שלום אני חדש פה

שלום אני חדש פה

עוד פחות מחודש 23.4 אטוס למסע לפולין ביצוג של בתי הספר הטכניים של ח"א וכמובן ניהיה בגטו לודג' בטקס המרכזי אני הייתי מעוניין לשאול אילו דברים אני צריך לדעת ולהכין לקראת המסע(חוץ מההכנה בבית הספר)...וטיפים למסע.. תודה רבה

bloomy

New member
היי

טוב, קודם כל אני רוצה לאחל לך מסע מוצלח. מקווה שתהנה, תבין, תספוג, ותחזור בשלום מחוזק. אני אישית לפני המסע התחלתי לקרוא דברים בנושא. למדתי מעט על הקהילה היהודית בפולין בעבר, קראתי ספרי עדול על השואה, וישבתי עם סבא וסבתא שלי כדי ללמוד קצת על סיפורם האישי (הם ניצולי שואה) וזה נתן לי המון. טיפים למסע? תזרום. אל תהיה מאלו שלא מתחברים ותקועים עם הMP3 כל היום, ומצד שני, גם אל תהיה מאלו שמחפשים כל הזמן את מקום החיבור שלהם לרגש (זה יבוא מתישהו...אל תדאג). תנסה לתפוס את הכל. תקשיב להסברים של המדריכים ואנשי העדות. תפתח ותסתכל תמיד על הכל. הכל. אם אתה בקטע של כתיבה (וגם אם לא...)- תנהל יומן מסע. זה גם עוזר לפרוק את הכל, וזה גם משאיר מזכרת מכל המסע. מוזיקה. אני אישית התנגדתי להביא מוזיקה לועזית ומוזיקה שמחה, אז לקחתי איתי דיסק של שירים שהיו נראים לי קשורים. המוזיקה מצד אחד מקלה על ההרגשה הכבדה שמלווה את המסע, ומצד שני- מהווה מקור חיבור להכל. ובקיצור, שיהיה לך מסע מוצלח.

edna katz

New member
היי...

גם אני טסה בקרוב... אני טסה יום אחריך ב24.4.06. תקרא ספרים בנושא השואה, תחפש באתי אינטרנט כל מיני כתבות על הנשוא, זה יחזק אותך וגם יכין אותך לקראת מה שאנחנו הולכים לראות שם. בהצלחה (ומי יודע אולי נפגש שם בלי לדעת)...

edna katz

New member
מתי אתה טס?

מתי בדיוק? ב24 (יום שני) לפנות בוקר? מאיפה הטיסה? מבן גוריון?

edna katz

New member
לא...

אני מאשדוד...לא מאופקים... אז יש מצב שנראה אותך שם...

ashkeloni

New member
לא יודע...

אני צריך לראות באיזה יום אנחנו נהיה בלודג', אני כבר אעדכן אותך

hagaiad

New member
טיפ חשוב מאוד!

אל תצלם! אבל ברור שתצלם, כולם מצלמים, גם אני צילמתי. אבל תנסה להתרכז כמה שיותר במסע עצמו, מאשר מה ישאר לך ממנו. אל תהיה מאלה שיורדים מהאוטובוס עם מצלמות שלופות ועד שעולים חזרה הם לא מפסיקים ללחוץ. תכנס לאתר, תתחבר, תבין מה היה שם, תשמע הדרכה, תזדהה. שאתה יוצא ממנו תמיד תוכל לצלם תמונה שתיים. סמוך עלי, לא תצטער אל זה...

bloomy

New member
צודק לחלוטין.

