שלום אני ממש צריכה עצה

Sahra

New member
שלום אני ממש צריכה עצה

אז ככה אני שרה בת 19, חיילת אמא שלי ואני מעולם לא הייתי קרובות ואני אף פעם לא שיתפתי אותה בדברים אישיים שלי עכשיו אני מגלה שזה ממש מפריע לה יש לי חבר בן 20 כבר 7 חודשים הוא הראשון שלי אמא שלי איכשהוא הבינה שאנחנו שוכבים ומתנהגת אליי ממש רע בגלל זה היא צועקת עליי ואומרת שאני מתנהגת כמו בחורה זולה אומרת שהוא סתם מנצל אותי ושאני מטומטמת בגלל זה היא מתרגזת כשאני חוזרת מאוחר הבייתה כל העניין ממש מעליב אותי כי אני ממש לא בחורה כזו כל היום ישבתי ובכיתי כי בבוקר היא שוב החלה לצעוק עליי שאני מטומטמת ששוכבת איתו וחוזרת מאוחר ואני אעשה טעויות היא אומרת לי שהיא תיקח אותי לגניקולוג כדי לעשות לי בדיקה לגלות אם אנחנו שוכבים וכל מיני דברים מגעילים כאלה מה אני אעשה איתה? אחרי שהיא גורמת לי להרגיש כך איך אני יכולה לדבר איתה? היא פשוט צועקת עליי וגורמת לי להרגיש רע כל הזמן אני לא חושבת שזה רע שאני מנהלת איתו מערכת יחסים בוגרת כי אני בת 19 אבל זו ההרגשה שהיא נותנת לי מה לעשות?

ההתנהגות של אימך אינה ראויה ואין לה שום הצדקה

את בחורה בוגרת ויכולה לנהל את חייך האישיים כרצונך, כל עוד אינך פוגעת בבני הבית. אימך אולי בגלל שאינה יודעת על החבר מוטרדת מהקשר הזה ורוצה להיות מעורבת אבל הדרך שהיא בוחרת לעשות את זה בוטה ואינך צריכה לקבל אותה. אינך צריכה להרגיש רע כי אינך עושה דבר רע, זכותך לקיים יחסי מין עם החבר שלך ואינך חייבת לשתף אותה בזה. בשביל לשפר את מערכת היחסים איתה אני מציעה לך לנסות לדבר איתה. תציעי לה לצאת איתך לבית קפה או למקום אחר מחוץ לבית . תשתפי אותה בכך שמאד קשה לך ההתיחסות שלה אלייך ועל לא עוול בכפך היא מאשימה אותך. תספרי לה קצת עליו , שהכרת אותו בצבא, שאתם יחד 7 חודשים שמאד נעים לך איתו, שהוא מכבד אותך, תומך אוהב וכו... תאמרי לה שאת מבחירה שלך איתו ואינך מנוצלת לרעה על ידו. תאמרי לה שוב שקשה לך איתה ושאת מאד פגועה . אם אינך יכולה לעשות זאת בפגישה אז כתבי לה מכתב. את צריכה לעשות סוף לזה ולעזור לה להבין את מקומך, יש לך עוד שנה לפחות לחיות בבית וכדאי שזה יהיה בנעימים. מקווה שתוכל להתקיים שיחה טובה בינכם, תאמרי לה גם שהיית רוצה להמשיך לשתף אותה בדברים בלי לחשוש מהתגובה שלה ושתשמחי לקבל ממנה עצות טובות אם יש לה זאת בצנאי שהשיחה עוברת בצורה טובה. שיהיה לך בהצלחה.

מסתמן שאת הבכורה, אני צודק?

אולי עם אח מעלייך אך לא אחות. בגיל בו הילדים גודלים ישנם הורים שמרגישים פתאום ``לא בשליטה``. אמא מרגישה כאילו שמישהו נכנס ל``שטח השיפוט`` שלה הרבה בגלל שאתן לא חברות. התגובות של הורים כאלה הם שונות, אך תגובה כמו של אימך היא מוכרת, גם אם היא לא מקובלת. היא מפחדת שמנצלים אותך כי היא לא מודעת לרמת הקשר... אני בטוח שאם היא תכיר את חבר שלך טוב, והוא ירגיש בבית כשהוא אצלך, זה יעבור לה... את צריכה להסביר לה ש``תנחת`` קצת. שכיום זה מאוד מקובל ולא כמו בדור שלה (שגם אז , אבל בטח לא כהיום. פעם ההורים היו הרבה יותר שמרניים.). תספרי לה כמה הוא חמוד אכפתי ודואג. תספרי לה עליו דברים טובים, ואז היא תהיה בטוחה שאת בידיים טובות. בהצלחה.

למעלה