שלום, אני כותבת את בקשתי בפורום
ואם זה לא המקום לבקש לבקשתי - מתנצלת מראש.(ניסיתי בפורם תושב"ע גם) יש לי שאלות שאני פוחדת לטעות לגביי התשובה הנכונה ואם מישהו שיודע יוכל לבוא לעזרתי בתשובות אודה לו מאוד כיוון שיש לי מבחן ואני לא מליחה למצוא תשובות חד משמעיות..
1) "זכור ושמור" – זכרהו מלפניו ושמרהו לאחריו", משפט זה מתייחס ל: a) מנהגם של שמאי ותלמידיו לתכנן את כל השבוע לכבוד שבת. b) תוספת שבת לפניה ולאחריה. c) קידוש בשבת בערב, והבדלה במוצ"ש. 2) מהי שבת מברכין ? a) כל שבת נקראת כך בגלל הקידוש. b) שבת שלפני ר"ח, בה מכריזים על ר"ח הקרוב. c) שבת שלפני פורים. d) שבת חוה"מ פסח. 3) מהו עירוב תבשילין ? a) הטמנת תבשיל ע"מ לאפשר בישול מיו"ט לשבת. b) הטמנת תבשיל ע"מ לאפשר טלטול מבית לבית בשבת. c) הטמנת תבשיל ע"מ לאפשר יציאה מהעיר בשבת. 4) מהי מצה שרויה ? a) מצה הנאפית עם מי-פרות וביצים. b) מצה שמוכנסת למשקה או מרק, ויש נוהגים לאסור אותה בפסח. c) מצה שהקפידו שלא תחמיץ. 5) מי מהשנים הר"מ מעוברות ? a) תשס"ו, תשס"ז. b) תשס"ז, תשס"ח. c) תשס"ב, תשס"ג. d) תשס"ג, תשס"ה. 6) מהי מנורת השיפודים ? a) המנורה שהחשמונאים הכינו מלהבי-חרבותיהם. b) מנורת הזהב שהחשמונאים הכינו בכ"ה כסלו. c) מנורת המקדש שטומאה ע"י היוונים. 7) מדוע יש מצוה להדליק נרות-שבת דווקא בשמן זית ? a) זהו השמן הכי נפוץ במזה"ת, וחכמים רצו להקל על העם. b) כל הנרות מודלקים ביהדות עם שמן זית. c) שמן-זית נבחר ע"י ה' להדלקת מנורת המקדש. d) בשמן זית נעשה נס חנוכה, ומכאן חביבותו הרבה. 8) מהי הכוס החמישית ? a) כוס הפורענות שעתיד הקב"ה להשקות את הגויים לעת"ל. b) כוסו של אליהו בליל הסדר. c) כוס הקידוש בליל הסדר. 9) מה לא נכון ? a) חליל, שור, סל – קשורים להבאת ביכורים לביהמ"ק. b) תאנה, שקד, אגוז – ממרכיבי החרוסת. c) חלב, שמן, שומן – אין מדליקים בהם נרות שבת. d) כרפס, ביצה, מרור – מוטבלים בליל הסדר במי מלח. 10) מה עושים עם חמץ שעבר עליו הפסח ? a) ניתן לתת לצדקה את ערכו, ואז מותר לאכלו. b) אסור גם בהנאה. c) מותר להאכיל איתו חיות. 11) מה לא נכון בחנוכה. a) מותר להנות מאור הנרות אחרי ½ שעה. b) צריך לשים שמן בנרות כדי שידלקו לפחות ½ שעה. c) מותר להדליק כל הלילה. 12) במידה ובאו עדים להעיד על החודש ביום ה- 30 אבל ביה"ד לא הספיקו לקדשו… a) ר"ח יהיה ביום ה- 31. b) מאחר ובאו עדים ר"ח יהיה ביום ה- 30. c) מאחר והיה המולד ר"ח יהיה ביום ה- 30. 13) מה לא נכון במשלוח-מנות ? a) גם נשים חייבות. b) ניתן לשלוח בגדים במקום אוכל. c) במידה ושלח – יצא ידי חובה גם אם המנות אבדו בדרך. 14) מדוע לא פשט המנהג לומר עשרת הדברות מידי יום ? a) כדי שאנשים לא יחשבו שרק הם ניתנו מה'. b) כי ק"ש כוללת את המצוות שבעשרת הדברות. c) כי כך נהגו המינים, וחכמים רצו להתרחק ממנהגיהם. 15) מהו מאכל האמונה ? a) קרבן פסח. b) מצה. c) ביכורים. d) מאכלי חלב. 16) מהו קידושא רבא ? a) קידוש בשבת בבוקר. b) קידוש בשבת בערב. c) קידוש החודש. 17) בל"ג בעומר נוהגים שמחה בגלל מות רשב"י. מדוע ? a) זה לא בגלל רשב"י, אלא בגלל מרד בר-כוכבא. b) בגלל שבמותו נשמתו התאחדה עם בוראה. c) זה לא בגלל רשב"י אלא בגלל שתלמידי ר' עקיבא פסקו למות. d) תשובות א' וג' נכונות. 18) מהי מגילת תענית ? a) רשימת ימי צום. b) רשימת ימי שמחה. c) מגלת אסתר, שבה מוזכר צום אסתר. d) מגלת אנטיוכוס. 19) מה משמעות המושג הסתר פנים ? a) עונש משמים ע"פ העקרון "מידה כנגד מידה". b) עונש משמים שבו ה' מתעלם מהחוטא. c) התנהגות לא-מוסרית של בני אדם אגואיסטים. 20) מדוע יציאת מצרים היא אחד הטעמים למצוות השבת ? a) בני-ישראל נגאלו בזכות הקפדתם על השבת. b) השבת מהווה מעין "יציאה מעבדות לחרות". c) השבת היא המצווה הראשונה שהצטונו אחרי יציאת מצרים.
ואם זה לא המקום לבקש לבקשתי - מתנצלת מראש.(ניסיתי בפורם תושב"ע גם) יש לי שאלות שאני פוחדת לטעות לגביי התשובה הנכונה ואם מישהו שיודע יוכל לבוא לעזרתי בתשובות אודה לו מאוד כיוון שיש לי מבחן ואני לא מליחה למצוא תשובות חד משמעיות..