שלום, אני חדש

Orion132

New member
שלום, אני חדש ../images/Emo13.gif

סיימתי לקרוא את הספר השלישי היום, לפני כשלוש שעות, ואני חייב לומר שזו טרילוגיה פשוט מדהימה. מהרגע שהרמתי את הספר הראשון לא יכלתי להוריד ממנו את הידיים. ספרים סוחפים, מרגשים ובלתי צפויים. ואתם אנשים נחמדים אז החלטתי להצטרף.
כמה דברים ששמתי לב אליהם:
לכל המכשפות יש דמונים בעלי-כנף. זה מאוד סביר, כי הן מבלות זמן רב באוויר, אבל האם זה משהו עקבי? כי לפי מה שסרפינה פקלה אמרה לפנטלימון וקירג'אווה, כל ילדה שרוצה להיות מכשפה צריכה לחצות את המישור המכושף ההוא כדי שתוכל להתרחק מהדמון שלה כמה שתרצה, ואם זו ילדה פירוש הדבר שהדמון שלה עוד לא התקבע. אז כל דמון של ילדה שחוצה את המישור הזה יתקבע בוודאות בדמות של ציפור? או שהיא התכוונה לנערה, ולא לילדה ממש?
האם לדמונים יש צורך לאכול? כלומר, האם הם מרגישים רעב או צמא? זה לא נראה לי סביר, כי אז כל אדם חייב לפרנס את עצמו וגם לדאוג להאכיל את הדמון שלו... אבל בכל זאת בספרים אנו רואים שפנטלימון מנקר קליפות ביצה (הסכין המעודן) והדמון הצפרדע של האח פאוול שותה מכוס המים שלו (משקפת הענבר). למישהו יש הסבר? [או שלזה מתכוונים כשאומרים "מזון לנפש"?
]
לא נראה לי שוויל וליירה ממש שכבו זה עם זה, כמו שמישהו אמר פה. כל מה שרשום זה ש"כל גופו התרונן" כשליירה אמרה שהיא אוהבת אותו, שהוא "השיב לליירה באותן המילים", נישק "את פניה החמות" והריח את גופה. לא יותר מזה. וגם לא נראה לי שפולמן יכניס סקס של ילדים בגילאי 12-13 לספרים שלו
נורא אהבתי את משחק המילים של ההארפיה אין-שם (או כנפי-חסד, איך שתרצו): "לה יֵרַע" שהופך ל"ליירה". מישהו יודע איך זה הולך באנגלית? [הדבר השלילי היחיד שיצא לי מהספרים זה שעכשיו אני צריך להחליט לאיזו הרצאה ללכת במיתופיה: זאת על התרגום של "חומריו האפלים" או לזאת על הארי פוטר בספר השביעי
הצעות לפתרון, מישהו?]

כמה תשובות

על פי מה שהבנתי, רק למכשפות הדמונים יכולים להתרחק ככה, חוץ מיוצאי דופן כמו גרומן וליירה ו-וויל. הדמונים - אני באמת לא חושב שפולמן חשב על זה. זה כמו העניין של איך דמונים נולדים. האם וויל וליירה שכבו - אני חושב כמוך, שהם לא, אבל לא כולם פה מסכימים איתי.

...

ילדה שעוברת את המישור הופכת באופן רשמי למכשפה. היא מתחילה במנהגים של מכשפות והאישיות שלה מתאימה לציפור.
לא נראה לי שדמונים אוכלים. הדברים הקטנים האלה, לדעתי, הם לא בגלל רעב אלא סתם כך. כמו שאנחנו לא תמיד אוכלים כשאנחנו רעבים. אני צריך להסתכל על זה כדי לראות.
זה מה שכל השפויים שכאן (כמוני) אומרים. אבל קשה להזיז את אודי מדעותיו.
גם אני תהיתי בקשר לזה. באנגלית "שקרן" זה המילה "liar" (לייר) שמצלצל כמו השם ליירה.

