שלום, אני חזרתי...................

אפיפני

New member
שלום, אני חזרתי...................

אחרי מסע תלאות שהתחיל הבוקר בשש והסתיים הערב בשמונה הודות לעזרתו של מלך העיצומים מלך השפמים: אמיר פרץ. אבל עכשיו שנינו בבית, והמזוודות גם, ויש בהן מלא כל טוב איטליה: פרושטו, ושמן זית ורוטב פסטו, ואיטריות שחורות מדיונונים, ואורז ארבריו לריזוטו, ואיזה פטנט מצחיק של פעמון מזכוכית ששואב את המיץ מהלימון בשניות ובלי לכלוך, וקצת בגדים חדשים ונעלים , וקטלוגים של תערוכות, ומאה וחמישים צילומים מהמצלמה שלי שעדיין לא הוזנו למחשב. וכמה תערוכות מצויינות שראיתי וכמה תערוכות בינוניות, ועשיתי קניות בחנויות הקטנות מסביב לפנתיאון ואוכלים בטרסטוורה ורוקדים עד הבוקר בדסקוטקים בפיסטצ'יו, ושוט\תים וינו דל קאזה בברים ברובע סן לורנזו, ויש המון מוסיקה סקרה בכנסות רומא ואתמול עם עוד מאה וחמישים אלף איש היה פול מקרטני על הבמה מוגבהת בצל הקולוסיאום , והיה כיף.. וחבל שצריך לחזור לארץ... ראיתי תערוכה מרתקת של אמן מבטיח (איטלקי) וצילמתי את כולה ברשותו של הגלריסט ובשל האקטואליה שלה למצבנו בארץ קבעתי איתו שנזדמן כולנו לשיחת ארוח וירטואלית. הוא דובר איטלקית אבל גם אנגלית ואני מקווה שגם רובנו. פתחתי לגרליה כרטיס בתפוז כאקט מקדם עניין ואולי רפרם יתאם לנו תאריך ואני איידע את האמן ולפני כן אעביר לכם תקציר וגם את הצילומים מהתערוכה ויכול להיות כיף גדול...

אפיפני

New member
המרה של קובץ gif לקובץ אנורקטי?

מישהו יודע איך לכווץ צילום ככה שאוכל להשחיל אותו לפורום תוך עמידה בדרישות הכובד הקפדניות של תפוז? מי שיודע שיסביר בשפה אי-ט-ית לתיבת המסרים שלי ונבוא כולנו על הברכה

אפיפני

New member
בבוקר מוקדם כשהקרירות עוד לא נבלעה

בחום של חודש מאי, הכיכר היפה בקמפו די פיורי בוהקת באור מיוחד יש לחות מן האויר הקריר וגם מהמים ששוטפים את דוכני השוק המתעורר. זו השעה להשכים , ולהסתובב בצעדי ריקוד קטנים מסביב לדוכנים, להריח את הפרמג'נו ואת הגורגונזלה, להשתכר מהבושם של פטריות הפורצ'יני לקנות קצת מזה ומזה ומזה , להתעכב בדוכן כלי המטבח הפשוטים ולקנות כמה אביזרים חיוניים לאכילה איטלקית יומיומית, לעצור בקפה בפינת ההמולס שמטפל כל כך יפה בחתול שלו ולשתות אספרסו קצר חריף מריר של בוקר. להסתכל לשמים ולהגיד תודה לאלוהי ה- אווה מריה על היום היפה והחיים בכלל.

אפיפני

New member
היפריאליזם

תערוכה נהדרת מקיפה ענקית ממיטב האמנים, מתאימה לקצב של רומא כמו פיאט צ'ינקווצ'נטה למי שזוכר: רכב הכיס של פיאט לעריה הגדולות והעמוסות של איטליה שהוחלף באמצע שנות התשעים על ידי הסמארט משוויץ: ונראית כמו שעון יפני . רק שבפיאט נדחסו לפחות ארבעה גברברים שקרעו את התקרה של הרכב הפעוט וגם את העיר בהשווצה מרוחה בגריז לשיער ומוקסינים בלי גרביים, והסמארט אויה.. על כל צעצועי הפלסטיק שלה:רכב בורגני שמתאים למשפחות חד הוריות שחונות ברומא באלכסוניות. היפריאליזם: תצוגה של כמאתיים עבודות מכל מיני תקופות וסגנונותמאירופה וארצות הברית. תערוכה מקיפה שנבחרה בקפידה וכיום עושה סבוב בעולם אין לי מושג מה הלו"ז שלה אבל בשנה וחצי הקרובות היא תוצג בפריז לונדון בריסל ברלין ווינה - אני מחבבת במיוחד את העבודות שנוטות לריאליזם ומתרחקות מיצוגי הפופארט למרות שבתערוכה היו כמה עבודות שנגעו בפופ באופן מרשים. כמה פסלים מצויינים מסיליקון ויציקות פוליאסטר שנוצקו ברמת טכניקה מרשימה ולקחו את המציאות שניים וחצי צעדים הלאה לכיוון הסוריאליסטי. תערוכה חביבה נוספת שמוצגת ברומא כרגע היא אמנות ספרדית מהמאה העשרים לעשרים ואחת למרות שלא היו בה בשורות גדולות תערוכת צילומים ווידאו מיוחדת הוקדשה לאשה האיטלקיה ומוצגת בארמון שליד הפונטנה די טרווי למרות הנושא המבטיח התערוכה שחוקה בערך כמו הסימבול של הפונטנה וגם:יפה כמו המיזרקה כי האשה האיטלקיה - בליסימה... סול לויט הטריח את עצמו לאחת הגלריות בטרסטוורה וצייר בה שני קירות מונדרינים אבל עם עומק, שונה ממה שרגלים לראות אצלו כפיצוי ואולי כדי שלא נשכח מי הוא הוא צרף לתערוכה שישה קרטונים אקספרסיבים בשפה המוכרת שלו. בכלל נראה שלרומא יש פריחה בקרב האמנים האמריקאים וכמעט כל גלריה שמכבדת את עצמה מיצגת אמן כזה או אחר מעבר לאוקיינוס. ראיתי גם את ג'ף וול בגלריה אחרת בפאתי הטרסטוורה וראיתי עוד כמה אמנים איטלקיים שעליהם רציתי להרחיב,אז מחר. הכי טעים לקנח את היום אחרי ארוחת ערב:בסורבה לימון מעורבב בקוניאק ואולי בגלל שאין לי בבית אני לא מצליחה לישון ואולי זה בגלל ג'ט לג מדומה.

neoM

New member
אני מחכה לתמונות

לגבי השירה שאת כותבת עכשיו - אני מלא קנאה. ברוכה השבה

אפיפני

New member
עמית ברוך שובך חביבתי

ואני רואה שאף אחד לא עשה לך פה קבלת פנים מתבקשת. בפעם האחרונה שנפגשנו היית בהריון - מה נולד/ה?

אמק

New member
ברוכה השבה

רומא נעמה לך? אכתוב בלילה אני מסטול כרגע... בוקר אור

למעלה