שלום, אני מכורה סדרתית

שלום, אני מכורה סדרתית

ושמחה למצוא את הפורום הזה
אני מאד מאד צריכה את עזרתכן, ולמרות שזה בטח יהיה ארוך, תשתדלו להחזיק מעמד
חילקתי את זה לכמה הודעות כי זה יצא ממש ממש ממש ארוך.... קוראים לי נטלי, אני בת 23, ואני מתמכרת לאהבות, בעיקר כשהן רחוקות ולא קשורות למציאות. ההתמכרות הראשונה שלי הייתה בגיל 13. התאהבתי באיזה ילד שהיה איתי בשכבה. הוא בסך הכל אמר כמה פעמים שאני יפה לדעתו, והזמין אותי לריקוד סלואו אחד, וזה הספיק לי. במשך 5 שנים, לאורך כל התיכון הייתי מאוהבת בו, ובלי שום בסיס הייתי בטוחה רוב הזמן הזה שהוא היה מאוהב בי חזרה, למרות שאפילו שלום שלום לא היינו מחליפים בנינו! ואוי למה שהיה שובר לי את הפנטזיה. כל החברות שלי היו מעודדות אותי ואומרות לי כמה הוא מסתכל עלי ואוהב אותי, וזה פשוט המשיך עד שכשסיימנו תיכון, לא יכלתי לחיות יותר עם הפנטזיה, חיכיתי לאותו בחור בפתח הבית שלו, וכשהוא בא ביקשתי ממנו פשוט שיסתכל לי בעיניים ויגיד לי שהוא לא אוהב אותי... לא כל כך היה לו נעים, ובסוף הוא אמר, ואמרתי תודה, והרגשתי שחרור מדהים באותו הרגע.... את היומיים הבאים ביליתי בבכי בלתי פוסק, ואז זה נגמר. בין בית הספר לצבא הייתה לי כמעט שנה של חופש, תרתי משמע- היה לי חבר שאהבתי אותו בצורה נורמלית, חייתי, ביליתי ולא הייתי כבולה. ההתמכרות הבאה הייתה בצבא. היה מפקד אחד נוראי שאף אחד לא רצה להיות אצלו. אבל אני זיהיתי בו משהו, וביקשתי להיות דווקא אצלו. התמכרתי אליו ולצבא, והוא מצידו היה בהמה אמיתית, הוא היה משפיל אותי, צועק ומעליב אותי, ואני השקעתי את החיים שלי בצבא, קיבלתי תעודת הצטיינות ממפקד הבסיס, והרגשתי תמיד שאני עושה את הכל בשביל לזכות באהבה שלו- וזה לא קרה. כחצי שנה לפני שהשתחררתי הוא סיים את התפקיד שלו בבסיס, ושובץ מחדש, וביקש ממני לעבור איתו...

ההמשך והסיפור הנוראי באמת...

