שלום,אני חדש

wish i was here

New member
שלום,אני חדש

שלום לכולם.אני חדש קצת בכל מה שקשור לפינק פלויד למרות שאת השיר Another Brick In The Wall אני מכיר כבר המון זמן (ומי לא?) רציתי שתמליצו לי על שירים של הלהקה מכל הגילגולים שלה (קראתי את ההודעה בדף הראשון,מאד עניין אותי מה זאת אומרת "3 הפנים של פינק פלויד") וגם מה זה בדיוק רוק פסיכודלי אם מישהו יכול בבקשה להגיד לי...מקווה שאני אמשיך להיות מאזין וותיק כמוכם. תודה

thezanani

New member
../images/Emo152.gifcome with us../images/Emo152.gif

אוקיי ציף ציף עוד לא ראתה אותך אז
. וולקום! פ"פ עצמה הופיעה ב3 הרכבים. הראשון בהם,בראשות סיד בארט(המנהיג של להקת הבסיס ופליקס חלפון בזמנו הפנוי והלא פנוי) ניגן רוק פסיכדאלי. פסיכדליה,היא סגנון מוזיקלי המושפע מהלא שיגרתי. הזיות,סמים ומילים לא מובנות הם מוטיבים מרכזיים בו. תוכל לקרוא עליו כאן-http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=552&art_id=81 . בשלב מסויים סיד בארט הפסיק לתפקד והלהקה נאלצה (או שרצתה או שרפי גינת בא אליהם בחללית וחוטיני או שאר ספקולציות) להדיחו. המחליף היה ידיד מקורב ללהקה והאדם המושלם עלי אדמות,דוד גילמור. יחד עם דוד ובהנהגת רוג'ר ווטרס,הבסיסט,פ"פ הגיעה לגבהים שאף להקה או פליקס חלפון(שוב הוא) הגיע/ה. השיר אותו אתה מכיר,הוא ההמנון של האלבום הלפני האחרון של ההרכב הזה של הפ"פ. החומה. במהלך השנים נוצרו חיכוכים רבים ומותחים בהרכב הלהקה,בעיקר בגלל רוג'ר שהצמיח זנב אדום ופרצוף של כלב שאכל את אחותו. בין השאר הוא גם העיף את הקלידן של הלהקה,ריק רייט. כך יצא שגם הרכב זה התפרק. בסוף שנות ה80 דוד גילמור גיבש מחדש את הלהקה ללא רוג'ר הרע הרע והמכוער שהוציאה 2 אלבומים שהצליחו מאוד,אך לא נגעו בתהילת העבר. יש לך מזל שבארץ פלשתינאית כמו שלנו יש פורום כזה ועוד יורדת מהארץ(אני רשע) שמנהלת אותו ביד רמה. אני הייתי ממליץ לך להתחיל עם החומה להמשיך לדארק סייד משם לוויש יו וור היר וכשתגיע לשם תראה את פליקס חלפון. כנס גם לפהhttp://mitkadem.homestead.com/files/floyd/index2.html תבין הכל.

wish i was here

New member
תודה רבה

תודה רבה באמת....הסתבר שאני הקשבתי לרוק פסיכדלי בעבר (Lucy In The Sky With Diamonds)ולא ידעתי את זה,תודה שהארת את עיני! :).לגבי הדיסקים שציינת-ניתן לקנות אותם ברשת דיסקים?אם כן באיזה מחיר?. יש לי דיסק של פ"פ שנקרא P.U.L.S.E ,רובכם בוודאי שמעתם עליו.הקיצר שמתי לב שבין השאר ליוו אותם בהופעה שהם ניגנו את זה סקסופונים,ואני נגן סקסופון בעצמי,יש כאן למישהו את התווים שהליווי של הסקסופונים בדיסק הזה ניגנו? בכל מקרה תודה רבה על כל ההסברים. אנשים פה מקבלים משתמשים חדשים בהרבה יותר אדיבות והבנה מאשר פורומים אחרים *שיעול*גיימר*שיעול*.

שלום wish ../images/Emo24.gif

וברוך בואך לפורום.
כן, אפשר להשיג את כל האלבומים בכל חנות תקליטים ממוצעת, במחיר ממוצע. יש גם חנויות בהן נמכרים האלבומים במחיר מוזל - כדאי לחפש. PULSE הוא אלבום הופעה של הפלויד, שהוקלט בעת סיבוב ההופעות האחרון שלהם, באמצע שנות התשעים. בגלל זה, אני לא חושבת שיש את התווים של הסקסופון היכנשהו. מאחר ואתה חדש בענייני הפלויד, הייתי ממליצה לך לקרוא את השאלות הנפוצות שלנו, ואת המאמרים, וכן שרשורים בעמודים קודמים. אתה מוזמן, כמובן, לשאול כל שאלה, ולהצטרף לדיונים. ולהוסיף קצת תאריכים לתאור שנתן צנעניינו: תקופת בארט: 1964-1968 פוסט-בארט / ווטרס: 1968 עד אמצע שנות השמונים תקופת גילמור: מאמצע שנות השמונים עד היום. ולבסוף: אני חוזרת לארץ בסוף השבוע.

