שלום, אני מראשל"צ!

רויטל68

New member
שלום, אני מראשל"צ!

רציתי לשאול כמה שאלות, ןמקווה לקבל תשובות כנות. אנו משפחה צעירה עם שלושה ילדים קטנים, וחשבנו "להגר" למודיעין או לסביבה, מה המינוס והפלוס בלפיד לעומת מודיעין? מה מחיר השכירות פחות או יותר ל5 חדרים? האם בלפיד יש בתי ספר? הייתם ממליצים על לפיד או מודיעין? יש מתנ"ס וכאלה? אני יודעת יש לי הרבה שאלות. אבל הסיבה שאנו רוצים לעבור לאיזור, זה איכות חיים במינימום כסף. כאן בראשון לציון(מערב) מאוד יקר. יש שכונות בראשון שהן זולות אך אוכלוסיה לא מי יודע מה(בלשון המעטה) אז מה אתם אומרים? תודה רבה מראש. מאוד חשוב לי לשמוע את תגובתכם.

אירילה

New member
הישוב לפיד

הישוב לפיד הוא ישוב קהילתי ומונה כ 500 משפחות ללא אפשרות הרחבה ,לגבי מינוס או פלוס ,אם חפצתם בחיי העיר אזי לפיד בטח אינו התשובה ,אם בחרתם בשקט ובלי מרכזי קניות וכדומה הרי שלפיד הוא המקום האידיאלי לגור בו ,התחבורה הציבורית ממודיעים נכנסת רק כ 5 פעמים ביום ,כך שרצוי וחובה שיהיה רכב פרטי בנמצא. לגבי שכירות המחירים עלו כמו מחירי ההבתים בלפיד ,בלפיד ישנם רק בתים פרטיים בסגנון הדו והיחיד וישנם גם טוריים. מחירים נעים מ 200,000 $ עד כ 400,000 $. מבחינת מוסדות ציבור ,ישנו בי"ס יסודי וגני ילדים ,מעון ויצו, גנים פרטיים ומרכז חוגים ,פועלים אף חוגים בנושאים ומגוונים והעיקר אנשים נחמדים מאוד ומתנדבים רבים לפעילויות שונות במשך השנה ,מתנ"ס אים משום שלפיד שייך למועצה אזורית חבל מודיעין מה שמעניק לנו ארנונה לא יקרה. את הישוב מנהל ועד מקומי המוכר ע"י משרד הפנים והבחירה אם לגור או לא לגור בלפיד אינה כרוכה בתנאים . מאחל לכם בהצלחה באשר תפנו גרשון

גרשון צודק לפיד מקום אידיאלי

אבל תיקון אחד לדברי גרשון אין יותר בתים בלפיד במחיר 200.000 דולר כי אפילו הטוריים עולים כיום יותר. אגב קל מאד לתפוס טרמפים בלפיד כי יש הרבה תנועה וזה יתרון גדול לישוב......

very VIP

New member
בנוגע לתח"צ

כמובן שיש את קו 7 של מרגלית שעובר 5 פעמים ביום בלפיד, אך זה זמני. בחודש וחצי הקרוב תתחלף התח"צ במודיעין והרשיון יעבור לחברת קונקס. כך שמצב התח"צ בלפיד יכול להשתנות, לטוב או לרע. בנוסף, ניתן לתפוס אוטובוס של חברת סופרבוס, מהכניסה ליישוב, ולנסוע איתו עד צומת שילת. משם כבר ניתן ללכת ברגל ולקחת קו פנימי במודיעין במידת הצורך. מחיר הנסיעה לא יקר ועומד על 2.50 שקלים.

למעלה