בשלב הזה משהו בתוכי הבין שהאדם הזה לא יאהב אותי כמו שאני מבקשת לעולם, ובכל זאת הייתי צריכה לאזור את כל הכוחות שלי כדי לומר לו לא, והוא עזב, והפרידה הייתה קלה יחסית. כתבתי לו מכתב בסוף עם מה שאני מרגישה, והוא אפילו לא היה מסוגל להגיב. הסיפור הזה דווקא לא השאיר בי כל כך את חותמו, שנה אחרי זה הוא הוזמן ליום ההולדת שלי, והגיע מזכרון לירושלים, הביא מתנה, ובא עם איזו בחורה חמודה שהוא יצא איתה, ובאמת שמחתי בשבילו. והאחרון.... היה הסיפור הנוראי באמת... הכרתי אותו בעבודה, אחרי השחרור. אני הייתי המזכירה והוא אחד העובדים (לא ממונה עלי או משהו כזה), מבוגר ממני ב-9 שנים. בהתחלה ממש לא אהבתי אותו. ועם הזמן הוא דיי כרכר סביבי והתאמץ לרכוש את אמוני, הוא היה מחמיא לי, מפלרטט, וכל הזמן מדבר על זה שהוא רוצה שנהיה שותפים לדירה ונעשה כל מני דברים יחד.... כשהשתכנעתי והתחלתי לפתח רגשות אליו, הוא פתאום נעלם, התחיל לסנן את השיחות שלי, ולהתחמק. עד שיום אחד עשיתי איתו שיחה לגביי הרגשות שלו כלפיי, והוא אמר שהוא לא רואה אותי כיותר מידידה, ונפגעתי, אבל ניסיתי להמשיך הלאה... אבל הוא לא נתן לי... היה מתקשר אלי כל הזמן, משתדל להשאיר אותי קרובה אליו, על אש קטנה כמובן, אבל ממש כל הזמן בא אלי והתקשר ולא הצלחתי לברוח ממנו או מהרגש שלי כלפיו... בהמשך היו לו עוד 2 חברות (לאחת מהן קראו גם נטלי, כך שזה עוד יותר כאב...), וכשהוא נפרד מהשניה, הייתי שם לנחם אותו והתחלנו ממש להתקרב, וסוף סוף הייתה הרגשה של הדדיות בקשר. אחרי חודש כזה בערך, שהרגשתי שהנה אולי הפעם זה יקרה, פתאום שוב היה לו יום כזה שהוא התקרר ונהיה לא סימפטי. היינו מאד מאוחר בעבודה , חיכיתי לו שייקח ציוד שהוא צריך, ופתאום הרגשתי כזו פראיירית שאחרי כל זה הוא חוזר למה שהיה- זרקתי לו את המפתחות על השולחן, ואמרתי לו בקור שיחזיר לי אותם אחר כך ושאני הולכת. בסופו של דבר נשארתי עם ידיד אחר שלי וחיכיתי כדי לסגור. ומאז המקרה הזה הוא התנתק ממני לגמרי. במשך חודשיים הוא לא דיבר איתי, ואם כן בשביל עבודה, אז כמו בן אדם זר. ייסרתי את עצמי כל כך הרבה מרוב רגשות אשמה על הערב ההוא וכל מה שקרה שם... הייתי משוכנעת שההתנהגות הילדותית שלי פגעה בו כל כך והרחיקה אותו ממני.... ואז הוא התחיל בהדרגה לדבר איתי... הוא התכוון לפתוח עסק שיתחרה במקום העבודה שלנו, והחדיר לי לאט לאט את הרעיון הזה. ואני שהרגשתי כל כך אשמה ומיוסרת, הלכתי אחריו כמו עיוורת, ראיתי את זה כהזדמנות לכפר על ההתנהגות שלי. עזבתי את מקום העבודה שלי אחרי שנתיים (הוא מצדו המשיך לעבוד שם במקביל, עד שגילו שהוא פתח את המקום המתחרה), הייתי יושבת בעסק שלו עד 2 בלילה, ובונה את המשרד מאפס, עד שממש הגעתי לשלב שכמעט ולא תפקדתי מאפיסת כוחות. עם הזמן התנאים שהוא הבטיח לי נעלמו... הוא פתאום לא זכר איזה שכר הוא סיכם איתי קודם לכן, והוריד את הסכום ב- 1000 ₪ כמעט... הבלגתי... בגלל שהיה לי כל כך קשה להמשיך, הוא הביא עוד מזכירה, בלי לשאול אותי, בלי לומר, חצה את המשרה שלי לחצי, וכשכעסתי הוא צרח עלי במשך שעתיים בטלפון שהרסתי לו את העסק והחיים עם הפאשלות שלי, ובשיחה הזו הוא הרעיל את הנשמה שלי בכל מילה שלו.... ואז הגיעה המכה האחרונה... הוא לא מוכן לשלם לי יותר... אם את רוצה תעבדי על בסיס בונוסים. זה מה שהוא אמר לי, ובזה זה נגמר. בכל השלושה חודשים שעבדתי אצלו, הוא שילם לי חצי ממה שהוא הבטיח שאקבל על חודש אחד. אבל לא היה לי אכפת, אני בכיתי עליו. עברה כמעט שנה מאז כל זה, וכמעט כל השנה הזו לא עבדתי, הייתי חולה ומדוכאת, הרגשתי כאילו רעל עובר לי בכל הגוף, והתחלתי גם טיפול, שעזר לי לעמוד שוב על הרגליים רק בזמן האחרון...

ובינתיים...

