שלום!אני מקווה לעשות בקיץ 5 יח"ל

r o i 1 9

New member
שלום!אני מקווה לעשות בקיץ 5 יח"ל

ע"מ להעלות הממוצע. זוהי תוכנית הלימודים שקיבלתי מרכז המגמה בבית הספר (אני חייל): 1.גיאוגרפיה של א"י/ינון אהרוני.הספקתי לעבור עליו פעם אחת ואני חייב לציין שהספר הזה גרוע.איך מוציאים כזה ספר לתלמידים. כ"כ הרבה שגיאות כתיב וסתירות פנימיות.הכי הצחיק אותי שהם רשמו ארה"ב לשעבר במקום ברית המועצות.... 2.גיאגרפיה של המזרח התיכון/ארנון סופר ללא פרקים ד,ה,ט,י וכן עמודים 22-29 43-47 3.מערב אירופה לקראת המאה ה21/הוצאת טל חלק1- ללא 4,6,7,8,10 חלק 2- ללא פרק א,ד,ה,ח 4.הוא אמר לי לבחור או את "גיאוגרפיה של העולם המתפתח" או "ישראל במרחב". מה עדיף? כמו כן הוא אמר שימליץ לי בהמשך על ספר לימוד לכלכלה. מה דעתיכם על תוכנית הלימוד? הארות ,הערות ,עיצות יתקבלו בברכה בתודה רועי

תשובה חלקית

שלום רועי, ברוך הבא, אנחנו פה בשביל לעזור ונשתדל לעשות זאת. בקשר לתכנית, אני מאמינה שחברת הפורום " האילתית" תוכל ליעץ טוב יותר ממני, אבל שמתי לב שלא ציינת את פרק " חבל שלא נלמד", האם זה בגלל שזה נראה לך מובן או שפשוט אתה לא מודע לזה? בקשר לספרים, באמת ידוע לי שעדיין אין ספרים ממצים בחלק מהתחומים, אבל אוכל להליץ על כמה אתרים. ובקשר לבחירה של פרק, אני אישית חושבת שהפרק על העולם המתפתח הוא חשוב מאוד ומעניין, אם לומדים ומבינים אותו, אז זה תורם מאוד להבנת פרקים אחרים. לדעתי הוא פרק חובה ותורם הרבה לידע הכללי ולהבנת העולם בו אנו חיים. והנה כמה קישורים. חדר גיאוגרפיה - האתר של חברת הפורום " אילתית 2". רשת המורים לג"ג - שם תוכל למצוא חומר רב ועידכונים לבחינה. אלו רק שניים להתחלה, במידה ויהיו לך שאלות מדוייקות או כל דבר אחר, אתה מוזמן לשאול. בהצלחה

r o i 1 9

New member
,USV KKH

הרכז אכן ציין את האנסין ואת העובדה שיש שנים שהוא מאד קשה ויש שנים שהוא מאד קל. נראה לי שבנושא זה איעזר בפורום. אפשר את רשימת הנושאים המלאה לבגרות? לי הרכז נתן את א"י,המזרח התיכון,אירופה במאה ה21 שזה שלושה נושאים. אם אקח את העולם המתפתח הוא יהיה הנושא הרביעי.האנסין חמישי. האם הכלכלה הוא הנושא השישי? איזה ספר מומלץ לכלכלה?

IאילהI

New member
שלום רועי

5 יח"ל בגיאוגרפיה: חלק ראשון (2 יח"ל): ארץ ישראל + מזרח תיכון. הספרים המומלצים הם "ישראל האדם והמרחב" ו"המזה"ת על סף המאה ה-21". חלק שני (2 יח"ל): חבלים + נושאים. אתה צריך לבחור לפחות 2 נושאים וחבל או 2 חבלים ונושא. החבלים: ארה"ב הבתר תעשייתית, אירופה ומדינות מתפתחות (הכי קל). הנושאים: גיאולוגיה, גיאומורפולוגיה, אקלים, גיאוגרפיה של ישובים עירוניים וגיאוגרפיה כלכלית (2 הנושאים האחרונים הם הקלים הביותר). חלק שלישי (1 יח"ל): אנסין - חבל שלא נלמד. אתה צריך אטלס אוניברסיטאי חדש או אטלס כרטא החל משנת 1993 שישמש אותך גם בזמן הבגרות. בהצלחה!

r o i 1 9

New member
תודה איילה .יש לי עוד כמה שאלות

1. הספר "גיאוגראפיה של א"י" /ינון אהרוני מכין אותי גם חלק הראשון על א"י וגם על החלק מהנושאים בחלק השני? בספר הנ"ל יש פרק שלם על גיאולגיה. 2.איזה ספרים מומלצים ללמידה על גיאוגראפיה של ישובים עירוניים וגיאוגרפה כלכלית? תודה רועי

IאילהI

New member
הספרים המומלצים

שלום, 1. הספר של ינון אהרוני מכין רק לחלק של א"י. עדיף את הספר "ישראל האדם והמרחב" שמאושר לבגרות ע"י משרד החינוך בניגוד לספריו של אהרוני... 2. פרקים בגיאוגרפיה כלכלית - רפי חוטר. גיאוגרפיה עירונית - פרופ' אלישע אפרת. בהצלחה!

הערה

מיקוד קיץ מגיע רק בסביבות פורים- פסח. עדיפות ? מה שמעניין אותך יותר. אני הייתי הולכת על עולם מתפתח. (קל יותר). אתה גם יכול להוריד את אירופה. זה אמנם יצמצם לך את הבחירה אך יוריד לך חומר רב ללמוד. ישובים עירוניים- אהרוני. אני כאן לשאלותיך.

IאילהI

New member
הערה להערה

מלבד העולם המתפתח והיישובים העירוניים, אם אתה מוריד את אירופה אתה צריך להוסיף עוד נושא. אני ממליצה על גיאוגרפיה כלכלית.

למעלה