שלום, אני מאובחנת כ"בעלת נזלת כרונית"

שלום, אני מאובחנת כ"בעלת נזלת כרונית"

ורציתי לשאול - האם יש פיתרון לדבר? כלומר, אינני מסוגלת לצאת מהבית מבלי לסחוב גליל טישו איתי בתיק, או לא לקנח את האף בכל 5 דקות! ז מגביל אותי מאוד בחיי היומיום ולכן הייתי שמחה לשמוע האם יש פיתרון - טיפול או תכשיר המסייע בהקלה/ העלמה... שמעתי על "חדרי מלח" שאמורים להקל על כך אבל אשמח לשמוע על עוד אופציות העומדות בפניי... תודה

נזלת כרונית

שלום ציףציףיתי הרקע העיקרי והשכיח ל"נזלת כרונית" הינו רקע אלרגי. קיים גם מקור אותו אנו מכנים "לא אלרגי \ לא זיהומי" או וזומוטורי כלומר, על רקע גודש כלי דם קטנים ופנימיים באף. התאור הקצקצר אותו את מביאה לעיל יכול להתאים למקור אלרגי. הטיפול בתופעה שכזו נחלק לשלשה כיוונים אפשריים (לעיתים במקביל). הראשון הינו פניה לרופא מומחה לאלרגיה לאבחון אפשרות של רגישות ואזי להמנע מחשיפה למקורות הארלגיה. הכיוון השני הינו תוספת טיפול תרופתי בדמות תרסיסי אף וכדורים אנטיהיסטמינים. לעיתים נדרשת גם זרוע שלישית של טיפול ניתוחי להקטנת קונכיות תחתונות באף ובמידה וקימת סטית מחיצה התורמת להצרות בחלל האף - גם ישורה. כמובן שישנן סיבות נוספות שקשורות לגודש אפי וקושי בנשימה אפית ולכן רצוי לפנות לרופא אא"ג כדי שישמע את סיפורך המלא, יבדוק את האפך ויחווה דעה. ד"ר קורן אילן

למעלה