שלום אני יהודי למען מוחמד מסכימים לקבל אותי ל

• פותח הנושא msch
  • פורסם בתאריך

msch

New member
שלום אני יהודי למען מוחמד מסכימים לקבל אותי ל

פורום שלכם. אני מאמין שמוחמד היה מנהיג עליון שרצה לאחד את כל עמי המזרח התיכון .תחת אמונה באל אחד . מוחמד היה נביא קדוש ונורא שדגל בחסד ושלווה לכולם . אז אשמח להיות שותף בפורום שלכם ולהציג את אמונתי .אני מקווה לא לפגוע באף אחד כי אני יהודי למען מוחמד.

נר11

New member
אני נזיר בודהיסטי רוחני-יהודי - אפשר גם לבוא?

אופירA

New member
מנהל
אולי הפורום יקבל אותך...

אבל היהדות - לא!. היהדות אינה פלורליסטית עד אין גבול. הפלורליזם שלה כפוף למסגרות הברורות המגדירות אותה. כל כך ברורות, עד שגם להרבה גויים הן ברורות לחלוטין. הדלאי למה - אדוק מאוד באמונתו - התעקש שלא לקבל יהודים לשורותיו, ומודיע להם שילכו לדתם המקורית וילמדוה, כי היא המקור. וכך גם כמה וכמה נזירים נערצים במזרח הרחוק, שהרבה חבר'ה יהודיים שואפים לפתחם ולשיטתם, ומגלים מפיהם - כאשר הם מגיעים אליהם - שאין ליהודים מה לעשות אצלם, כי הדת היהודית היא המקור לכל הרעיונות שלהם, וגם הם טוענים ומשכנעים את היהודים התועים, כי יהודי צריך ללמוד את דתו, ותו לא. לכו ללמוד גמרא - הם אומרים להם. גמרא - לא תנ"ך. הרבה כתות ניסו לומר במהלך הדורות: אנו מקבלים את התורה שבכתב, את התנ"ך, אבל לא את התורה שבע"פ. מין היתממות כזו - אנחנו בעצם כן יהודים, רק לא מקבלים איזה חלק מסוים כזה, שהוא סתם איזה דעה של חכמים נחמדים... התורה שבע"פ ניתנה צמודה לתורה שבכתב. מי שניסה לכפור בזה בכל צורה שהיא - הורחק מהיהדות באופן נחרץ. הקראים - אינם יהודים. קל מאוד ללמוד כאן קל וחומר. מוחמד רוצה להרוג את כל היהודים, יש"ו רוצה לגרום להם להמיר את דתם. ואילו הדלאי לאמה והגויים הנחמדים מהמזרח הרחוק - אומרים ליהודים: לכו תהיו יהודים, אל תנהו אחרינו. תלמדו את התורה שבע"פ - זו היהדות. אנחנו לא רוצים שתלמדו את התורה שלנו, ואנחנו לא רוצים להיות יהודים. אני בעדם! אז כל מי שלא רוצה להיות יהודי - בכבוד. אל תהיה יהודי, ואל תגיד ליהודים: תקבלו אותי, אני לא רוצה לשכנע אותכם בשום דבר, אני מאמין שתשתכנעו לבד. רק תקבלו אותי... אני יהודיה למען המסר הזה שהדלאי לאמה מעביר ליהודים - "תהיו יהודים, תלמדו גמרא, אל תלמדו את התורה שלי". אתם מקבלים אותי לפורום?

אופירA

New member
מנהל
מי מתווכח עם המיסיונר? ../images/Emo12.gif

אני דיברתי על הפורום... אני כבר הפסקתי לחפש את הרב שלי, כדי לשאול אותו אם להשתתף בפורום הזה. אין לי יותר שאלה... זה לא פורום לחילוניים שמעוניינים לפתח את הזיקה שלהם ליהדות. זה פורום פתוח לכל סוגי הכפירה המיוחדים ביותר.

arriy80

New member
הצעתי כך בעקבות התגובה לפני.

לגבי מהות הפורום, אמנם מגיעים לפה מסיונרים למיניהם, אך רובם של השואלים - גם אם הם מתנגחים - מתכוונים לשאול בכדי לדעת על היהדות המקורית, וכך יכול להתפתח דיון אודות עיקרי היהדות, תורתה ומצוותיה. קורה שמסיונר כלשהו יכתוב הודעה שהיא כפירה בעיקרי היהדות (לא כדי לברר, אלא כדי להציע את מרכולתו). לכן הצעתי לך לא לענות לו כלל. אני גם חושב שהפורום הוא מקום לברר אודות היהדות המקורית, ולא לויכוח עם מסיונרים.

אבל אתה לא עונה לשום חלק משם הפורום

אתה לא מציג שום צד של יהדות, ואתה גם לא חילוני (אתה הרי מאמין). אתה יכול להיות שותף בפורום אבל איך אתה מוצא את מקומך כאן?

לא פרשתי

הפסקתי את הדיון משתי סיבות: האחת, כי חשבתי שהבהרתי את הנקודה שלי; והשנייה כי יש אנשים שאני לא מגיב להם.

אה, טוב, זכותך

אגב, כשפורשים מדיון יחד עם כל הצד המביע את העמדה שלך זה נקרא במילים אחרות להפסיק את הדיון. אבל זה באמת רק עניין טרמינולוגי. ועוד אגב, עקבתי אחרי השרשורים האחרונים ואני רואה שאתה אדם שדי דבק במילה שלו. זאת תכונה יפה מאוד. (אבל אם התכוונת להכליל גם אותי במילה "אנשים", אז הפעם נפלת. סתם בשביל לדעת שאני לא מנודה אני מאוד אשמח לדעת שלא הייתה זו נפילה כלל). שיהיה לך ערב טוב.

אותך אני מעריך ומכבד

ואת יכולה לראות שאני קורא את ההודעות שלך ובוחר להגיב לך. לילה טוב!

למעלה