לאחרונה התחלתי עבודה חדשה. לקחתי איתי את התובנות מאז, אני כבר לא תמימה ולא ממהרת בכלל לתת אמון באנשים. בעבודה הזו הכרתי בחור שעד כה נראה לי מקסים. לא מושלם בכלל, אבל דומה לי ויש בו הרבה ממה שאני רוצה בגבר. אנחנו עובדים די צמוד, והצלחתי להיות לגמריי אני ליידו, לא כמו ליד הקודמים, שהייתי קפואה ומאופקת במשך שנים בלי שיכירו אותי באמת. ידעתי גם שיש לו חברה, וקיבלתי את העובדה ששום דבר לא יקרה ושאנחנו ידידים. ואתמול, למרות שמעולם לא דיברנו על החברה שלו או על איזשהם דברים אישיים בתחום הרומנטי (ידעתי עליה כי עניתי לה לטלפון פעם במקרה), הוא פתאום אמר לי שהם כנראה נפרדים.... ומאז התחלתי לנסות להבין ולנתח כהרגלי בכפיתיות למה הוא התכוון ואם הוא רצה להוציא ממני תגובה מסויימת... ושוב התחלתי לשגע את עצמי, ונכנסתי להיסטריה מהשיגעון, בגלל הטראומה של המקרה הקודם... אני רק רוצה שהסיפור הזה יזרום, שאם יהיה ביננו משהו, אחלה, ואם לא אז לא חשוב ולא להכנס לזה ככה, ואני במקום זה מוצאת את עצמי יושבת ומתלבטת אם להרים טלפון מחר לומר חג שמח או לשלוח בSMS או בכלל לא, ואני רוצה שזה יזרום ולא יהיה מאולץ, ושאני שוב אהיה שפוטה... אני לא מוכנה לתת לזה לקרות לי שוב, ואני נעה בין המחשבה להרחיק אותו ממני לגמריי לבין לזרום עם זה (ואולי להפגע? או להתמכר?) למי שקרא את כל ההודעות עד כאן בלי להתייאש/ להרדם אני מאד מעריכה את זה ואני אשמח לתגובה/ עיצה/ קריאת הזדהות או כל דבר אחר... זה היה אצור אצלי כל כך הרבה זמן עד שהגעתי לפורום הזה, אז נסו להבין... שיהיה חג עצמאות שמח לכולנו... נטלי.

שלום לך דרמטיק וברוכה הבאה לפורום

קודם כל חיבוק....
אומץ לב מדהים יש לך וראיה דייקנית להפליא של עצמך ושל המציאות. חשבתי כמה כואב לך, וכמה, למרות זאת, את בכל זאת מיישירה לשם מבט בהיר בלי להחמיץ אף היבט של המציאות. התפעלתי. בואי נחשוב רגע על רגעי ה"שפוטה" שלך: למה לדעתך את מגיעה לשם?

היי נורית

חיבוק ענקי חזרה
אני משתדלת להיות כנה עם עצמי ועם הסביבה כמה שאפשר, אבל זה כל כך קשה לפעמים... אני חושבת שבאיזשהו מקום אני לא מרגישה שמגיעה לי הזכות לאהוב ולהיות נאהבת. אני נמצאת בטיפול כבר כמה חודשים, והגעתי בערך לאמצע הדרך- מצב שבו אני רואה את המציאות ומכירה בעובדות (גם אם כואבות) מבחינת ההגיון, אבל מבחינה רגשית אני עדיין מגיבה בצורה שאני לא צריכה להגיב בה, כולל התמכרויות לאהבה, וההרגשה של הלחץ הזה שבטח כולן כאן מכירות, כפייתיות כזו והתעסקות בלתי פוסקת בבחור... אני מנסה להלחם בזה עם הבחור מהעבודה, אבל זה כל כך קשה....

לא אני לא...

כבר הרבה זמן שלא... הבחור החדש- הכוונה לבחור שאני מעוניינת בו, אבל אין ביננו כלום (לפחות בנתיים), ובמצבים כאלו הרי יש לי בעיה... אני נלחמת שלא להכנס לפנטזיות ואובססיה גם במקרה הזה...

או קי

מה שאפשר לעשות כאן זה לבדוק מה את רוצה עם הבחור הזה. איך לבנות לעצמך מדרג של מטרות סבירות וניתנות להשגה... במילים אחרות, בואי נברר מה את רוצה ואחר כך נחשוב איך תוכלי להשיג חלקים ממה שאת רוצה ואיך תגיבי כשלא תקבלי חלק ממה שאת רוצה... מוכנה?

נורית....

