שלום אני ממש מתחילה בנושא דגים.

talkk

New member
שלום אני ממש מתחילה בנושא דגים.

אני חדשה בנושא הדגים. אני יכולה לשאול כאן שאלות של ממש ממש ממש מתחילה? טוב הנה זה: היו לי למעלה מ-30 דגים בעבר, שהיו בעיקר להקות של דגי טלסקופ. גם היו לי מספר דגי סנסט,מולי,זהב,זברה,ניאון וכאלה, אבל לא ממש השקעתי מחשבה בהם. לאחותי יש יומולדת 17 בשבוע הבא, ואני רוצה לקנות לה דג. רוב הסיכויים שהיא לא כל כך תטפל בו, ואני אהיה המטפלת העיקרית שלו (כמו שאני עושה עם כל שאר החיות). אצל הדגים הקודמים שלי, החלפתי מים פעם בשבוע. עכשיו, יש לי מספר שאלות: - אני ראיתי בחנות דג מלחמה בצבע אדום, והוא ניזון מתולעי דם (בפירורים כאלה). מישהו מכיר את הדג? מה אתם יכולים לספר לי עליו? -יש לכם איזה דג שאתם ממליצים לי עליו (אני לא רוצה מהקטנים האלה כמו זברה)? -האם אני חייבת פילטר (זה יהיה באקווריום קטן ועגול כזה, כמו בסרטים המצויירים)? -האם בתוך אקווריום כזה ייכנס גם דג נקאי? - לפי הדג שעליו אתם ממליצים - איזה גודל אקווריום הוא צריך, (אבל שיהיה אקווריום עגול)? אני לא רוצה אף אחד מהדגים שהיו לי, במיוחד לא טלסקופ (הייתה לי פעם להקה, עם 15 פריטים, וכבר נמאס לי) וגם לא מולי וסנסט, וחשבתי בהתחלה על זהב, אבל זה לא כל כך מיוחד... יש לי פילטר מרובע, שלא יתאים כל כך, כי הוא גדול, והוא מרובע ויש לו בקצה מן אבן כחולה שמוציאה בועות. עכשיו מבחינת תקציב: אני רוצה דג זול (אפילו מאוד). אני יודעת שהגופים אצלי בחנות עולים 5 ש"ח לאחד. ואני רוצה דג שהמקסימום הוא 20-30 ש"ח. האקווריום יעלה בין 50-70 ש"ח. אני אודה לכם על תשובתכם המהירה, כי הקנייה תתבצע ביום שני הקרוב. טל

Suikun

New member
אקווריום עגול

אקווריום עגול קטן לא מתאים כמעט לגידול של שום דג, במיוחד (!!) לא דגי זהב. באקווריום שכזה את יכולה לגדל דג קרב אחד (זכר), יכול להיות שזה דג המלחמה שראית? יש אותם במגוון צבעים, הם זולים, ולא קשה לתחזק. מה שצריך זה רק לדאוג לאיזה צמח (אפשר פלסטיק) שיהיה באמצע האקווריום כדי שהדג יוכל לנוח עליו, ולהחליף מים פעם בכמה ימים.

ganjaman stound

New member
מספר רעיונות וחומר למחשבה

דבר ראשון שיהיה במזל טוב הדבר החשוב ביותר באחזקת אקווריום הוא הסבלנות אח"כ גם כמות הזמן שיש לך להשקיע בו לתפעול שותף וכן כמות המזומנים להשקעה ראשונית אני לא כ"כ מעורה במחירי האקווריומים בארץ אולם מהמספרים שציינת מדובר באקווריום קטן מאוד-יחסית כנראה עד 20 ליטר אקווריום קטן אומר שכמות המים בו קטנה משמע שכמות הרעלים שמיוצרים בו משפיעה מהר מאוד על איכות המים ולכן: הדבר החשוב ביותר הוא שהדגים יהיו מותאמים לאקווריום קטן דגי זהב לדוגמא למרות שהם נמכרים גם בצינצנות יכולים להגיע גם ל12-20 ס"מ (כמובן שלא באקווריום קטן) והם גם "מזהמים" רציניים של המים המלצות לדגים יחסית עמידים הם או מספר קטן של דגי גופי או דג קרב קחי בחשבון שדגי גופי הם דגים טרופיים אשר דורשים טמפ' מים של בין 24-28 מעלות כך שצריך גוף חימום למשך החורף במים בכל מקרה למרות התשוקה של לראות ישר אחרי הקניה את כל הדגים משייטים באקווריום מומלץ מאוד מאוד לעשות "הרצה" של האקווריום לפחות למשך חודש משמע למלות את האקווריום במים ולהריץ את הפילטר ומשאבת החמצן כדי ליצור מושבות של בקטריות במים המפרקות את הפרשות הדגים מאחר ואת קונה מתנה כמובן שבטח תביאי דגים לכן הייתי ממליץ לא להביא יותר מדג או שניים כדי לבנות את מושבות הבקטריות וכן לעשות החלפות מים קבועות של 10-15 אחוז מהמים כל שלושה ימים למשך החודש הראשון חשוב מאוד - תחילת הדרך של אקווריום חשובה מאוד מאחר שמדובר במערכת ביולוגית שלמה וחשוב מאוד להמתין בסבלנות בצעדי הבסיס אם לא רוצים להיכנס למחזוריות של קניית דגים שמתים לאחר חודש ושוב קנייה בכל מקרה מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה

wiz

New member
כמה תשובות...

