שלום, אני חדש ../images/Emo13.gif
סיימתי לקרוא את הספר השלישי היום, לפני כשלוש שעות, ואני חייב לומר שזו טרילוגיה פשוט מדהימה. מהרגע שהרמתי את הספר הראשון לא יכלתי להוריד ממנו את הידיים. ספרים סוחפים, מרגשים ובלתי צפויים. ואתם אנשים נחמדים אז החלטתי להצטרף.
כמה דברים ששמתי לב אליהם:
לכל המכשפות יש דמונים בעלי-כנף. זה מאוד סביר, כי הן מבלות זמן רב באוויר, אבל האם זה משהו עקבי? כי לפי מה שסרפינה פקלה אמרה לפנטלימון וקירג'אווה, כל ילדה שרוצה להיות מכשפה צריכה לחצות את המישור המכושף ההוא כדי שתוכל להתרחק מהדמון שלה כמה שתרצה, ואם זו ילדה פירוש הדבר שהדמון שלה עוד לא התקבע. אז כל דמון של ילדה שחוצה את המישור הזה יתקבע בוודאות בדמות של ציפור? או שהיא התכוונה לנערה, ולא לילדה ממש?
האם לדמונים יש צורך לאכול? כלומר, האם הם מרגישים רעב או צמא? זה לא נראה לי סביר, כי אז כל אדם חייב לפרנס את עצמו וגם לדאוג להאכיל את הדמון שלו... אבל בכל זאת בספרים אנו רואים שפנטלימון מנקר קליפות ביצה (הסכין המעודן) והדמון הצפרדע של האח פאוול שותה מכוס המים שלו (משקפת הענבר). למישהו יש הסבר? [או שלזה מתכוונים כשאומרים "מזון לנפש"?
]
לא נראה לי שוויל וליירה ממש שכבו זה עם זה, כמו שמישהו אמר פה. כל מה שרשום זה ש"כל גופו התרונן" כשליירה אמרה שהיא אוהבת אותו, שהוא "השיב לליירה באותן המילים", נישק "את פניה החמות" והריח את גופה. לא יותר מזה. וגם לא נראה לי שפולמן יכניס סקס של ילדים בגילאי 12-13 לספרים שלו
נורא אהבתי את משחק המילים של ההארפיה אין-שם (או כנפי-חסד, איך שתרצו): "לה יֵרַע" שהופך ל"ליירה". מישהו יודע איך זה הולך באנגלית? [הדבר השלילי היחיד שיצא לי מהספרים זה שעכשיו אני צריך להחליט לאיזו הרצאה ללכת במיתופיה: זאת על התרגום של "חומריו האפלים" או לזאת על הארי פוטר בספר השביעי
הצעות לפתרון, מישהו?]
סיימתי לקרוא את הספר השלישי היום, לפני כשלוש שעות, ואני חייב לומר שזו טרילוגיה פשוט מדהימה. מהרגע שהרמתי את הספר הראשון לא יכלתי להוריד ממנו את הידיים. ספרים סוחפים, מרגשים ובלתי צפויים. ואתם אנשים נחמדים אז החלטתי להצטרף.