שלום אני ליאור ויש לי שאלה

blior14

New member
שלום אני ליאור ויש לי שאלה

שלום
.. אני נכד לסבתא שנולדה בהונגריה, וכרגע היא חיה איתנו .. הם היו שבעה אחים ואחיות אבל רובם נספו בשואה, כיום חיים היא ועוד שני אחים .. הם נלקחו מהונגריה לאושוויץ ומי יודע איך הצליחו לשרוד .. בכל אופן, הגעתי עכשיו פעם ראשונה לפורום וחשבתי אולי פעם אחת ולתמיד לברר קצת על המקום שבו נולדה. היא נולדה בכפר ושמו זמפלן אוגארד (או משהו כזה - ממה שאני הצלחתי להבין) אני חושב שהוא נמצתא איפשהו בצפון מזרח הונגריה, קרוב לגבול עם צ'כיה.. מישהו מכיר את המקום ? יודע קצת פרטים ? או יודע איך כותבים את השם באנגלית ? פעם עשיתי עבודת שורשים ובה הלכתי לבית התפוצות ושם לפי מה שאני זוכר היה כתוב שלפני המלחמה היו בכפר הזה רק כמה מאות, אולי כ-200 יהודים .. ועכשיו יש כמה אחדים ... בכל אופן, אשמח לשמוע ממי שמכיר את המקום וגם ממי שלא :) לילה טוב!

blior14

New member
תיקון טעות, לא בגבול עם צ'כיה כי

אין כזה גבול, נכון
?

רק מקרה הוא, שלפני קצת יותר

משבעויים הייתי בכפר הזה. אכן הכפר שוכן בקרבת מפגש הגבולות המשולש של הונגריה, סלובקיה ואוקרינה, למעשה הכפר האחרון לפני הגבול. האזור הוא אזור חקלאי ללא תעשיה מסחר או מלאכה, ואיננו נמנה עם האזורים העשירים או המפותחים של הונגריה. אזור זה כולו סובל מחוסר פיתוח, ומחסור במקומות עבודה. העיר הקרובה. sarospatak, נמצא במרחק של כשעת נסיעה במכונית. לצערי אינני מצויד לא בסורק, ולא במצלמנ דיגיטלית, ולכן אינני יכול לשתף אותכם בתמונות מהמקום.

blior14

New member
צירוף מקרים הא :) ? רגע אז איך שם ?

יפה ? איך האיזור ? הלוואי שיכולנו ללכת עם סבתא לשם .. מעניין אם היא תזכור, אם יש מקומות שלא השתנו .. בכל אופן, אם מתישהו תהיה לך דרך להעלות לכאן את התמונות ולהראות לנו .. כולנו נורא נשמח :) .. בכל אופן, איך יצא לך להגיע לשם ? סתם או מסע שורשים ?

ובכן לענין של המקריות,

סבתא אחת החיה בארץ ירשה בית בכפר ההוא, ואנחנו שהיינו בחופשה באזור (פחות או יותר), הלכנו להציץ בבית. הבעיה נפתרה? גמר חתימה טובה סבאיעקב

טומי*

New member
מדובר בכפר קטן...גם היום

יש להם אפילו אתר אינטרנט, אבל כמעט ואין בו כלום. אמשיך לחפש ובטח יש עוד אתרים בנמצא. חוצמיזה ברוך הבא לפורום. השם של המקום במילה אחת Zemplenagard מצאתי אפילו תמונה בנט

blior14

New member
שלום טומי:)

ותודה רבה על המידע, נראה מה סבתא תגיד על התמונה מחר :) עכשיו אני אלך לישון, מחר ביתספר, אז לילה טוב!!

טומי*

New member
מספר התושבים נכון להיום 979

מדובר במקום יחסית די קטן הנה המפה של המקום שנמצא בגבול סלובקיה

עב

New member
שאלה כללית על נתונים

טומי, האם יש אתר מרכזי ברשת שאפשר למצוא בו נתונים על כל יישוב בהונגריה? משהו כמו הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שלנו או האתר של מרכז השלטון המקומי??? תודה!

טומי*

New member
ישנו אתר מצויין שאני "עובד" איתו...

למצוא כפרים, עיירות בהונגריה. לפי ה: A B C האתר בהונגרית ואנגלית גם

טומי*

New member
דרך הגב....עב

הקישור בפורום שורשים גם לא תקין....לפחות אצלי לא עובד. ראיתי שפירסמת כאן בפורום אצלנו את הסיפור שלך על הונגריה וסלובקיה

ברק 188

New member
טומי יש לך מה להוסיף על , BAJA

וכפי שכתבתי כאחד שקורא רק עברית מצאתי באייה לפי האתר שלך מלבד התמנות לא הבנתי כלום ממש בעייה,אומנם סבא יעקב כתב לי נתונים על העירה זו בעבר אבל אשמח להרחיב,מתכונן להגיע לשם בקרוב לצורך שורשים.

טומי*

New member
מה שהאתר הזה יכול להציע.....

זה רשימת שמות, ותמונות ועוד פורום גם לתושבי המקום. אם תרצה כתוב לי שם משפחה במסר אם אתה רוצה, ואחפש חתימה טובה!

למעלה