יש לי תחושה שאתה קצת
מזלזל באינטיליגנציה שלי, או שאתה פשוט מנסה לשכנע את עצמך שזה מציאותי. קומיקס הוא לא נושא מציאותי! הרעיונות שרוב גיבורי הקומיקס מבוססים עליהם הם שטויות במיץ עגבניות! Marvel אפילו גרועים יותר מ-DC בעניין הזה, למרות שאני מאוד אוהב את Marvel ולא ממש סובל את DC. בשנות ה-40, ה-50 וה-60, אנשים האמינו בהרבה דברים שהיום ברור לנו שהם לא סתם לא הגיוניים, אלא אפילו מטופשים לחלוטין! הקומיקס הוא תרבות שהתפתחה מאז, וטוב שכך! סיפור קבלת הכוחות של ספיידרמן היה כל כך מטופש שכבר היום אנחנו רואים ניסיון לקחת את הסיפור ולגלות פרטים עליו שעד היום לא חשבנו עליהם, אבל הופכים אותו לטיפה יותר "הגיוני" בסטנדרטים של היום. הסיפור של יחזקאל באמייזינג ספיידרמן 30 עד 34 מתחיל לתת רמז שהסיפור המטופש על נשיכת העכביש הוא לא הסיבה האמיתית שבגללה קיבל פיטר את הכוחות שלו. הסיפור האמיתי שJMS רומז לנו עליו הוא שכוחות גדולים יותר היו מעורבים פה. ידידי, אתה לא צריך לספר לי על ההשפעות הסוציולוגיות של פחד האטום על יצירות האמנות של תקופת אמצע המאה הקודמת. היה לי מספיק מזה כשלמדתי באקדמיה. שנינו יודעים היום שמפיצוץ שמעורבות בו קרני גאמא, לא תווצר מפלצת ירוקה בסגנון "ד"ר ג´קיל ומיסטר הייד", שנינו יודעים שנשיכת עכביש רדיו אקטיבי לא תתן לך כוחות של עכביש, שנינו יודעים שחומרים כימיקליים שנשפכים עליך לא יהפכו אותך לעיוור, אבל עם חושים של עטלף. שנינו יודעים (אם נעבור ל-DC) שקרני השמש שלנו לא ישפיעו על אף חומר מוצק (או צמיג) להיות מסוגל לעוף בכוח הרצון או להפוך לחסין לכדורים ולירות קרני לייזר מהעיניים. שנינו יודעים שבחור כמו באטמן היה נתפס כבר מזמן ומושם ב"גהה" או אחד מדומיו. שנינו יודעים שפיצוץ כימיקלי לא יגרום לך לרוץ במהירות האור ושנינו יודעים שלא מסתובבת פה טבעת ירוקה שיוצרת כל מה שאתה מדמיין, ממש כמו שחייזרים לא מסתובבים על כדור הארץ, ושאלים קדומים נחים להם באסגארד ולא יורדים להלחם בפשע... גם לא בגוף של מישהו אחר. קומיקס הוא סיפור בדיוני, לא ממש הגיוני אבל גם לא ממש מנסה להיות (אפילו לא ממש עקבי). כיף לקרוא אותו וכיף לאסוף אותו. בוא לא ננסה לייחס משמעויות נסתרות לאפשרות להנשך ע"י עכביש, כי התוצאה היחידה היא עקיצה! (לרוב לא קטלנית, אפילו אם העכביש רדיו אקטיבי!)