שלום , אני יוצא למילואים בפעם

THE WALL 1981

New member
שלום , אני יוצא למילואים בפעם

הראשונה ורציתי לשאול איזה טופס אני צריך לקבל בסיום המילואים בתהליך הפליטה ,אשר אותו אני צריך להביא למקום העבודה (בשביל לקבל החזר מביטוח לאומי). תודה !

i l a n n a

New member
3010

בשפה שלנו לטופס קוראים 3010 (צהוב- ידני או לבן- ממוחשב) בכל אופן הטופס הזה הוא הוכחה לעבודה שלא עבדת עליהם והיית במילואים בעולם יפה וטוב הכסף נכנס ישירות לחשבון הבנק שלך ולפי מיטב ידיעתי התשלום עומד על כ450 ש"ח ליום מילואים (בהנחה שאתה יוצא לשמ"פ- שירות מילואים פעיל ארוך.)

tezao

New member
תיקון קטן

התגמול הוא לא בסכום קבוע אלא נגזר מהמשכורת שלך (תגמול שמגיע כדי 80% לערך מהשכר). ישנם מעסיקים שמוכנים לקחת על עצמם להשלים את התגמול כך שלא תרגיש הבדל לעומת משכורת רגילה וישנם כאלה שלא. בכל מקרה- אם אתה עובד במקום שלא עובדים שישי ושבת ועשית מילואים בשישי או בשבת- אין תגמול על השישי או השבת!! זה און דה האוס.

ברוך בואכה לעולמנו הקטן...

...והמובחר... כעיקרון, שתי אפשרויות...סליחה, שלוש אפשרויות בפנייך... 1. אתה לא מועסק - לכן יש להגיש העצמך לביטוח לאומי את הטופס שתקבל בשיחרור, היום הוא לבן עם שוליים ירוקים...אחרי כמה שבועות תקבל לחשבון שלך עפ"י טבלת שכר מינימום...כפול ימי השירות, בסוף שנה גם ניכנס כסף של בונוס למי שעשה מעבר לכמות מסויימת... 2. אתה מועסק כחוק - לפיכך יש להגיש את הטופס הנ"ל למנהל/הנהלת חשבונות של האירגון בו אתה מועסק, השאר יתבצע מעצמו(עבורך) בדר"כ אתה לא אמור להרגיש בהבדל בתלוש... 3. אתה עצמאי, לכן רואה החשבון שלך יטפל בזה אחרי שיקבל את ה"לוקש"...יש גם מצב שאתה אוטומטית תקבל את הכסף לחשבונך מביטוח לאומי... בהצלחה...

נ ע מ ה 5

New member
עוד משהו

במידה ואתה מגיש את הטופס לביטוח לאומי, תביא מראש אסמכתא מהבנק לכך שהחשבון אליו מועבר הכסף שייך לך. זה יכול להיות גם צ'ק מבוטל. במידה וזה חד יומי , אתה תקבל את האישור לתשלום על החד יומי בסוף הרבעון, אותו אתה צריך להגיש למעסיק או לביטוח לאומי. ביום החד יומי אתה יכול לקבל אישור שאכן היית ביום מילואים, אך אישור זה לא מהווה אסמכתא לתשלום.ואגב...בהצלחה במילואים. שיעברו בשלום ובכיף עד כמה שניתן.

למעלה