שלום! אני מקווה

רינת4

New member
שלום! אני מקווה

שאתם זו הכתובת הנכונה לשאלה שלי: מהם בדיוק הכוחות של ספיידרמן(חוץ מקורי העכביש...)?

illustrator

New member
ובכן...

חוץ מהקורים (שאגב בקומיקס הם לא כח, אלא מיוצרים ע"י מכשיר שהוא המציא), ספיידר-מן חזק מאוד ואתלטי מאוד. מסוגל לזנק למרחקים וללכת על חוט דק. הוא יכול להידבק לקירות, ויש לו גם חוש מיוחד שמזהיר אותו מפני סכנה קרבה. בגדול, תחשבי על עכביש בגודל של בן-אדם

green lantern

New member
רק שהוא נראה אנושי.. אלא

אם אתם מתייסחסים לסאגת המוטציה.... בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה פילסוף פילסוף

The Flash

New member
אני לא חושב שיש דבר כזה ...

"חוש עכביש" זאת המצאה של Stan "The Man" Lee

Deathatred

New member
קושיה

אם ספיידרמן עבר שינוי גנטי שמאפשר לעור שלו להיצמד לקירות, אז החליפה שהוא לובש אמורה לבטל את זה, לא? העור נדבק לחליפה ואילו הבד עצמו לא נדבק לקירות. הקורים (והרבה מתבלבלים כאן) הם לא כוח על אלא פטנט שהמציא פיטר פארקר (ביוכימאי בהשכלתו).

Phenomenal

New member
ספיידרמן

הקורים של ספיידרמן הם לא חלק מהכוחות שלו, הוא בנה צמידים\יורי קורים מיוחדים שנמצאים בפרק כף היד ויורים חומר שמגע עם האוויר, מתקשה והופך לחומר חזק וגמיש (כן וגם דביק) ספיידרמן יכול לשלוט בעובי הקור בצורה שלו, אם זה יהיה חבל דק או רשת... הכוחות של ספיידרמן הם: חוזק על-אנושי, זריזות מדהימה, תגובות רפלקסים מוגברות, שיווי משקל על-אנושי (אין לי מילה אחרת לזה) והיכולות להידבק ולהאחז ברוב המשטחים. יש לספידרמן גם מן חוש-שישי שמזהיר אותו מפני סכנות, ונקרא "חוש עכביש".

ויאגרה

New member
אוקיי

כמו שכבר כתבו לך, הקורים הם למעשה חומר סינתטי אותו ספיידרמן יורה ממכשיר מיוחד אותו בנה במיוחד למטרה זו. קראתי איפשהו פעם שאת המידע על החומרים הכימיים שירכיבו את הקורים הסינתטיים האילו ספיידרמן קיבל כשנינשך ע"י העכביש. זו הסיבה גם שספיידרמן יודע לסרוג, כמו שהעכביש יודע לטוות קורים. חוץ מזה, יש לו את הכוח הפרופורציונלי של עכביש (יכול להרים פי 100 ממשקל גופו, בדיוק כמו עכביש), יכולת להידבק למשטחים (לא רק לקירות, אלא לכל דבר, למעשה) וחוש עכביש (לא מדובר בחוש, למעשה...לעכביש, כמו שאת בטח יודעת, יש עיניים סביב כל הראש, מה שמאפשר לו לראות את מה שקורה סביבו...וזה חוש העכביש, שמזהיר מסכנה). הוא גם מהיר וזריז הרבה יותר מבן אדם רגיל. חוץ מזה, לפי מה שאני הבנתי, נשיכת העכביש די ניפחה את פיטר פארקר (הזהות הסודית של ספיידרמן) והוסיפה לגוף שלו כמות רצינית של שרירים. בנוסף לכך, היא גם שיפרה לו את הראייה (עד לפני הנשיכה הישתמש במשקפיים...אח"כ כבר לא). זהו.

