שלום אני חדש

coryyy

New member
שלום אני חדש

שלום לכולם,אני חדש מצטער על הניסוח הגרוע שלי,אני לא יודע מאיפה להתחיל. אני מחונן, אבל ברוב התחומים אני חושב שאני אפילו פחות כישרוני בהם ממפגר. יש לי לקויות למידה קשות ודיסלקציה ברמה כזאת שהיה צריך ללמד אותי להחזיק עיפרון,יש לי בעיות בכל מה שאמור להיות טבעי,לי זה פשוט לא בא בקלות. בלי קשר לקוארדינציה(אני יודע אתת זה מכמה סיבות שלא כ"כ חשובות עכשיו) אני פשוט לא יודע לנסח, פשוט לא מצליח לי כל מה שאני כותב יותר מזכיר כתיבה לפי סעיפים 1. 2. 3. מטמתיקה די קל לי,לפעמים אני פותר תרגילים בדרכים שלא למדתי. אבל בכל זאת זה לא מספיק כדי להוציא ציונים טובים. בכלל לא רק במטמתיקה אני יודע להגיע לתוצאות מהר יותר מכולם,ז.א שבהרבה מקרים אני פשוט יודע את התשובה בשניה שהמורה שואלת אותה בזמן שלילדים אחרים היא צריכה להסביר רבע שעה. יש לי גם זיכרון טוב יחסית אני חושב אני זוכר אפילו יותר מדי וזה גם מאד מקשה עליי לעבור הלאה, אם מישהו פגע בי בגיל 3 אפילו זה ילווה אותי לכל החיים ואני אחשוש שיפגעו בי שוב באותו נושא. אני זזוכר דברים מגיל מאד מאד קטן ומהשנים האחרונות אני חושב שאני פשוט זוכר הכול(ברור שבכלליות ולא לפרטים ובגלל זה הזיכרון הזה לא עוזר לי אלא רק מקשה.) אם ידברו איתי על משהו שקרה לפני 3-4 שניםאו אפילו יותר אני כמעט בטוח שאני אזכור על מה מדובר בל למחוק דברים מיותרים מהמוח. האמת היא שבמה שאני מתעסק אני לרוב כישרוני אלב לא תמיד מספיק משקיע או מאמין בעצמי. למי ששואל למה כתבתי את כל זה אני עונה שפשוט בגלל שאני חייב כבר להוציא את כל זה.

zahyy

New member
כל אחד והתחום שבו הוא הכי טוב!

אני בטוח שכל המחוננים שיש פה יש איזשהו מקצוע או תחום שבו הם מתקשים אולי בהרבה משאר האוכלסייה יש כאלו שטובים במקצועות מעשיים וכאלו שמתמחים במקצועות תארויות(היסטוריה סיפורות לשון) . להחזיק עיפרון זו באמת מראה עליך סוג של בעיה שלרוב האנשים אין אותה. יש לך זיכרון מאוד טוב לפי דבריך זה יכול להעיד עליך שיכול להיות שאינך מחונן אך הזיכרון שלך מפותח ובשל כך הנך חושב שאתה מחונן. זיכרון לי אין בפירוש, אך זיכרון אפשר לשפר/לפתח ואני יכול להוכיח שעם הזיכרון שלי יכולתיי יהיו הרבה יותר טובות שנראות כרגע כמו יכולות של כל אחד רגיל לצערי...

neko

New member
הניסוח שלך בסדר גמור

אתה לא טולסטוי וגם לא אתגר קרת, אבל את ההודעה הזאת ניסחת אחלה, ואם לא היית אומר שיש לך בעיה לא הייתי חושב שיש... אבל בתור אדם אינטליגנטי (אפילו לא צריך להיות מחונן) יש לך את היכולת ללמוד - אתה מסוגל לקבל פידבק על דברים שאתה עושה, להפנים ולשפר. גם ניסוח הוא דבר שלומדים. הניסוח שלי השתפר בהרבה במשך השנים הרבות שאני כותב בפורומים למיניהם, ובמשך הלימודים. אם תשקיע הרבה, תוכל גם לשפר את הניסוח שלך - תקרא הרבה, תכתוב הרבה, ותפעיל חשיבה. מה שאני קורא "אימון מושכל". ספציפית לגבי כתיבה בסעיפים - כל מה שאתה כותב בסעיפים אתה יכול "לחבר" על ידי מילות קישור. דוגמא פשוטה: 1. אני עייף 2. אני רעב 3. אני חייב ללכת אפשר לחבר ל-"אני עייף, אני רעב, אבל אני חייב ללכת". אני בטוח שפורומים שעוסקים בכתיבה יוכלו לעזור לך הרבה יותר בשיפור הניסוח. לגבי המתמטיקה - JOIN THE CLUB, אבל המטרה של בית הספר היא לא שתדע לפתור את התרגילים, אלא שתלמד את הטכניקות. לכן אינטואיציה מתמטית כמו שלך (ושלי :)) רק מזיקה לתהליך הלימוד.

למעלה