שלום אני חדש!

yoad123

New member
שלום אני חדש!

שלום, אני התחלתי לקרוא את הספר הראשון "המצפן הזהוב" וממש אהבתי אותו! שמעתי בכל מני מקומות המלצות על הספר וחשבתי לנסות אותו והוא ממש יפה! אני לקראת סיום הספר הראשון, ובדיוק נתנו לנו עבודה בספרות לעשות יומן קריאה ואני רציתי לעשות על זה. חיפשתי חומר על המחבר (בעיקר בעברית) ולא מצאתי הרבה... אז אם מישהו יוכל לתת לי קישורים למידע על פיליפ פולמן זה ממש יעזור לי... אהה ועוד משהו- זה נכון שהולכים לעשות על הספרים סרט?

האבק

New member
שלום יואד ../images/Emo13.gif

אני שמח שנהנת מהספר, בהחלט ספר מצויין. בקשר למידע על הספרים, לצערך (ולצערי) ממש בימים אלו האתר על 'חומריו האפלים' לא עובד. יש שם המון מידע, וגם על הסופר. אם אתה מעוניין אני יכול לשים פה בשבילך את הביוגרפיה הקצרה על פולמן. בקשר לסרטים - אם תסתכל כמה הודעות למטה תראה שממש עכשיו נפתחו אודישנים פתוחים לתפקיד של ליירה. אז כן, יש סרטים. הבמאי הוא אנאד טאקר (לא מישהו ידוע) והמפיקים הם חברת "ניו-ליין סינמה" שהפיקו את שרה"ט. אה, וברוכים הבאים

yoad123

New member
תודה רבה!

אממ זה ממש יעזור אם תוכל לשים פה את הביוגרפיה של פולמן או לתת קישור אם אתה יכול כי זה ממש יעזור לי. אהה וזה יועד חחח... לא יואד...

האבק

New member
פיליפ פולמן

פיליפ פולמן פיליפ פולמן נולד ב-19 לאוקטובר 1946. אביו, טייס בחייל האוויר המלכותי נהרג כשפיליפ היה צעיר, ומשאיר אותו לגדול עם אמו ואביו החורג, ביחד עם סבו, שהיה כומר באנגליה הכפרית. פולמן למד זמן מסוים בקולג' אקסטר (Exeter) באוקספורד (הוא אמר שהקולג' היה השראתו העיקרית לקולג' ג'ורדן מהספרים). הוא לימד בחטיבה אנגלית לכמה שנים לפני שהתחיל להרצאות על ספרות בקולג' ווסטמיניסטר (Westminister) באוקספורד. ספריו הראשונים שהוכרו בציבור היו טרילוגיית סאלי לוקהארט שיצאו לאור בין השנים 1985-1992 ( שכללו את (The Ruby in the Smoke, The Shadow in the North, The Tiger in the Well ב-1996, פולמן הוציא לאור את המצפן הזהוב, (הקרוי גם אורות הצפון בארצות שקיבלו את הגרסא הבריטית) המתחיל את שאיפתו הגדולה לטרילוגיית הפנטזיה – 'חומריו האפלים'. ב-1997 יצא הסכין המעודן וב-2000 יצא הספר האחרון – משקפת הענבר. כרגע פולמן עובד על המשך לטרילוגיית 'חומריו האפלים' שיקרא "ספר האבק". הוא לא נראה מעוניין מאד בהפקת הסרטים שבזמן זה נכתבים ומופקים ע"י ניו ליין-סינמה (שהפיקה גם את טרילוגיית שר הטבעות) . קיום פולמן גר באוקספורד, אנגליה עם אשתו ג'וד. כמו כן, יש לו שני בנים, ג'יימי (שהוא נגן ויולה) ותום (כרגע לומד מוסיקה).

Fairywitch

New member
ברוך הבא, יועד../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

אני חנה
טוב, תשובות כבר קיבלת, אז רק נשאר לאחל לך שתהנה בפורום, ותיזהר מספוילרים

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo6.gifהאמת שאני כותבת בהמון,

בנוסף לאלה שאני מנהלת. אני כותבת לפעמים גם ב"פיות שדונים וכל השאר", "זינה", "באפי ואנג'ל", "סרטים מצויירים ודיסני", "זיהוי שירים", ו"הביטלס"...

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifספרים וספרות- אני כותבת שם

בכינוי השני: Sapientia.

למעלה