי מובן, אנחנו לא מבינים מה השתבש פתאום. אז תגיד לעצמך שיהיה בסדר קח נשימה עמוקה, ובאמת מס' נשימות עמוקות מאוד עוזרות. והכי חשוב אני מאחלת לך שהן לא יחזרו בהצלחה שלך ש'.

shani שני

New member
אביב../images/Emo23.gif

כל הכבוד שכתבת
תסתכל על מה שכתבו לך, אני בטוחה שיש מה לעשות. Don't give up love you

למעלה