שלום אני לא יודע אם אני בפורום הנכון אבל ...

הקטלן1

New member
שלום אני לא יודע אם אני בפורום הנכון אבל ...

אשמח אם תוכלו לעזור לי ,אני בחור בן 27 גר בבית הורי מוכר כנכה בביטוח לאומי ,
העניין הוא כזה קשה לי נורא לגור בבית הורי וחשבתי על לעבור לדיור מוגן כי זה הפיתרון היחדי שנכון וריאלי בשבילי
הבעיה שאם אני עובר לדיור מוגן לוקחים לי 80 אחוז מקבצת הנכות הבעיה שאני בחובות של כמה שנים ואני לא יכול להרשות
שיקחו לי את הכסף כי אני חייב לבנק התייעצתי עם עובדת סוצאלית ברווחה והיא אמרה שהיא לא חושבת שתהיה עם זה בעיה
אנחנו כרגע ממלאים טפסים לסל שיקום בשביל לדבוק עם אני זכאי לדיור מוגן , קשה לי להאמין שלא יקחו לי 80 אחוז מקצבת הנכות אבל אני לא רואה פיתרון אחר חוץ מדיור מוגן אני לא יכול להשכיר דירה או לגור לבד או להחזיק מעמד הרבה בזמן בעבודה אני חייב שיהיה מישהו שיקח אותי תחת חסותו וזה דיור מוגן השאלה האם אכלתי אותה עכשיו כמה שנים ולא אוכל ללת לדיור מוגן בגלל החובות ?

KFIRB

New member
סדר

לוקחים 80% מהקצבה במידה ויש קושי לשלם תשלום מלא שהוא מעבר לקצבה, וזה לרוב לא הסיפור של דיור מוגן (וגם לא של הוסטלים).

אם יאושר סל שיקום, הרי שהסל שיקום הוא שירות הניתן ע"ח המדינה, שים לב השירות הוא על חשבון המדינה, לא הדיור עצמו ולא שכ"ד. בהנחה שאין לך נכסים נוספים (כגון דירה) ואתה רווק, אתה זכאי להנחת משרד השיכון בהתאם לאיזור המגורים ותנאי המשרד. (בסביבות הפלוס-מינוס 700 ש"ח), עכשיו אם אתה נכנס לדירת שותפים, שסך לכל דייר נניח מחיר של 1200 ש"ח ואתה מקבל מימון ממשרד השיכון, אזיי שתצטרך לשלם את ההפרש+ אוכל, שתייה, תשלומי ועד בית, ארנונה (בהנחת נכה כמובן), חשמל ומים. ייתכן שזה עלול להגיע ל80% מהקצבה וייתכן שלא.

אם הועדה תאשר הוסטל אתה צריך לבדוק האם ניתן לקבל הנחת שכ"ד אם לא, אז אכן המימון להוסטל הוא מהקצבה כאשר ייתכן שיקחו 80% שבדר"כ מדובר בסכום הנמוך מביניהם, כי יש הוסטלים שלוקחים מימון פחות מ80%.

גם אדם לא נכה משלם שכ"ד, ארנונה, מים וחשמל ללא הנחות , אם הוא עובד או לא, לכן במסגרת סל שיקום יש מגמה גם לתת לך פתרון תעסוקתי

מסכימה עם כפיר, ועוד משהו.

- זכאות "סל שיקום" קיימת על סמך סעיף נפשי בקצבת הנכות - ובמקרה הזה מי ש"אחראי" על הנושא הוא משרד הבריאות. אם זה המקרה - אני מאוד ממליצה לך לפנות גם ללשכת משרד הבריאות באיזור המגורים, או לעו"ס בתחנה לבריאות הנפש, כדי לקבל מושג על השירותים שמגיעים לך. בכל מקרה, גם בהוסטל וגם בקהילה תומכת, עלויות הדיור שלך יהיו נמוכות מ - 80% מהקצבה (אם אתה מקבל קצבה מלאה), ואם אתה זכאי לסיוע בשכר דירה ממשרד השיכון. בדיור מוגן - תלוי בגובה שכר הדירה והחשבונות. לא נתקלתי מעולם במקרה בו נערכה "חלוקת קצבה" שלא באשפוז או במוסד.

- אם עדיין לא עשית את זה - אני ממש ממליצה לפנות לייעוץ בסיוע משפטי של משרד המשפטים (או לכל סיוע משפטי אחר בחינם) לגבי החובות שלך. אני חושבת ששוה לבדוק אם יש דרך בה הקושי הכלכלי לא יגביל אותך ביציאה מהבית - אני מאמינה שיש דרכים לצמצם את סכום ההחזר לסכום שתוכל לעמוד בו גם אם תצא להוסטל או למסגרת דיור אחרת.

אני מצרפת קישור לקובץ של מיל"ם על שירותי סל שיקום.
בהצלחה.

למעלה