ברוך שובך

בכל דקה ובכל שנייה. ולבחור החדש: welcome my son, welcome to the machine...ג€

flowerboy69

New member
אני לא יודע אם יש את זה אבל

אם תרצה תווים של האלבומים המקוריים בסקסופון-שזה כלי שאני אוהב-אני אולי יוכל לאתר לך

wish i was here

New member
flowerboy69

אני מאד אודה לך אם תוכל לאתר את זה,לא יזיק לי לנגן קצת פינק פלויד

thezanani

New member
יו ורי ורי ורי

ורי. אני כל כך אדיב לא בגלל שאיתן זכה,או בגלל שיש לי בית ריק לשבועיים ו2 רמקולי JBL, אלא בגלל שאותי קיבלו אפילו יותר יפה. אאוווווווווו דמעה. וואלה אחי,כמאמר המשורר: "אשריך".

babaOnil

New member
היי אני מתעניין בפינק פלויד

אני רוצה להתחיל להקשיב להם ולא יודע ממה תנו לי אלבום קל לעכול שידליק אותי עליהם. אני ממש מבולבל במה שקשור אליהם והבנתי שהם להקה מאוד חשובה אז אנא עזרו לי.

שלום באבא או'ניל

אגב, ניק מדליק). וברוך בואך לפורומנו. אתה מוזמן להצטרף לשרשור של החדש השני, בעל הניק המדליק לא פחות (אך קצת עצוב) - wish i was here - ולקרוא את המלצות חברי הפורום. אגב, שאלה: מדוע אתה מחפש "אלבום קל לעיכול"? ואיזו מוסיקה אתה שומע בד"כ? וואלה, מה קורה פה? למה הסדר התהפך? מה עשיתי?

babaOnil

New member
אני בא מעולם הביטלס, THE WHO

וכאלו. אבל אני רוצה להתעמק קצת יותר. אני אוהב אופרות רוק בסגנון THE WHO ואני אוהב את הפסיכדליה של סרג'נט פפר. כעקרון רוק מדליק אותי. יצא לי להקשיב לכמה שירים של פינק פלויד ולא ממש התחברתי, אז רציתי משהו שיהיה רך לעיכול כדי להיכנס לזה לאט לאט

אחלה טעם

לא ייקשה עליך להתחבר לפלויד. אם אתה בקטע של פסיכדליה, הייתי ממליצה לך להתחיל עם האלבומים המוקדמים שלהם: Piper at the Gates of Dawn, Saucerful of Secrets, More או Atom Heart Mother. האלבום הראשון, במיוחד, נחשב לפנינה פסיכדלית. מה שמעת של הפלויד שלא התחברת אליו? גם זה חשוב. אגב, ל-the who יש הרבה דברים מעניינים, חוץ מ"טומי" ו"קוואדרופניה" - אני ממליצה שתשמע עוד דברים שלהם.

babaOnil

New member
אני מכיר את כל החומר של THE WHO

WHO'S NEXT מדהים וגם THE EHO BY NUMBERS לא רע. יש לי את האלבום הראשון של פלויד ולא יודע הוא נשמע לי מפחיד לפעמים עם כל הקולות האלו.

הקולות האלו....

הם צלילי הפסיכדליה. האלבום הזה הוקלט במקביל לסרג'נט פפר, באולפן הסמוך. יש מצב שהפלויד עברו את הביטלס, בחדשנות ובתעוזה, בקטע הזה. נסה את האלבום הבא, Saucerful of secrets. אבל מה, הם ממשיכים עם הקולות האלו, והמשיכו איתם בעצם עד סוף שנות השבעים, רק עם טכנולוגיה יותר מתקדמת. אם אתה מחפש משהו יותר קונבנציונלי, Dark Side of the Moon או Wish You Were Here יהיו בשבילך.

Mr cave

New member
לאט לאט

רציתי רק לומר לך שאני שמח שאתה מתעניין בפינק פלויד ושדרך ארוכה ומלאה תגליות עוד לפניך. רציתי רק לציין שעדיף ולא תיקח צד של אף חבר בלהקה(לכל אוהבי גילמור/ווטרס) בכדי שתוכל להנות מכולם שהרי רק בזכות החיבור בניהם אנחנו מתכתבים ובנוסף סתם לידע כללי השיר של הביטלס שציינת שאתה שומע לא נכתב בגלל סמים והזיות אלא בגלל הילד של ג'ון - שון שצייר לו ציור... בקיצר תהנה ותשמע הכל, בלי שטויות, ווטרס/גילמור - שניהם ענקיים ביחד ובנפרד.

thezanani

New member
צודק,הבחור

חטאתי בגילמוריזם. (למרות שכל נסיונות המיסיונריות שלי עקרים והבליים שכן אין דבר כזה אוהבי ווטרס.אפילו הוא שונא את עצמו.) אויי עוד פעם. סליחה. זה פשוט ש... עזוב... You wouldn't understand but this not how i am. There somone in my head but it's not me. it's david. אני חייב להפסיק את זה.

יפה כתבת, מר קייב

ואני מסכימה עם כל האמור. (אבל השיר של הביטלס כן נכתב על LSD, למרות מה שלנון אמר בזמנו; ראה ראיונות עם פול מקרטני מהשנים האחרונות. וסליחה על הפדנטיות).

מספר התשובות לשאלה הזו

שווה למספר המשיבים. לדעתי, אין תשובה אחת נכונה, ממילא.

למעלה