אולי הפורום יקבל אותך...
אבל היהדות - לא!. היהדות אינה פלורליסטית עד אין גבול. הפלורליזם שלה כפוף למסגרות הברורות המגדירות אותה. כל כך ברורות, עד שגם להרבה גויים הן ברורות לחלוטין. הדלאי למה - אדוק מאוד באמונתו - התעקש שלא לקבל יהודים לשורותיו, ומודיע להם שילכו לדתם המקורית וילמדוה, כי היא המקור. וכך גם כמה וכמה נזירים נערצים במזרח הרחוק, שהרבה חבר'ה יהודיים שואפים לפתחם ולשיטתם, ומגלים מפיהם - כאשר הם מגיעים אליהם - שאין ליהודים מה לעשות אצלם, כי הדת היהודית היא המקור לכל הרעיונות שלהם, וגם הם טוענים ומשכנעים את היהודים התועים, כי יהודי צריך ללמוד את דתו, ותו לא. לכו ללמוד גמרא - הם אומרים להם. גמרא - לא תנ"ך. הרבה כתות ניסו לומר במהלך הדורות: אנו מקבלים את התורה שבכתב, את התנ"ך, אבל לא את התורה שבע"פ. מין היתממות כזו - אנחנו בעצם כן יהודים, רק לא מקבלים איזה חלק מסוים כזה, שהוא סתם איזה דעה של חכמים נחמדים... התורה שבע"פ ניתנה צמודה לתורה שבכתב. מי שניסה לכפור בזה בכל צורה שהיא - הורחק מהיהדות באופן נחרץ. הקראים - אינם יהודים. קל מאוד ללמוד כאן קל וחומר. מוחמד רוצה להרוג את כל היהודים, יש"ו רוצה לגרום להם להמיר את דתם. ואילו הדלאי לאמה והגויים הנחמדים מהמזרח הרחוק - אומרים ליהודים: לכו תהיו יהודים, אל תנהו אחרינו. תלמדו את התורה שבע"פ - זו היהדות. אנחנו לא רוצים שתלמדו את התורה שלנו, ואנחנו לא רוצים להיות יהודים. אני בעדם! אז כל מי שלא רוצה להיות יהודי - בכבוד. אל תהיה יהודי, ואל תגיד ליהודים: תקבלו אותי, אני לא רוצה לשכנע אותכם בשום דבר, אני מאמין שתשתכנעו לבד. רק תקבלו אותי... אני יהודיה למען המסר הזה שהדלאי לאמה מעביר ליהודים - "תהיו יהודים, תלמדו גמרא, אל תלמדו את התורה שלי". אתם מקבלים אותי לפורום?