שלום,אני מצטערת שאני פותחת פה הודעה

דנוש1357

New member
שלום,אני מצטערת שאני פותחת פה הודעה

חדשה, ושאני לא בדיוק קשורה לפורום,אבל יש לי שאלה שמאוד חשובה לי,ולא ידעתי את מי לשאול,אז חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי. אני דנה, בת 15,עולה לכיתה י', מבית דתי. עד עכשיו למדתי באולפנה, אבל אני רוצה לעבור לתיכון חילוני. ההורים שלי לא מוכנים,אבל זה מאוד חשוב לי,בעיקר בגלל הבגרויות במקצועות התורניים-משנה,תורה,נביא וכו'.. רציתי שתעזרו לי למצוא דרך, לשכנע את ההורים שלי לתת לי לעבור בית ספר. בהתחלה חשבתי לעבור גם ללא הסכמתם,וחשבתי שהם יבינו עם הזמן,אבל מהר מאוד התברר לי שאני לא יכולה, כי אני לא יכולה להירשם לבד,לקנות ספרי לימוד, וכו, אני חייבת את העזרה שלהם,או לפחות את הסכמתם. איך אני יכולה לשכנע אותם? אני אשמח מאוד שתענו לי מהר,כי עוד שבועיים הלימודים כבר מתחילים!!!!!!! אני חייבת ללכת בימים הקרובים למנהל בית הספר,ולבקש להירשם,כי אחרת גם בבית הספר לא ישאר מקום. תודה,דנה.

balkanyi

New member
אולי תשבי עם עצמך קצת

תרשמי יתרונות וחסרונות של המעבר לבית הספר החילוני ותשבי אחכ עם ההורים שלך ותסבירי להם . אישית , אני חושב שהמעבר יכול לסכן לך במעט את הפן הדתי . את עלולה להיות חשופה לדברים שההורים שלך לא ירצו כמו : עישון , לבוש לא צנוע , שפה לא מכובדת וכו' וכו' אם תנסי להוכיח להם שזה לא יפגע בך אישית שאת חזקה יותר מהדברים ה"אסורים" שזה יכול לתרום לך לראיה מרחבית יותר על החיים הם ייתמכו בך . רק אל תאבדי את הצפון ותביני לקראת מה את הולכת . בהצלחה . נ.ב תיהיה עדינה עם ההורים שלך זה לא פשוט בשבילם . תחדדי להם שזה רק מעבר לבית ספר חילוני ולא חזרה בשאלה . כשאת מציגה להם יתרונות מול חסרונות תיהיה שלמה עם עצמך קודם .

למעלה