אצלנו, פשוט בשביל לעשות את זה יותר נוח מינינו אדם ספציפי שדאג לצלם את הכל במצלמה דיגיטלית, ואח"כ נחליף תמונות. חוצמזה, כל אחד צילם, אבל הרבה פחות, וזה נעשה להרבה פחות מעיק.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוכים הבאים../images/Emo70.gif../images/Emo65.gif../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif

אזירפאל

New member
../images/Emo118.gifברוך הבא ../images/Emo140.gif

טיפים - כמו שאמרו לפני, לא חייבים לצלם. באמת שלא. לפעמים הצילום בא על חשבון ההקשבה למדריך/איש העדות וזה הפסד. כי אתה לא הולך לצלם, אתה הולך להקשיב, לראות וללמוד כמה שיותר. למען האמת, אני צילמתי המון (יותר מ-500 תמונות), אבל באושוויץ, המקום שלי אישית היה הכי קשה ומשפיע, הנחתי את המצלמה בצד והרגשתי מן חופש כזה. יותר קל להקשיב ולהזדהות. ועוד משהו - עדיף להצטלם כמה שיותר ולא לצלם. תמונות של דברים אתה תוכל למצוא בשפע אצל חבריך למסע או אפילו באינטרנט; תמונות שלך במקומות האלה, לעומת זאת, לא תוכל למצוא. אם כבר לצלם בשביל מזכרת, לדעתי, זה הרבה יותר טוב. וגם כמו שהזכירו לפני - להקשיב, להקשיב ולהקשיב. גם אם לפעמים אין כוח (אין מה לעשות, המסע מעייף מאוד) וגם אם לפעמים נמאס. אחר כך תצטער על זה. כשמגיעים לאוטובוס עייפים ומתים מקור לא להסתגר עם הנגן שלך אלא להקשיב שוב למדריך ולאיש העדות (שאצלי במסע כל מילה שלו פשוט היתה מרתקת) או סתם לצפות בסרט, שבלי קשר לזה ש'מכניס אותך לאווירה', גם יכול ללמד אותך עוד על מקומות ודברים שלא ידעת. ושוב אחזור על מה שאמרו לפני (מבטיח שזו הפעם האחרונה) - יש לך לא מעט זמן עד המסע. נצל אותו; קרא ספרים, צפה בסרטים. אני, כשקיבלתי את הרשימה של המקומות בהם נהיה, ראיתי שלא שמעתי על לפחות חצי מהמקומות שברשימה וזה נורא הפריע לי, אז פשוט הזנתי את השמות בגוגל וקראתי כמה שיותר מידע. אם באים עם ידע למקום מראש יש רצון יותר להקשיב ולדעת. כך לפחות היה אצלי. בקיצור, לך לשם במחשבה שאתה לא הולך למסע תענוגות - אל תחפש לישון, אל תחפש לדבר עם חברים כל הזמן (כמובן שמדי פעם כן כי אחרי הכל זה חלק מהמסע) והכי חשוב, אל תעכב את הקבוצה שלך. גם אם משהו לא מעניין אותך באותו רגע, גם אם אתה עייף, אל תתן לזה להפריע לשאר הקבוצה, כי כל איחור קטן יכול לשנות לוח זמנים של יום שלם (כמו שקרה אצלי במסע, לצערי) וכל דיבור קטן יכול להפריע לאחרים שדווקא כן רוצים להקשיב. אז שיהיה לך מסע מוצלח ו... תהנה. כן, זה אפשרי.

גמני טס באותו תאריך../images/Emo109.gif

אני מטכני ב"ש טסים ב-23 בלילה ונוחתים שם בבוקר(שלהם, אצלנו זה שעה קדימה יענו כשבארץ 12 שם 11) גם אנחנו נהיה בטקס של גטו לודג'

מה ז"א../images/Emo109.gif

ש"אתם לבד עם הטכני?" אני רק יודע שאנחנו טסים בתאריך הזה, היה לנו ולמעלה אדומים גיבוש כזה אב לא נראה לי שנהיה איתם יחד גם בטיסה וכל זה. אבל באופן כללי נראה לי שיהיה מטוס עם המשלחת של חה"א וזה יכלול את כל השלוחות של הטכני(גם הולץ ודומיו)

למעלה