שלום, אני מעביר בקשת תרגום של

ilanr

New member
שלום, אני מעביר בקשת תרגום של

יהודי אמריקאי חביב. מדובר ממה שהבנתי במסמך הסטורי מעניין (מודעת אבל). אם אפשר לתרגם לאנגלית, מה טוב... הכוונה למודעה הימנית. אני יעביר לו את התרגום בדוא"ל. תודה, אילן פורום שורשים. להלן הבקשה: ----------------------------------------------- Hello all, I need help translating what I believe to be a letter written in Yiddish for when my g-grandfather died. Came across it about two months ago and have been unable to translate it. Included in the letter is a photograph of my grandfather sitting on his father´s lap as well as my grandfather´s brother sitting on the wall. I am also told that the two men standing in the background are Ben-Gurion and Ben-Zvi though I do not know which is which. The quality of the photo is not all that great and the letter is almost a page long. I do not know if I am asking too much, but I do not know where else to turn to. The letter can be found at: http://www.jewishgen.org/viewmate/ALL/source/vm1716.html

המאמר הוא הספד

למשפחה יהודית בבוסטון. שמואל ורעיה אפשטיין. שמואל, היה מן החלוצים בתחילת המאה, שעברה. עלה לארץ , עבד כחלוץ עם בן גוריון, הרצפלד ואחרים(בתמונה) היגר לארה"ב שם היה פעיל באירגונים ציוניים. כמוהו כאשתו. תרגמתי לך לעברית. לאנגלית, זה כבר סיפור אחר.

ilanr

New member
תודה! האם מישהו יכול לתרגם בצורה

מעמיקה יותר, ממש מילה במילה. בעבודת חקר השורשים כל מילה חשובה. תודה על המאמץ.

החדשה המעניינת במאמר.

אינני יודע, מי ביקש את התרגום של המאמר. מה קירבתו לנפטרים. אך מה, שמעניין כי ייתכן ויש אדמות בארץ ישראל, שאביו של אותו אפשטיין רכש. אולי מחכה לו ירושה גדולה. כדאי לבדוק בטאבו. מי מה מו איפה ? אגב, המאמר הוא בן למעלה מארבעים שנה. כתוב שם "ביניהם ראש הממשלה המכהן, דוד בן גוריון". בן גוריון פרש מראשות הממשלה בשנת 1963 ונפטר ב-1972. אגב אותו הרצפלד, מוזכר שם בתור ´צבי הרצפלד´. אני מכיר את אברהם הרצפלד מהשיר, " שורו הביטו וראו". טעות של "הבחור הזעצער", כותבת המאמר, או שלי.

אז הטעות היא שלי

לא כתוב שם ´צבי הרצפלד´ אלא , בן צבי והרצפלד. בביאור לתמונה כתוב : דוד בן גוריון, מימין, שמואל אפשטיין משמאל עם בניו מוריס ויעקב. בתמונה מלפני ארבעים שנה.

למעלה