לחיה בסרט ../images/Emo8.gif
היי, מכיוון שראיתי שעוד לא נענית, ולמרות שאני עדיין סטודנטית שנה אחרונה, אנסה לעזור לך. באופן כללי הרעיון בעבודה סוציאלית הוא עזרה לאנשים, בין אם פרטנית או קהילתית, תלוי במה את מתמקדת וזה גם שונה מאוניברסיטה אחת לשניה. בבר אילן למשל, יש מסלול של עו"ס קהילתית שאומר שאת פועלת ברמה הקהילתית בגיבוש קבוצות לצורך מטרה מסויימת, העצמתן ועוד. המסלול הפרטני זה יותר עבודה מול אדם אחד בשיחות למשל, עם אפשרות להתערבות ברמה הרחבה יותר (מול המשפחה, מוסדות שונים וכד'). קשה להגדיר את תחום העבודה הסוציאלית כפי שאת מבקשת מאחר והוא מאוד מורכב ומגוון לכן אם תיהיה ספציפית יותר בשאלתך יהיה פשוט יותר לענות. בנוסף, את מוזמנת לערוך חיפוש כאן בפורום, אני מאמינה שתקבלי המון תשובות. אני כן יכולה להגיד לך, שמעבר ללימודים עצמם, במהלך הלימודים יש המון התעסקות גם עם עצמך מתוך רעיון שאישיות האדם חשובה לא פחות אם לא יותר, מאשר הידע התיאורטי ולכן יש לחתור להתפתחותה (למשל: פיתוח מודעות עצמית, תכונות טיפוליות, וכד'). מבחינת העבודה שלאחר הלימודים, הבנתי שיש ביקוש עצום לעבודה, תחרות גדולה מאוד על כל משרה, ותנאים לא משהו...(בלשון המעטה) מקווה שעזרתי ובהצלחה