שלום אני חדש פה..

Matanhirsch

New member
שלום אני חדש פה..

אני מתלבט אם להצביע לקדימה או לירוקים..אני לא יודע מה המצע שלכם.. איפה אפשר לראות??ויש לי עוד שאלה..לפי הסקרים..אתם עוברים את אחוז החסימה בינתיים?? ודרך אגב..רק השבוע גיליתי ש"הירוקים" ו"עלה ירוק" זה לא אותו דבר..צריך להסביר את זה יותר..

מצע וסקרים

הנה מצע מפלגת הירוקים באשר לסקרים:באף סקר שפורסם באמצעי התקשורת לא עברו הירוקים את אחוז החסימה. הירוקים מצידם טוענים שבסקרים פנימיים שלהם הם עוברים את אחוז החסימה(נו שוין)

אחוז החסימה ומתלבטים

שלום מתן ובורך הבא, אני חייב לומר שקצת מפתיע ההתלבטות בין אולמרט לירוקים, אתה מוזמן לקרא את המאמר שכתבתי על אולמרט. לדעתי הסקרים האחרונים לא רלווניטיים לגבי מפלגת קטנות ובמיוחד למפלגת הירוקים. חשוב לציין שאחוז הטעות של הסקרים האלו הוא 4% שזה פי 2 מאחוז החסימה. והבעיה היותר גדולה של הסקרים היא הכמות הגדולה של המתלבטים, שהיא 25 מנדטים! שזו כמות עצומה של אנשים שמאכוזבים מן המפלגות הגדולות, אנו בטוחים שמן המתלבטים האלו נתח לא מבוטל יצביע לנו. חשוב לציין שבבחירות האחרונות שהתקימו בישראל, הבחירות המקומיות,הצביעו לרשימות המקומיות שלנו בכל הארץ כ90 אלף איש, שזה באחוזה הצבעה שווה ל6 מנדטים בכנסת. אנחנו בהחלט אופטימיים. תודה, דרור

קצת סטטיסטיקה...

טעות הדגימה אם רוצים מובהקות של 95% היא בערך שתי סטיות תקן. החישוב הוא שורש ריבועי של NPQ, כאשר N הוא גודל המדגם, P הוא "הצלחה" (מספר הנדגמים שיצביעו עבורך, במקרה זה) ו-Q הוא "כשלון", כלומק אחד מינוס P. כאשר גודל המדגם הוא 500 איש, P ו-Q שניהם שוים 0.5, טעות זו שווה לשתיים כפול שורש ריבועי של 125 חלקי 500 שוה בערך 0.045- מעגלים למטה ומקבלים 4%. אם, מפלגה קטנה מקבלת בסקרים 1%, אז טעות הדגימה היא שורש ריבועי של (0.01 כפול 0.99 כפול 500) חלקי 500 כפול 2- שזה בערך 0.9%. המשמעות היא שהסיכוי שמפלגה כזו תעבור את אחוז החסימה הוא פחות מ-2.5%.

חן חן על התגובה

בנוסף בתגובה על 90,000 המצביעים לרשויות המקומיות למפלגת הירוקים, אציין שאין קשר מובהק בין הצבעה ברשויות המקומיות שהן בחירות על בסיס יותר אישי, לבין הצבעה לכנסת. אם בעירי היתה מפלגת הירוקים יתכן מאוד שהייתי בוחר בה, וזאת בניגוד לבחירות לכנסת, בהן אצביע למפלגה אחרת, אם כי אאחל לירוקים להכנס לכנסת.

למעלה