שלום אני חדש פה..

onix 17

New member
שלום אני חדש פה..

אני יוצא עוד חודש בערך למסע ויש לי כמה שאלות: 1. כמה עלה לכם המסע? 2. כמה כסף לקחתם ובכמה באמת השתמשתם? 3. האם בית הספר מברר עם הילדים שיוצאים בקשר לקרובי משפחה שנספו בשואה ומאפשר להדליק נרות זיכרון באותם המקומות בהם הם היו? 4. איזה ארוחות נתנו לכם במשך המסע? ואיזה אתם ממנתם בעצמכם? 5. ועוד שאלה די דפוקה ולא קשורה, באיזה חברה טסטתם? תודה רבה!

•BluEyeS•

New member
תשובות

המסע עלה 1080$ לקחתי 145$ וחזרתי עם 70$ (בעקבות קניה אימפולסיבית של בושם בדיוטי פרי בפולין... גנבים!) את הכסף בזבזתי בעיקר על מתנות למשפחה ולחברים,.. מזה בעיקר? רק! ניתן להדליק נרות זיכרון בכל מקום שאתה מוצא מתאים... =] ואצלנו כשעשינו טקס באושוויץ כל אחד עם קרובים שנספו הקריא את שמותיהם והדליק להם נר... מרגש... נתנו לנו את כל הארוחות, רק פעמיים כשהיינו בשוק קראקוב ובזאקופנה קנינו לבד (יש מקדונלדס בכל מקום!) וטסתי באל על =]

Lp Fairy

New member
הממממ

לנו עלה 1024$ משו כזה... לקחתי 100$ ו50 יורו ו400 שקל לדיוטי פרי המממ חזרתי הביתה עם ה50 יורו ו350 שקל...חחח וכמה דולרים.. בכול מקום אפשר להדליק נרות זיכרון...לפחות אצלנו הם נתנו לנו זמן להדליק בכול מקום שהיינו... הארוחות הכי מגעילות שיש!!! זה סנדוויצים חומים או עם שוקולד או טונה או גבינה צהובה או ביצה ותאמין לי אולי אתה חושב יאמי אבל זה היה נורא.. והיו מוסיפים לנו איזה ופל כזה ומיץ תפוזים שזה היה הכי טוב..אהה ותפוח..בעעע תביא הרבה מנה חמה!!! המממ ישראייר..[= (אוכל מגעיל ודיילת מצחיקה..) בבקשה...[=

onix 17

New member
גם אני כשקראתי את ההודעה הקודמת

שלך חשבתי שאנחנו טסים ביחד, אבל אח"כ ראיתי את התאריך טיסה שרשמת בחתימה והבנתי שלא.. אני טס ב12/9, בכל מקרה אני מקווה שיהיה לנו מסע טוב עד כמה שהוא יכול להיות! ותודה רבה לכול מי שענה, עוד תשובות יתקבלו.. עיצבן אותי הקטע שאמרו שאנחנו טסים בטיסת צ'רטר, אני יודע שתחשבו שאני איזה ילד מפונק ומפגר, אבל הקטע הוא שטסתי הרבה בחיים ועד עכשיו לא יצא לי לטוס באלעל, מכולם הבנתי שכולם טסים באלעל למשלחת לפולין וחשבתי שזו ההזדמנות שלי.. אבל כמובן שעם המזל שלי..לא!! ועוד שאלות: איך היו בתי המלון שישנתם בהם? כמה ילדים בחדר? בערבים עשיתם משהו מיוחד או שהייתם במלון (כמובן שאני לא מתכוון לאיזה מסיבה או משהו, אולי יצאתם לאנשהו, או שבמלון ישבתם ודיברתם..)? ועוד משהו, למישהו יצא לטוס בספטמבר? אם כן, איך מזג האויר באותה תקופה? תודה רבה!

irashady

New member
אההה... אתה בא ב- 3 ימים האחרונים

שלי... ואמממ המשלחת של השנה שעברה מהבצפר שלי הייתה בספטמבר וחברה שלי אמרה לי אתמול.. שבבוקר אפשר היה להיות עם קצר... אבל בערב היה ממש קר... והם שמו מעילים וביום שהם הגיעו הייתה רוח חזקה וגשם...

lihi r

New member
תשובות...

המסע עלה לי בסביבות 1050$ אני חושבת לקחתי איתי 100$ ובחזרתי 80$ בערך כי כל מה שקניתי היה מתנות למשפחה, ציפס במקדונלדס ושני דברים קטנים בדיוטי פרי כי הדיוטי פרי בארץ מאוד יקר אז קניתי שם אצלנו במסע נתנו לנו להדליק נרות בכל מקום שהייתה אפשרות לכך ובאושוויץ היה חדר שבו כל אחד הקריא את השמות מהמשפחה שנספו כמעט את כל הארוחות מימנו לנו רק פעמיים היה לנו זמן חופשי ויכולנו לקנות אנחנו טסנו בארקיע המלונות שלנו היו 2 מתוך 3 טובים מאוד אבל אחד שישנו בו למזלנו רק לילה אחד לא היה משהו וכמעט אף אחד לא התקלח באותו יום בגלל שלא היו מים חמים בערבים חלק היו לנו פגישות עם הקבוצה והמדריכה ודיברנו ובחלק פשוט היינו בחדרים

mayamoreno2001

New member
טוב אז תשובות..

