שלום, אני מחפש הופעה של דארק סייד .

דיי כבר

New member
שלום, אני מחפש הופעה של דארק סייד .

ראיתי כאן באחת ההודעות שניתן לרכוש הופעה של פינק פלויד,משנת 1972 של דארק סייד הייתי מעוניין לדעת מהיכן אני משיג אותה

The Walrus

New member
לא הייתי מציע לרכוש

כיוון שאין הוצאה חוקית של העניין, רוב מה שתמצא בחנויות הוא סתם זבל, ויש קהילות מאוד גדולות ברחבי הרשת שמפיצים הקלטות כאלה בצורה חוקית ובחינם.

חוקית אולי לא, אבל בחינם

בכל מקרה, אנו מנועים מלתת הפניה למקומות בהם ניתן לרכוש/להוריד/להעתיק/וכו' בוטלגים מעל גבי הפורום.

wommer

New member
יש בעייתיות למה שאת מגדירה פה כחוקי

או לא. כי מצד אחד, נכון, לא חוקי, מישהו הקליט\הסריט בהסתר בהופעות של הלהקה, ואז מפיץ אותן חינם. אבל מצד שני, הרעיון של השיתוף של בוטלגים ברשת הוא עניין של להוריד ולשתף כמה שיותר אנשים. וכמובן שאסור למכור את החומר שהורד מהרשת - על מנת שלא לקבל רווח על חשבון הלהקה, אבל למרות זאת להראות ולהשמיע את הלהקה כפי שהיא היתה אז בשנים הרחוקות ההם.

מבחינת החוק, ההקלטה וההפצה

הינן אסורות. לכן כל תעשיית הבוטלגים היא בלתי חוקית, בין אם זה נעשה בתשלום או בחינם. זה נפרד לחלוטין מהשאלה האם צריך לתת לאוהדים לשמוע את ההקלטות האלו, שערכן האמנותי וההסטורי הוא רב. מה לעשות, לעיתים יש פער בין החוק לבין מה שהיינו רוצים שיהיה.

לא. הכל שם חוקי.

המטרה של ה-DVD של פולס היתה, בין היתר, להילחם בבוטלגרים, ע"י הוספת צילומים שנעשו על ידי הקהל. הפלויד פשוט קנו מהמצלמים את הפילמים. מדובר בצילומים שנעשו ע"י פלוידולוגים, כגון וורנון פיץ'. ואני בטוחה שפיץ' ביקש רשות לפני הצילום. בדומה, יש אמנים שפשוט מוכרים לאוהדים הקלטות של הופעות רבות שלהם, על מנת למנוע את תעשיית הבוטלגים סביב ההופעות.למשל פרל ג'אם. בשנות השבעים, היו נפוצים אלבומי הופעה, שהופקו גם הם למטרה זו בדיוק. ניק מייסון אמר שהוא בעד מתן אפשרות לאוהדים להוריד מהאינטרנט בצורה חוקית ומסודרת, הקלטות של ההופעות של הפלויד. בידי הפלויד יש הקלטות באיכות מעולה של עשרות או מאות הופעות, כולל משנות השבעים, שלא יצאו מעולם. אבל יקח זמן עד שהעניין הזה יוסדר, הן מבחינה טכנית והן, אתה יודע, מבחינת היחסים הרעועים שבין הפלויד לבין תאריכים.

The Walrus

New member
לפי מיטב ידיעתי

תעשיית הבוטלגים אינה בלתי חוקית, אבל גם אינה חוקית, ז"א אין ממש חוק שמתייחס אליה. יש חוק שאוסר במפורש להקליט הקלטות שיש עליהם זכויות יוצרים, אבל על הקלטות מהקהל בדרך כלל אין זכויות יוצרים.

את דיני זכויות היוצרים אני מכירה

החוקים אוסרים במפורש על העתקה והפצה של חומר המוגן בזכויות יוצרים. לפיכך, כל מי שעושה זאת, עובר על החוק. יש זכויות שונות המוגנות תחת המטריה של "קניין רוחני", ביניהן גם זכויות ביצוע שירים בהופעה. מי שמקליט אמן בהופעה ללא רשות, עובר על החוק.

wommer

New member
כנראה פיספסתי

את מה שרציתי להעביר. הרעיון הוא שאפשר לומר שראיתי במקומות כאלה להורדת בוטלגים "הוראות" של לא למכור, להפיץ חינם - כדי שאף אחד לא ירויח מזה בכלל. אבל זה עדין לא חוקי, נכון. אז באסה.

Jason2

New member
נחמד שהם נותנים מתנות

אבל זה לא חוקי לתת מתנות לא שלך.

למעלה