כמומחה גדול לעכבישים לסוגיהם,

אני חייב לציין שלמרות שאני משוגע על ספיידי, הרי שמבחינת הדמיון שלו לעכביש, חוסר הדיוק למציאות הוא ממש ממש מייגע ומרגיז! נתחיל בהדבקות לקירות: פיטר נדבק לקירות בעזרת שדה של חשמל סטטי, מטופש לגמרי! עכביש נעזר בזיזים ובלחות! (ספיידרמן 2099 היה דווקא מציאותי בקטע הזה, וגם הסרט הולך על הקונספט הזה). הראייה של פיטר השתפרה בעקבות הנשיכה: שטויות! לעכבישים יש לרוב ראייה ממש ממש דפוקה והם מסתמכים הרבה יותר על חוש מישוש וריח! אם כבר, הוא היה צריך להפוך לDAREDEVIL 2 או משהו... הכוח הפרופורציונאלי של עכביש: כל עכביש היה מת... זה מה שיש לי להגיד... פי מאה? למה לא פי מיליון וזהו? עכביש שירים כזה כובד, לא ישאר חי כדי לספר לחבר´ה... השרירים של פיטר: עכביש בכלל לא משתמש בשרירים כמו שלנו! תאמינו או לא, אבל עכביש זז באמצעות מערכת הידראולית מסובכת! חוש עכביש? C´mon... בואו לא ניכנס לזה אפילו! עכבישים לא חיים במקומות חשוכים ואפלים סתם! זה פשוט בגלל שהיכולת שלהם להבחין בסכנה שואפת ל-0 עד שהסכנה נוגסת לה את הראש! (לא שלעכבישים יש ראש...) עכביש יכול להבחין בטורף רק אם הטורף הזה הולך על האדמה ויוצר תנודות מספיק חזקות! אם הטורף בא מהאוויר, סביר להניח שאין יותר עכביש! זוהי רק ההתחלה... לא ניכנס לזה יותר מדי, הכי חשוב: Spidey rules!

ויאגרה

New member
תגובה

את מה שכתבתי ביססתי אך ורק על קריאה של קומיקסים בכיכובו של ספיידרמן, ולא על עובדות מעולמם של העכבישים...אני לא מבין בזה ולא מיתיימר להבין בזה, אבל אני בטוח שמה שאמרתי על הכוחות של ספיידרמן, גם אם הוא לא נכון מבחינה ביולוגית - נכון לגמרי...יצא לי לקרוא מספיק חוברות בשביל לדעת שאני צודק. העובדות הן שמבחור קטן, חלש ורזה שנעזר במשקפיים, הפך פיטר פארקר, לאחר שנינשך ע"י העכביש, לבחור די שרירי עם ראייה טובה (מאז שנינשך ע"י העכביש, לא היה לו צורך במשקפיים...אני משער שזה יותר קשור לעובדה שמדובר בעכביש רדיואקטיבי, והקרינה היא הגורם המכריע)....לכן, כל העיניין שהנשיכה שיפרה לו את הראייה - לא שטותי (הזכירו את זה כמה פעמים בחוברות). אותו הדבר לגבי השרירים שלו (אפשר לראות גם בחוברות, ואפילו בסרט, אותו הזכרת).

לא האשמתי אותך בחוסר דיוק.

אתה כתבת מדוייק לגמרי. מי שלא דייק הם סטאן לי, והבחור השני ששכחתי את השם שלו! אלה שהמציאו את ספיידרמן! עכשיו, לגבי ההשפעה של הקרינה על עצב הראיה, על הקרנית ועל שרירי האישון ועכירות העדשה, דונט גט מי סטרטד... בוא לא נדבר גם על ההשפעה שיש לקרינה חזקה על תפקוד מערכות ביולוגיות אחרות... שרירים מפותחים בגלל רדיואקטיביות? בהההההה! די! בואו לא נכנס לחוסר הדיוקים של ספיידי... אני יותר מדי אוהב את החוברת הזו בשביל לרדת עליה...

