*שלום אני יודע שזאת חוצפה....

*שלום אני יודע שזאת חוצפה....

שאני לא מדפדף אחורה אבל.... תראו זה ככה בזמן האחרון אני נוהג לראות כל מיני אנימות (נאורו שאמן וכ'ו) השפה היפנית בסדרות נשמעת מאוד מעניינת וממכרת הייתי רוצה לדעת איפה אני יכול ללמוד יפנית(אני רוצה ללמוד לדבר ולא לכתוב ולקרוא אולי כמה מילים מיוחדות אבל בהתחשב בזה שיש מעל ל100 אותיות בשפה) הייתי שמח לדעת אם אתם מכירים חוגים או בתי ספר בהם אפשר ללמוד? *לגבי הכינוי הוא של אמא שלי
 

DoRiT ChaN

New member
../images/Emo28.gif../images/Emo29.gifנצל'ש-שאלה

אמ... איפה אפשר להוריד פונט ביפנית? ^^;;
 

GnomeBubble

New member
פונט ביפנית

אם יש לך חלונות 2000 או XP אז לא צריך. אם לא, תורידו את ה-Global IME, אבל אז תוכלי לכתוב רק בתוך אופיס ביפנית. רוב התוכנות לא יתמכו ביפנית.
 

MaNitma

New member
1500?

כשילד יפני מסיים בצפר, הוא צריך לדעת כמעט 2000 קאנג'י, כדי לקרוא כמעט כל חומר יפני צריך לדעת כ- 3000 או 4000 ברמה סבירה, ויש תיעוד שקיימים משהו כמו 10,000 קאנג'י בסה"כ, הרבה מהם לא בשימוש כמובן.
 

GnomeBubble

New member
10,000 אותיות?

אוסף התווים הממוחשב מוג'יקיו (文字鏡, מראת האותיות) מכיל כ70,000- תווים סינים (בנוסף לתווים מכתבים מזרח-אסייתים אחרים כמו סנסקריט, או טנגוט). אני משער שהרבה תווים הם פחות או יותר כפילים אחד של השני, וברוב התווים אכן לא משתמשים היום, אבל כולם קיימים. 1945 התווים הסטנדרטים שלומדים בבית הספר, הג'ויו קאנג'י (常用漢字), מספיקים כדי לקרוא טקסטים בסיסיים ביפנית. גם בחלק גדול מהטקסטים יותר מתקדמים, רוב התווים שאינם מופיעים בג'ויו יכילו פוריגנה מעליהם, ובסופו של דבר את אלה שמופיעים בתדירות גבוהה תלמד באופן טבעי, כמו שלומדים מילים קשות, ככה שהייתי אומר שמשהו כמו 2500 תווים מספיקים כדי להסתדר ביפנית. ולכל מי שזה מפחיד אותו - זה לא כל כך הרבה כמו שזה נראה.
 

swirrrly

New member
אז על איזה אתרים אתם ממליצים ../images/Emo118.gif

להתחיל ללמוד מהם קאנג'י?
 