סליחה שלקח לי שבוע לענות, לא הייתה לי שניה פנויה... לפני הכל אני רוצה לומר לך נורית שאת מקסימה, ושלא ציפיתי לכזו תשומת לב פרטנית ונכונות לעזור, ואני מאד מעריכה את זה! תודה לך יקירתי
אני והבחור הולכים ומתקרבים, ועם הזמן אני מגלה שהוא מאד קרוב לדמות של האדם הזה שתמיד ידעתי שנכון לי, אבל השתעממתי ממנו וחיפשתי משהו שענה על הצורך החולה שלי... והפעם אני לא משתעממת, ומעריכה את כל הטוב הזה שאני מגלה בו בתור ידידה כרגע, ושנינו רואים כמה דמיון יש ביננו מבחינת השקפת עולם, שאיפות ועוד דברים מאד עמוקים ומהותיים... אבל... הבחור נמצא במערכת יחסים, כבר קרוב לשנה... נראה שהוא מאד נאמן ומשקיע במערכת הזו, ויש לי הרגשה, או אולי תקווה שהקרבה שלנו קצת ערערה את זה אצלו, אבל בנתיים הוא איתה. וכאן למעשה נכון למצב הקיים התשובה היא לא- אני לא אקבל את מה שאני רוצה, ושוב חלק ממני לא מאמין שאמצא עוד אדם שכל כך מתאים לי... והחלק השני שבי אומר- אבל הוא במערכת יחסים ושוב- אבל אולי זה האחד בשבילי, הרי אנחנו כל כך דומים ומתאימים! ושוב אני משגעת את עצמי... אני עדיין במצב שאני יודעת שאני יכולה להתנתק ממנו אם חלילה יקרה משהו שיאלץ אותי לעזוב את העבודה או להתנתק ממנו באיזושהי דרך... ואני משתדלת להשאר בגישה של עיניים פקוחות כמו שאני לאחרונה, כדי לא ליפול שוב לתהום הזו של להיאחז במשהו שלא קיים בכלל, וליפול לכאב ההוא שוב... מקווה שיהיה טוב, שבוע מקסים לכולנו...

אני רק שאלה...

האם יש אופציה, שבשל העובדה שהוא תפוס, את פתאום מרשה לעצמך לראות את האיכויות הנדירות שלו? פתאום האדם שתמיד השתעממת ממנו וחיפשת משהו שיענה על הצורך החולה שלך התגלה כמישהו שאפשר להכאיב לעצמך איתו... יש מצב?

תהיתי על כך בעצמי

והתשובה היא לחלוטין לא. עוד לפני שידעתי שהוא תפוס, זיהיתי את האיכויות האלו, ואני רואה אותן כל הזמן ומשלימה איכשהו עם זה שהוא במערכת, עם תקווה קטנה שאולי היא תגמר מתישהו, אבל אני בנתיים משתדלת להיות חברה טובה שלו, כמו שאני אמורה להיות, ולא "להתקע" עליו ולהנעל בפני בחורים אחרים. אני מודה שאיפשהו קשה לי להאמין שאני אכיר עוד מישהו שהוא כל כך דומה לי, וכל כך עונה על הדברים הבריאים דווקא שאני צריכה, ופה הפחד למעשה להתקע עם התקווה הזו שהוא יהיה שלי יום אחד, כי אני לא אמצא משהו יותר טוב, ואז זה עלול להפוך לאובססיה... קרה לי בעבר מקרה שנמשכתי למישהו בגלל שהוא תפוס וזה היה בדיוק כמו שתארת, ובמקרה ההוא נבהלתי כשרק חשבתי על האופציה שהם ייפרדו, וכאן אני מוכנה להתמודד איתה.... אני מקווה שאת מבינה אותי, ונראה לי שדרך הכתיבה הזו גיליתי עוד משהו על עצמי, ועל הפחד הנוראי שלי מהמימוש של קשר... יכול להיות שהתגובה הרגשית הראשונה שלי תהיה עדיין שייכת לתגובות הלא בריאות, אבל אני הולכת בעיניים פקוחות ונלחמת בתחושות האלו שמורידות אותי למטה... היום הסכמתי עם עצמי לקבל אותו כידיד ולתת לדברים לזרום... לא להנעל ולא להסגר, לצאת עם אחרים שמוצאים חן בעיני, ואם זה צריך לקרות- זה יקרה... לא ככה? (למרות שזה דורש המון עבודה לדבוק באמרה הזו) שבוע מקסים

למעלה