ויאגרה

New member
בשנות ה-60

הזמן שבו ספיידרמן הפך מדמות קומיקס לאייקון, הרבה אנשים חששו מקרינה...זו הסיבה לשימוש בה.

יש לי תחושה שאתה קצת

מזלזל באינטיליגנציה שלי, או שאתה פשוט מנסה לשכנע את עצמך שזה מציאותי. קומיקס הוא לא נושא מציאותי! הרעיונות שרוב גיבורי הקומיקס מבוססים עליהם הם שטויות במיץ עגבניות! Marvel אפילו גרועים יותר מ-DC בעניין הזה, למרות שאני מאוד אוהב את Marvel ולא ממש סובל את DC. בשנות ה-40, ה-50 וה-60, אנשים האמינו בהרבה דברים שהיום ברור לנו שהם לא סתם לא הגיוניים, אלא אפילו מטופשים לחלוטין! הקומיקס הוא תרבות שהתפתחה מאז, וטוב שכך! סיפור קבלת הכוחות של ספיידרמן היה כל כך מטופש שכבר היום אנחנו רואים ניסיון לקחת את הסיפור ולגלות פרטים עליו שעד היום לא חשבנו עליהם, אבל הופכים אותו לטיפה יותר "הגיוני" בסטנדרטים של היום. הסיפור של יחזקאל באמייזינג ספיידרמן 30 עד 34 מתחיל לתת רמז שהסיפור המטופש על נשיכת העכביש הוא לא הסיבה האמיתית שבגללה קיבל פיטר את הכוחות שלו. הסיפור האמיתי שJMS רומז לנו עליו הוא שכוחות גדולים יותר היו מעורבים פה. ידידי, אתה לא צריך לספר לי על ההשפעות הסוציולוגיות של פחד האטום על יצירות האמנות של תקופת אמצע המאה הקודמת. היה לי מספיק מזה כשלמדתי באקדמיה. שנינו יודעים היום שמפיצוץ שמעורבות בו קרני גאמא, לא תווצר מפלצת ירוקה בסגנון "ד"ר ג´קיל ומיסטר הייד", שנינו יודעים שנשיכת עכביש רדיו אקטיבי לא תתן לך כוחות של עכביש, שנינו יודעים שחומרים כימיקליים שנשפכים עליך לא יהפכו אותך לעיוור, אבל עם חושים של עטלף. שנינו יודעים (אם נעבור ל-DC) שקרני השמש שלנו לא ישפיעו על אף חומר מוצק (או צמיג) להיות מסוגל לעוף בכוח הרצון או להפוך לחסין לכדורים ולירות קרני לייזר מהעיניים. שנינו יודעים שבחור כמו באטמן היה נתפס כבר מזמן ומושם ב"גהה" או אחד מדומיו. שנינו יודעים שפיצוץ כימיקלי לא יגרום לך לרוץ במהירות האור ושנינו יודעים שלא מסתובבת פה טבעת ירוקה שיוצרת כל מה שאתה מדמיין, ממש כמו שחייזרים לא מסתובבים על כדור הארץ, ושאלים קדומים נחים להם באסגארד ולא יורדים להלחם בפשע... גם לא בגוף של מישהו אחר. קומיקס הוא סיפור בדיוני, לא ממש הגיוני אבל גם לא ממש מנסה להיות (אפילו לא ממש עקבי). כיף לקרוא אותו וכיף לאסוף אותו. בוא לא ננסה לייחס משמעויות נסתרות לאפשרות להנשך ע"י עכביש, כי התוצאה היחידה היא עקיצה! (לרוב לא קטלנית, אפילו אם העכביש רדיו אקטיבי!)

