שלום אני יעל

י יעל י

New member
שלום אני יעל

וזאת ההודעה הראשונה שלי כאן. לפני בערך חודשיים עזבתי את העבודה האחרונה שלי מהרבה סיבות שלא איפשרו לי להמשיך שם, ומאז אני נמצאת בחיפוש. חיפוש של עבודה, חיפוש כיוון, אולי בשילוב עם עבודה כעצמאית. מאוד מתלבטת עם עצמי, עם מה שאני מרגישה שהדרך הנכונה שלי. אהבתי מאוד את העבודה האחרונה שעבדתי בה, כמנהלת ארגון (עמותה), ואולי זו הפעם הראשונה שממש נהניתי לקום בבוקר. אז אני יודעת שזה אפשרי ומחפשת את המקום הבא שיעשה לי את זה. העניין הוא, שמה לעשות - עבודה זה לא רק כיף ומימוש עצמי אלא גם פרנסה. ושאלתי היא - איפה האיזון? אני מפחדת שהתפשרות על עבודה שאני לא ממש נמשכת אליה, רק לצורך הכסף תגרום לי לאבד את הניצוץ הזה של חיפוש עבודה אמיתית ואולי אפילו את המוטיבציה לחפש עבודה כזאת, כי 8-9 שעות עבודה ביום יכולות להיות בהחלט מעייפות. אז מה עושים? יעל

הדרך

שלום יעל, לא ממש הצלחתי להבין מה בשורה התחתונה ההרגשה שלך כיום, איך את נכנסת לראש השנה, אם אפשר לתמצת זאת. האם הסיבות בגללם עזבת את העבודה שאהבת נותנות לך שקט ? האם מה שלמדת על עצמך במהלך הזמן הזה נותן לך כוח להמשיך ? את מדברת על פחד להתפשר - אבל זה כשלעצמו לא ממש אומר, אלא שאת שמה את הדברים על השולחן. הפחד מקומו איתנו בתהליך, האומץ שנדרש בדרך אינו אומר שאין כניסה לפחד. אני שומע אותך עושה - חושבת, שואלת, משתפת, מחפשת, מתבוננת - אולי לא משהו שמרגיש מובנה אבל בהחלט לא מעט. מוזמנת להמשיך שנה טובה, אמיר דרור

י יעל י

New member
למען האמת

אני לא ממש בטוחה איך אני נכנסת לראש השנה. את העבודה שעזבתי נאלצתי לעזוב כי הועד המנהל שעבדתי תחתיו סיים את תפקידו והחלטתי שלא להמשיך עם הועד המנהל החדש. למרות שעזבתי מרצוני, ולמרות שאני יודעת שבנסיבות שנוצרו עשיתי את הצעד הנכון - לקח לי חודשיים בערך למצוא קצת שקט, אם אפשר לקרוא לזה כך. והיום הסיטואציה היא כזאת - הכספים שקיבלתי כפיצויים עומדים להסתיים בעוד כחודש ואני מתחילה להילחץ כי אני זקוקה לכסף. מצד שני, חיפוש עבודה שאני באמת אוהב, יכול לקחת זמן. ואז נוצרת כאן נקודת התלבטות ראשונה - אני אומרת לעצמי שאני מוכנה לעבוד בכל עבודה כרגע, להתחיל, להתגלגל, לראות מה יהיה ולהמשיך לחפש אם זה לא מה שאני רוצה. מצד שני אני חושבת שאם תהיה לי עבודה מובנית (נגיד משעה 8:00 עד 17:00), אז איך אני אוכל להמשיך לחפש עבודה בשעות הערב? איך אני אוכל להגיע לראיונות עבודה שהם בדר"כ בשעות היום? ואיך אני ארגיש אחרי ששנתיים עבדתי בעבודה שאהבתי ולא שבעתי מזה? וכמובן זה לא הכל. יש גם את הצד של המשכורת. גם כשעבדתי כשכירה, המשכורת לא הספיקה למרות התפקיד היפה. וכבר אז חשבתי על השלמת הכנסה. רק שלמצוא כזאת עבודה זה לא פשוט. אז החלטתי לנצל את העובדה שבזמן הזה אין לי עבודה ולנסות לתת שירות באופן פרטי. אני מרגישה שיש לי המון נסיון וידע לתת לאנשים אחרים וגם שיהיה לכך ביקוש. וחוץ מזה הכוונה שזה ייצור לי רשת בטחון למצבים כאלו בדיוק. אבל זה גם מוסיף הרבה להתלבטות, זה מכניס נושאים כמו "כמה אני שווה באמת" לתוך העניין וזה יוצר חששות כמובן. בקיצור, סליחה על ההודעה הארוכה, אבל קצת קשה להסביר התלבטות ארוכה וסבוכה שיש בה הרבה מאוד מרכיבים. תודה על ההקשבה ואשמח כמובן לכל תגובה שיכולה לעזור. יעל

siv30

New member
אני חושבת שאנחנו משיגים איזון עם

ההשלמה. לדעתי אין מושלם. יש נדנדות : לפעמים אנחנו למעלה לפעמים למטה. יום טוב לנו יותר יום טוב לנו פחות. אי אפשר להשיג את הכל, זו אוטופיה ואם תדבקי בה אני חוששת שלעולם לא תמצאי את מבוקשך. צריך להתחיל (כמו שכתבת בהודעה למטה* רק ככה את יכולה לדעת אם זה "זה, אם זה מתאים לך ואם זה טוב לך. אחרת את לא יכולה לדעתץ אנחנו תמיד מתפשרים, תחשבי גם בחיי החברה אנחנו מתפשרים, גם בחיי הזוגיות אנחנו מתפשרים ופשרה היא לא בהכרח רע. היא יכולה גם להוליד דברים יפים. אז שהיה לך בהצלחה ושנה טובה.

למעלה