האבק

New member
שלום אור(יון?) ../images/Emo24.gif

דבר ראשון, ברוכה הבאה! שמח שהחלטת להצטרף אלינו, וכתבת יופי של הודעה. ועכשיו לתגובותי:
לפי מה שזכור לי - הילדות שעוברות את המישור המכושף הן ילדות של מכשפות, ולא סתם ילדות. כלומר יש בהם שורשים של מכשפה. גם לפני המעבר במישור הן היו בשבט של מכשפות וחיו לפי המסורת שלהן, ואת המישור הן עוברות רק בגיל ההתבגרות.
בקשר לסקס - אני בעמדת מיעוט כאן בפורום בנושא הזה. אני מקבל את דעות האחרים אבל אני עדין מאמין שמה שהיה בין ויל וליירה היה סקס, וזה מה שסימל את ההתבגרות של ליירה שהביאה לסוף דליפת האבק, ולמימוש נבואת "החטא הקדמון". בקשר למיתופיה - למרות שאתה בטח חושב שאני לא מאד אובייקטיבי (ואני באמת לא) הנה דעתי: יעל סלע-שפירו העבירה הרצאה על תרגום חומריו האפלים גם בכנס עולמות, וההרצא נחשבה לאחת מהטובות בכנס. שמעתי המון המון ביקורות מצויינות על ההרצאה, לכן הזמנתי אותה להרצאות שוב בכנס הזה. הפעם ההרצאה רחבה יותר ועמוקה יותר (כי יש לנו יותר זמן). בנוגע לנושא ההרצאה - הוא מרתק! יעל מראה לנו את כל תהליך התרגם, החל מתרגום משלבים שונים (משרתים, מלומדים, ילדים) ועד לתרגום פסוקי תנ"ך מומצאים ואלטרנטיבות של תרגום למושגים שונים. ההרצאה של דודו - נכון היא נשמעת מעניינת, אבל אני חושב שההרצאה של יעל תהיה טובה בהרבה. מה עם ההרצאה של גילי בר הילל על 'חומריו האפלים' ונרניה? או ההרצאה של ד"ר אמנון סטופ? תהיה בהן?

Orion132

New member
*ברוך הבא ../images/Emo13.gif

ולא ממש קוראים לי אור... יותר בכיוון של משה.
אני לא אלך להרצאה של גילי בר הילל (אבל היא נשמעת נורא מעניינת), בעיקר כי עוד לא קראתי את נרניה. וגם לא להרצאה של ד"ר אמנון סטופ, אני מעדיף את ההרצאה של יוליה גוטניק באותה שעה (על הארי פוטר). אתה אהוד מירון, ממארגני הכנס?

האבק

New member
כן, זה אני

בקשר להרצאה של גילי - נתת תירוץ מספק. אבל אלן תוותר על ההרצאה של ד"ר אמנון סטופ בשביל הרצאה על הארי פוטר. כמו כן יוליה מרצה חדשה בעוד שאמנון הוא מרצה ותיק. בכלל לי אישית נשמע יותר מעניין לשמוע ממישהו שיש לנו המון ידע בנושא מאשר סתם תיאוריות

Orion132

New member
אבל

הנושא של ההרצאה של יוליה נשמע יותר מעניין מהנושא של ההרצאה של ד"ר סטופ... נראה לי שזה מספיק, לא? על איזה עוד הרצאות אתה ממליץ?

האבק

New member
אני רק המלצתי ../images/Emo13.gif

אני מאמין שאתה תהנה גם בהרצאה של יוליה. הרצאות מומלצות נוספות: *ההרצאה של יעל סלע שפירו על תרגום חומריו האפלים *ההרצאה של גילי בר הילל על חומריו האפלים ונרניה *ההרצאה של רבקה קלנר על פמניזם בנרניה *ההרצאה של חובב זהב על אריה סטארק (במידה וקראת את ששאו"ק) *ההרצאה של עידו רייף על האלמנטים הטראגיים בששאו"ק (כנ"ל)

האבק

New member
אוי כמובן!! איך שכחתי ../images/Emo13.gif

ההרצאה של חנה! קוי הדמיון בין משה רבנו להארי פלוצר:)

האבק

New member
אוי ואבוי! ../images/Emo10.gif

גם שמעון מומלץ! שמעון גם עורך ערכים באנציקלופדיה
אני יודע שאחת הסיבות שאני מגיע ממש מוקדם לכנס זה ההרצאה של שמעון! יש עוד מישהו ששכחתי? אם כן אז אני ממליץ עליו מראש

Fairywitch

New member
שיווק עצמי-

אני מרצה על הארי פוטר ומשה רבנו וקווי הדמיון המפתיעים ביניהם. תבוא

למעלה