שים לב אגב,

שבחוברות חדשות יותר כמו של אימג´ וקרוסג´ן, הסיפורים מנסים להיות הרבה יותר מציאותיים (ביחס לקומיקס הקלאסי לפחות) אפילו Marvel עצמם, מנסים להמציא את עצמם מחדש בקו האולטימייטס שמנסה לתת את הסיפור בצורה שתתקבל יותר על הדעת המערבית המודרנית (השינוי הכי קיצוני הוא ב-Hulk, אבל גם בספיידרמן העכביש הוא פתאום לא רדיואקטיבי אלא מהונדס גנטית, מה שפותח אופציה כביכול למניפולציית גנים שתווצר על ידו).

ויאגרה

New member
ממש לא...

אתה זה שמזלזל באינטילגנציה שלי, אם אתה חושב שאני מנסה לשכנע את עצמי שזה מציאותי...אחת הסיבות שאני קורא קומיקס היא לברוח מעולם המציאות, לעולם שבו יכולים להיתרחש דברים שאין סיכוי שיתרחשו אצלנו. אני מסכים איתך שכיף לקרוא ולאסוף חוברות קומיקס...אחרת, לא הייתי עושה את זה, נכון? בקשר לעיניין של הקרינה...סטן לי בעצמו, בראיונות שקראתי, הזכיר שהסיבה היחידה שהישתמש בקרינה בחלק גדול מהסיפורים היא כי רבים פחדו מפצצות אטום ומהשפעות הקרינה באותה תקופה, והוא, למרות היותו בור מוחלט בכל העיניינים הקשורים לנושא, חשב שזה יהיה מעניין להיתשמש בזה...וזהו. חוץ מזה...מישהו אמר שלא מסתובבים חייזרים על פני כדור הארץ?

ממש לא... חלק שני!

אני ממש לא מזלזל באינט´ שלך! אני לא חשבתי שאתה מנסה לשכנע את עצמך שזה מציאותי, חשבתי שאתה משכנע את עצמך שאין פה סתירות פנימיות... לא משנה, כאמור, הכל ברוח טובה, ונהניתי מחלוקת הדעות שלנו! יום נפלא לך ידידי!

The Crusader

New member
אוקי נמאס לי!!!!

עם כל הכבוד ל"ידע האקדמי" שלך... אף מדען בעולם לא יודע מ בדיוק ההשפעות של קרינה ובטח שלא כשהיא באה במגע עם אנרגיה\חומר\אלוהים יודע מה אחר! לך תדע אולי יש חומר בככוכב אחר שיגרום לך להיות קל יותר מן האויר מאיפה אתה כל כך בטוח שזה לא יכול לקרות!!! שיהיה ברור אני לא אומר שזה קיים לכל הידוע לנו אבל למה אתה שולל אתה לא מומחה בקרינה אנרגיה קוסמית (אגב לידעתך גילו שיש כזה דבר שנקראה חומר שחור ואנרגייה שחורה והם כבייכול לפי התאוריה מניעים את היקום יוצרים את כוח המשיכה בין כל דבר וכולי וכולי ואף אחד לא יודע עדיין כלום עליהם חוץ מזה שהם מכסים שתי שליש מהיקום) בכל אופן אני אומר תפסיק לשלול דברים כי אתה בטח שלא יודע מה אפשרי ומה שלא!!! ואגב בקשר לעכביש שלך.... לא כולם חיים במקומות חשוכים(כמו עכבישי מדבר וכדומה) בנוסף חוש העכביש לדעתי זה מעין חוש שישי שיש לכל החיות שמתריע אותם מפני סכנה(וקיים כזה חוש פשוט תסתכלו על הכלב או כל חיה אחרת) כוח פיזי מוגבר.... זה כבר באמת לא נכון אבל יכול להיות שהוא התבלבל ושילב תכונות של נמלה

Phenomenal

New member
אני אגיד לך מה היה קורה באמת

מה שהיה קורה הוא ככה, העכביש היה מת מהקרינה.. וזהו! ולא היה ספיידרמן.. אז אל תתחילו להתווכח על שטויות כי זה בסך הכל קומיקס, זה לא ספר זאולוגיה.

למעלה