שלום , אני מתעניינת בנושא - SAP-ERP

nona33

New member
שלום , אני מתעניינת בנושא - SAP-ERP

האם מישהו יכול לספר לי על התחום ? מה קורה אחרי קורס ? האם אפשר להתקבל בקלות לעבודה או שצריך ניסיון ? מה טווח המשכורות והשעות עבודה כמתחילים ? אם למישהו יש איזה שהוא ידע בנושא אשמח לקבל . אה.. ועוד משהו - מה סוגי הקורסים שיש בנושא - הבנתי שיש מטמיעי , ומדריכי וגם מיישמי - האם זה אותו דבר , או שיש הבדל ? תודה

dafna88

New member
הי

אני למדתי ועבדתי בזה. יש הבדל רציני בין כל הדברים. הטמעה זה פשוט לשבת עם מישהו וללמד אותו איך המערכת עובדת . הדרכה זה להדריך קבוצות , ויישום זה בכלל שונה ולוקח הרבה זמן עד שמגיעים לזה ובדרך כלל מחפשים עם נסיון. אני עברתי את הקורס במכללת נס, התקבלתי לפרוייקט ב - SAP עבדתי במספר פרוייקטים , בכולם השכר הוא עגום ביותר, העבודה היא כמו שוק עבדים ממש וממש לא שווה , אני מצטערת על השנה וחצי שבזבזתי בחיי. אני אקדמאית וחשבתי לעשות לזה הסבה ופשוט לא כדאי להתקרב . השכר נמוך ביותר למרות שבסוף הגעתי לשלושים שקלים לשעה אבל לוקח הרבה זמן . העבודה היא לפי פרוייקט , לא תמיד יש עבודה וחלק מהזמן יושבים בבית ללא משכורת . בקיצור אני מציעה לך לא להתקרב , במיוחד שהיום כבר יש מעט פרוייקטים, מה שכן אולי תבדקי לגבי אורקל למרות שגם פה לפי דעתי זה אותו סגנון. מקוה שעזרתי.

nona33

New member
וואאאאאווווו ...נשמע רע .

מה זה אורקל ??? מה שעות העבודה שעבדת הפרוייקטים ? אני חייבת לציין שאני לא מכירה אף אחד שעובד או למד את הנושא ולכן את בהחלט עוזרת לי .אם יש עוד פרטים שתוכלי לספר לי אשמח מאוד אפשר גם בפרטי . תודה רבה רבה .

dafna88

New member
המשך

אורקל היא מערכת נוספת כמו SAP ויש לה לפי דעתי הרבה יותר הצעות עבודה. מבחינת השעות תלוי באיזה פרוייקט את נופלת. מטמיעים דרך אגב מקבלים את השכר הנמוך ביותר . והעבודה היא לעבוד במקום מסויים ולעבור מאחד לשני ולהסביר שוב מחדש כל פעם לכל אחד את המערכת . את לא יושבת במקום קבוע ואין לך חדר משלך אם זה חשוב לך , את פשוט עוברת מאחד לשני. בדרך כלל הפרוייקטים הם לפחות 9 שעות ביום והרבה פעמים יותר .אני עוזבת את התחום הזה , אני אומנם הדרכתי שזה יותר נחמד אבל גם העבודה דורשת הרבה והשכר לא בהתאם ואין הרבה אפשרויות קידום, ומהגם שהסאפ מתחיל מאוד לרדת וכבר אין הרבה פרוייקטים.

nona33

New member
תודה רבה !!!

אני ממש מודה לך , חסכת לי זמן יקר וכסף ואני מאוד מודה לך על זה . באמת לא מתאים לי סגנון העבודה וכל מה שסיפרת , יש לי עסק שלי שעובד ומרוויח וחיפשתי משהו נחמד נוסף , דווקא מתאים לי שזה לא משהו קבוע אלא פרוייקט פה ושם אבל לעבוד בשעות מטורפות 9 ומעלה ... ומשכורות נמוכה יחסית , זה ממש לא מתאים .... זה נשמע רציני ומיוחד בגלל שזה כביכול בחברת הייטק , אז זה נשמע יוקרתי ואולי מבטיח משכורת טובה אבל כמו שאת מספרת המציאות שונה . בכל אופן , אני מאוד מאוד מודה לך . אגב , את בדרך להסבה ??? איזה תחום ??? אני אמשיך לחשוב ולחפש כיוונים נוספים שמחה שיש בפורום חברים שעוזרים ונותנים עצות במיוחד שזה מנסיון .

dafna88

New member
אין בעד מה

נכון , גם אני חשבתי בהתחלה שזה קשור להייטק אז מרוויחים טוב , אבל לא בתחום הזה ממש לא, התחום הזה הוא פשוט שוק עבדים. אני לא יודעת עוד מה לחפש חשוב לי משהו שבאמת יש עבודה ושמרוויחים טוב ואני עדיין בשלבי בדיקה.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
בקשר ל-SAP

ראשית כל-נועה, לקחתי את הערתך לתשומת ליבי והדבר לא יחזור. שנית לא ממש מסכים עם מה כתבה דפנה. תחום ה-SAP הוא תחום מתפתח שבעוד מספר שנים יצליח מאוד בגלל פרויקט המרכבה שבו אמורים להעביר את כל משרדי הממשלה לעבודה ב-SAP. בארץ התחום עדיין בחיתוליו אבל SAP היא מערכת נתונים מצויינת שנותנת מענה לבעיות רבות של האירגון. בגדול, מי שילמד את התחום כיום וירכוש ניסיון יכול להרויח יפה מאוד בעתיד. בכל מקרה, לאחר שתתחילי ללמוד, אם תתחילי את מוזמנת לשלוח אליי מסר, יש ברשותי חומר לימוד רב בתחום ואשתדל לעזור לך.

nona33

New member
שוב , תודה על תגובתך ... בנושא SAP

דפנה אמרה שהמשכורות נמוכות , והשעות רבות ואין הצדקה למשכורת. אולי בעתיד זה יתפתח , כמו שכתבת , בעוד כמה שנים . אבל אם עכשיו אלמד .. .מה אעשה כשאצא מקורס ... אני הרי מעוניינת במשהו מיידי ולא לעוד כמה שנים . בנוסף .... קראתי קצת במודעות דרושים וראיתי שכולם , אבל ממש כולם מבקשים יוצאי קורסים אבל עם ניסיון בעבודה לגבי פרוייקט ה"מרכבה" מה הצפ"י ? מתי יוצא לדרך . אשמח אם תמליץ לי על לימודים אחרים שיכולים להתאים לי , משהו שאוכל לעבוד בו כפרילאנסרית , מדברת רק על לימודי מקצוע אשמח להוסיף פרטים במידה וצריך כדי לכוון אותי אני חושבת שבדקתי כמעט הכל ולא מצאתי ... תחומים כמו פיננסים , מעניינים אותי .

למעלה