בתקציב הזה, ובהגבלות שציינת (אקווריום עגול), הדג היחיד שיוכל לשרוד הוא דג קרב (פרטים בקישור). דג נקאי לא מתאים לאקווריום כזה, מפני שהוא זקוק לחימום בחורף וכן לנפח מים גדול בהרבה. דג הקרב הוא הדג היחיד שמסוגל לחיות בצנצנת, היות והוא עמיד מאוד (לאיכות המים ולטמפ'), וגם מפני שגם בגופי מים גדולים הוא נוהג "לתפוס" לעצמו פינה קטנה ולא לזוז ממנה. הדג הוא ממשפחת האנבסיים, וז"א שהוא נושם אוויר (עולה לפני המים כדי לנשום). אין צורך לרכוש עבורו משאבת חמצן ואבן אוויר, אלא רק לדאוג שפני המים לא יהיו מכוסים בצמחיה או לכלוך. מכיוון שאי אפשר להכניס פילטר לאקווריום כזה, נאלצים לוותר עליו, ומבצעים החלפות מים תכופות (כל מספר ימים). דג הקרב אינו דג מלכלך (בניגוד לדג זהב למשל), אז הסיפור לא כ"כ נוראי. מה שעושים בד"כ הוא ללכוד את דג הקרב בכוס חד פעמית מפלסטיק, להחליף את כל המים (לא לשכוח להשתמש באנטי כלור), ולהחזיר את הדג לצנצנת כשהוא בתוך הכלי שלו (ואז לעשות השוואת טמפ' ומים, ורק לאחר מכן לשחרר אותו). מזון - לא להגזים, כי כאמור אין פילטר שידאג לטפל בשאריות. בחנויות מוכרים מזון לדגי קרב, ורצוי לבחור את המזון שבו האכילו את הדג בחנות (כי אליו הוא כבר רגיל). חשוב! להאכיל כל מספר ימים. דקורציה וכו' - להמעיט ככל הניתן. נפח המים קטן מאוד גם ככה, ולא צריך לצמצם אותו עוד. אם אפשר להכניס צמח חי ועמיד (שלא זקוק להרבה אור) זה יהיה טוב, כי הוא יעזור בסינון הרעלים באקווריום. אפשר גם לשים כד קטן (עדיף לקנות במשתלה - זול יותר), ומעט חצץ (קווארץ, לא צבוע), וזהו. מחיר של דג קרב נע בין 5 ל-10 שקלים. תקני את הצנצנת הגדולה ביותר שתמצאי, כי נפח המים הוא הדבר הכי חשוב לדג במקרה הזה. את לא צריכה לקנות פילטר/משאבה, אז התקציב שלך למיכל בלבד גדל. אם משהו לא ברור, את מוזמנת לשאול. בהצלחה.

talkk

New member
טוב, כמה דברים...

כפי שציינתי, בעבר גידלתי דגים. כך שבעיקרון, יש לי אקווריום, גדול, אבל שצריך ניקוי (הוא כבר הרבה זמן לא בשימוש). אני פשוט לא רוצה לתת לה אותו כמתנה, כי הוא ישן... אני חשבתי שאולי, לפחות, אפילו רק ביומיים הראשונים, הוא יהיה באקווריום הקטן. ואח"כ אני אעביר אותו אל הגדול. עכשיו, עקב מה שאמרתם לי, אני אגדיל את התקציב, אוקיי? אני מתכוונת לתת לאקווריום נגיד, 100-130 ש"ח. אולי אני אצליח קצת יותר. מבחינת הדג, אולי זה באמת דג קרב. אני אספר לכם על מה שראיתי: דג אדום שהיו לו סנפירים ארוכים וגליים, והוא היה די קטן, אבל אני זוכרת שהיו לו הרבה סנפירים ארוכים. והוא היה בתוך אקווריום עגול כזה... אני יודעת שלאקווריום עגול הזה, יש מספר גדלים. בשביל דג הקרב הזה, איזה גודל אני צריכה? אני פונה אליכם, כי אני רוצה את טובתו של הדג. אם צריך להחליף לו מים כל יומיים, אני אחליף. אני באה פה בכוונה טובה. תודה על התגובות, טל

talkk

New member
עוד מישהו?

היי, תענו, בבקשה! הקנייה תהיה ביום שני! טל

עוזאבי

New member
אני אומר שתקני אותו

ושימי אותו בצנצנת הזאת למרות שזה לא הכי טוב, שימי לא אבן אויר כמובן שתקני משאבה, שימי לו פילטר, ותקני את הדג קרב, אני דווקא הייתי הולך על דג קרב נקבה כי היא יותר ידידותית

למעלה