GnomeBubble

New member
לימוד קאנג'י

אני מציע לך קודם להחליט על השיטה בה את רוצה ללמוד קאנג'י. יש שטי שיטות עיקריות ללימוד קאנג'י, ואף אחת מהם היא לא המתאימה ביותר לכל אחד. שתי השיטות הן: 1. השיטה מבוססת השכיחות. לומדים את הקאנג'י לפי סדר השכיחות שלהם, ועל כל קאנג'י שלומדים לומדים בבת אחת את כל המשמעויות והקריאות שלו (לפחות המשמעויות והקריאות הנפוצות). השיטה הזאת מקבילה פחות היותר לשיטה שהילדים היפנים לומדים את הקאנג'י בבית הספר. יתרונות: כבר אחרי שלמדת 100 קאנג'י, את יכולה כבר להתחיל לקרוא קצת טקסטים יפנים, בגלל שאלה 100 הקאנג'י הכי נפוצים. כשלמדת כבר 500 קאנג'י את יכולה לקרוא 75% אחוז מהתווים בטקסט בערך, אבל דווקא 25$ שלא תכירי יהיו בד"כ הדברים החשובים באמת. חסרונות: את הקאנג'י לא לומדים לפי סדר קושי הכתיבה שלהם ואין שום דגש על מבנה הקאנג'י ורכיביו. לימוד הקאנג'י ביחד עם כל המשמעויות והקריאות בנשימה אחת מאוד מבלבל. קשה מאוד לזכור קאנג'י בשיטה הזאת. 2. השיטה מבוססת הרכיבים. השיטה הזאת מבוססת על לימוד הקאנג'י לפי סדר הקושי, ועל פירוק הקאנג'י לרככיבים. למשל הקאנג'י של אמונה, 信 (שמשמש לפועל shinjiru למשל) מורכב משני חלקים, אחד מהם הוא הקאנג'י של דיבור 言 (שמשמש למשל לפועל iu) ושני הוא רדיקל שמסמן אדם (נגזר מהקאנג'י 人, hito). הקאנג'י 言 בעצמו מורכב מהקאנג'י של פה (口, kuchi, הריבוע מלמטה) וארבעה קווים (שאפשר לחשוב עליהם בתור "גלי הקול" שמרכיבים את הדיבור. השיטה הזאת מתבססת על סיפורים קצרים שמכינים כדי לזכור את הקאנג'י, כשמילות המפתח שמיוחסות לרכיבים שלהם משמשות "שחקנים" בסיפור. יתרונות: מאוד פשוט לזכור את המשמעויות של הקאנג'י. קצב התקדמות מהיר בהרבה משל השיטה מבוססת השכיחות. לימוד המשמעות והכתיבה בנפרד מן הקריאות (פחות מבלבל). לימוד לפי סדר הקושי. חסרונות: בדרך כלל צריך ללמוד את כל הקאנג'י מן ה-jouyo ועוד קצת בשיטה הזאת (כ2000- תווים) ואח"כ ללמוד גם את כל הקריאות לפני שבאמת אפשר להתחיל לקרוא טקסטים. מצד שני, אחרי שמתחילים, אפשר לקרוא כמעט הכל, אם זה הולך טוב. השיטה שאני למדתי בה היא בעיקרון השיטה השנייה, בשילוב קל עם השיטה הראשונה: בערך כשהגעתי לחצי הדרך בשיטה השנייה, התחלתי ללמוד את הקריאות של התווים, אבל לפי שכיחות, וגם למדתי קצת תווים שכיחים לפני הזמן, כדי שאני אוכל להתחיל לקרוא קצת, ולתת לעצמי מוטיבציה. אני לא בטוח אם זה היה נכון, ואני מודה שלמרות שבגדול למדתי את כל 2000 הקאנג'י שקיימים בספר של הייסיג (הספר הנפוץ ביותר לפי השיטה השנייה) ועוד כ300- תווים נוספים, אני לא זוכר את כל התווים, וגם לא הספקתי ללמוד את כל הקריאות. ובכל זאת, אני עדיין חושב שאני מאוד מרוצה מן השיטה הזאת, כי אני לא האמנתי לפני-כן שאני אהיה מסוגל ללמוד את כל הקאנג'י בפחות משנה, ובזכות השיטה הזאת הצלחתי, ועכשיו אני מסוגל לקרוא יפנית, גם אם לא באופן מושלם.
 

swirrrly

New member
ווע וו ווה ../images/Emo2.gif ../images/Emo118.gif

התקנתי את הIME וזה מה שיצא (זה הפך לי לקאנג'י אוטומטית
)
 

GnomeBubble

New member
השיטה השנייה

אוקיי, ספר טוב להתחיל איתו (אם את יכולה להרשות לעצמך) זה Remembering the Kanji של ג'יימס הייסיג. את יכולה לבחון את הספר באמאזון (אפשר להסתכל בעמודים הראשונים שלו). אני ממליץ להתחיל עם הספר הראשון, כי הוא באמת הכי חשוב והכי אפקטיבי. אם תחליטי שאת רוצה להמשיך אח"כ, תוכלי לקנות את שאר הספרים. אתר באינטרנט שאני ממליץ עליו זה Kanji Clinic שמכיל הרבה מאמרים מעניינים על לימוד קאנג'י, ובעיקר מתייחס לשיטה השנייה. חוץ מזה, כדאי להוריד תוכנת Flashcards. תוכנה מאוד נוחה היא StackzJ. היא דורשת רישום, אבל אין כמעט מגבלות בגירסה הלא-רשומה, ויש לה רשימה של הקאנג'י שנועדה ללימוד עם הספר RTK, ככה שזה מאוד נוח.
 
למעלה