1.מסע עלה 1080$ 2. לקחתי בסביבות ה150$חזרתי לארץ עם 30$. 3. בבית ספר שלנו תמיד ביררו כדי לתכנן את הסיעה כלומר הגענו לחלמנו רק בגלל המורה שלנו שהמשפחה שלה נספתה שם. בעיקרון רובנו הדלקנו נרות בכל אתר שהיינו בו... 4.הארוחות בבוקר במלון ארוחת בוקר בצהרים קיבלנו חבילות אוכל כלומר 2 סנדוויצים שתיה פרי ובפלה. ובערב ארוחה במלון או במסעדה כולשהי אנחנו היינו צריכים לקנות 2 ארוחות ב2 שוקים שהיינו בהם... 5.את האמת אין לי מושג באיזה חברה טסנו נראה לי (וזה אחרי ששאלתי ידיד) חברת אל-על...

ה י י ל ה

New member
תשובות

נראה לי שהמסע עלה 1065$ . לקחתי איתי 500 שקל והמרתי את זה בנתב"ג אבל אני לא זוכרת עם כמה חזרתי. אני יודעת שאפשר להדליק נרות נשמה לקרובי משפחה שנספו בשואה בביתן 27 שבאושוויץ בו עושים את הטקס "לכל איש יש שם" הארוחות שלנו היו בסדר: לחמניות עם שוקלד וכל זה. אצלנו גם עשו הפרדה בין דתיים וחילונים בארוחות. וככה טסנו בעל אל

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא../images/Emo70.gif ../images/Emo9.gif../images/Emo140.gif

1. 1100$ 2. 100 יורו, השתמשתי בעשרים בערך. 3. כן 4. האוכל שלי הוא לא דוגמא.. היה בסדר. 5. אל-על

maayana17

New member
עונה:

1. 1050 דולר 2.לקחתי 250 דולר והשתמשתי ב170 נראה לי.. 3.אצלנו למשל באושוויץ היה ניתן להקריא את שמות קרובי המשפחה שניספו במקום והדלקנו נרות נשמה כן..בכל מקום יכלו להדליק.. 4.ארוחות מגעילוווותת,איכסה..קח מנות חמות ,קרקרים חטיפים ועוד אני נזקקתי להם.. אבל בעקרון בארוחת בוקר אפשר להסתדר עם פרוסת לחם ודבש או ריבה..וממנו לעצמנו רק אם היה זמן להסתובב והיינו רעבים אז זה כבר בכספנו. 5.טסתי בארקיע..שמעתי באל על יותר טוב :)

תשובות...

המסע שלנו עולה 1200$ באמת לא ברור לי למה זה כל כך יקר!!! ובעניין הכסף אני עדיין בהתלבטות קשה כמה לקחת איתי.

onix 17

New member
לדעתי תקחי 100$ או יורו..

גם אם לא תשתמשי בהכל ותחזירי לא יקרה כלום, עדיף שיהיה בעודף מאשר שלא יהיה בכלל.. וגם אני לא מבין למה זה כ"כ יקר..אבל ככה זה, אצלנו זה עולה בערך 1100$! אני נוסע עוד חודש בערך.. שתהיה לך נסיעה טובה עד כמה שאפשר שהיא תהיה!

irashady

New member
גם אצלנו אותו מחיר

ולא לקחת יורו!! פולין עוד לא עברה ליורו משתמשים שם או בדולרים או בזלוטי!

irashady

New member
תיקח איתך דולרים

חברה שלי שהייתה שנה שעברה אמרה לי שיש בכל מקום איפה להחליף לזלוטי... גם אמורים לקחת אותכם להחליף... ואל תחליף יותר מדיי בכל פעם... כי אתה תיתקע אח"כ עם זלוטי

onix 17

New member
חשבתי להחליף 30 דולר בערך כשאני

מגיע, ואם אני אצטרך עוד אני אחליף.

irashady

New member
אמרו לי להחליף 20...

בסה"כ אתה צריך כסף לשירותים אולי פעמיים כדי לקנות אוכל ואם אתה רוצה מזכרות... ואם אתה רוצה לקנות שם עוד דברים... אני לא מתכוונת לקנות שם כלום... רק מזכרות

brt1

New member
ברוך הבא...

1. אלף ומשהו דולר(לא זוכרת בדיוק כמה) 2.לקחתי 200$ בערך ואת הרוב החזרתי מסיבה פשוטה שהכסף המקומי(הזלוטי) נורא זול ו-20$ מספיק להרבה דברים וכסף לאוכל קיבלנו מהאחראית אז זה חסך קצת כסף אגב התשמשתי בערך ב-100$ לא יותר 3.אצלי לא ביררו אבל ביקשו להכין רשימה של קרובי משפחה שניספו בשביל טקס הקראת השמות באשוויץ. בכל מחנה השמדה נתנו לנו להדליק נרות. 4.אני ביקשתי אוכל כשר אז קיבלתי אוכל מהארץ(חמגשית כזו כל ארוחה חוץ מבוקר)מי שלא ביקש קיבל אוכל מקומי בשרי או צמחוני. אם אכלנו בחוץ אז היה לנו כסף מהאחראית משלחת שקיבלנו בתחילת המסע והפסיק לשבוע ולפעמים אכלנו במסעדות שאירגנו לנו וכמובן במלונות והיו פעמים(בדר"כ בימים שיש נסיעות לערים אחרות ונסיעות ארוכות) שקיבלנו ארוחות מוכנות מהמלון. 5.אנחנו טסנו עם אל על

למעלה