שלום אני נשואה טרייה

גאולה28

New member
שלום אני נשואה טרייה

מרגישה מוזר אחרי חתונה שהיה כל כך הרבה לחץ וסידורים וזהו חוזרים לשיגרה פתאום והכל מתחיל להרגע
מצד אחד זה טוב ואנחנו מאחורי כל החוויה ומצד שני מה עכשיו מאיפה מתחילים? ניכנסנו קצת לחובות
ויש קצת עימותים וחילוקי דיעות מה היה בסדר ומה לא בחתונה וכל התהליך ...פתאום יש שינוי בחיים
והכל מתחיל להיות רציני ולהיות יותר אחראיים ועצמאיים ולעזוב את בית ההורים איך מתמודדים עם השינוי
ולפעמים יש לי מצב רוח עצבני לפעמים דיכאוני לפעמים בא לי להרגיש מאוהבת וריגושים כמו ברווקות החיים מתחילים יותר להשתנות וזה מפחיד ,ואני כל הזמן שנים חיכיתי לרגע הזה וכשזה בא אני חסרת ביטחון איך להתמודד עם כל החובות ,השכירות , הקשר האמיתי הזה מרגישה סוג של כבדות בעינין .
כל השנים רציתי כבר להיות אמא גם עכשיו רוצה אבל מרתיע אותי העינין הלידה וההריון איך יהיה מפחדת פחד מוות מכל התהליך והלידה במיוחד ועכשיו הבעל רוצה ומדבר בהתרגשות על ילד ואני לא יודעת אם להיכנס לזה או לחכות כי הפחד מרתיע מה עושים עם הפחד כי לא נראה לי שייעלם ואני כבר בת 30 לא יכולה לחכות הרבה ורוצה להיות אמא ... רק הפחד מהלידה עוצר.

קחי אויר \ תנשמי רגע

לא למהר לשום מקום
אומרים שאם שורדים את השנה הראשונה , הנישואין יחזיקו מעמד
בחיים יש דבר שנקרא "סרגל מאמץ" לא מתחילים את כל השינויים ביחד
קודם חיים יחד שנה - רואים איך זה לבד
ילד - לא למהר למרות גילך , שאם חלילה ישתבש משהו - לא יהיה לכם עוד משהו שיסבול ולכם משהו לדאוג לו שזה יותר קשה
פשטו אמרי לבעלך לקחת את הזמן , לא להוסיף לחצים אלא להוריד
לבנות את הזוגיות יחד , לטייל , לטפח את הדירה , לנהל תקציב
ולפנק האחד את השניה
את תסתדרי אני בטוח , רק תלמדי איך לשחרר את הלחצים
בקשר לתהליך הלידה , מאחל לך לידה קלה כמו אצל אשתי - כל ילד - בערך שעה וחצי בחדר לידה
הכל יהיה בסדר , לא לדאוג

סיגלית 2014

New member
מנהל
למה?

למה ניתוח כשאפשר אפידורל?
היום יש אמצעים לעבור את התהליך הזה בצורה קלה יותר.
לידה טבעית עדיפה מאשר ניתוח. ההחלמה מניתוח הרבה יותר קשה.

מאמין שיהיו עוד מגיבים ונותני עצות
כולנו היינו שם כך או אחרת

ד ר ל י

New member
פחדים אחרי החתונה

אחת הטעויות שזוגות צעירים עושים זה להוציא הרבה כסף על חתונה. אחר כך נקלעים לחובות וזה באמת מפחיד. לדעתי להשקיע בחתונה יותר מדי זה טעות. זה ערב אחד בחיים ואחר כך משלמים על זה הרבה שנים, והתשלום יכול להרוס את החיים שאחרי, כי חיים במצוקה כלכלית הם נוראיים. אני מדברת כאילו שאני לא עשיתי את הטעות הזאת.
לדעתי אתם צריכים יעוץ כלכלי ואפילו לגור עם ההורים או לחפש דירה זולה יותר. כי כל עוד יש בעיות כלכליות יהיה לכם מאד קשה לחיות בכיף.
לגבי האמהות, את מתכוונת שרק הלידה מפחידה אותך או שגם האמהות אחר כך?
אה, שכחתי: מזל טוב

סיגלית 2014

New member
מנהל
אם את רוצה

ובעלך רוצה, לא הייתי מחכה יותר מדי במקומך.
את יודעת, לא יולדים מיד לאחר הכניסה להריון. יש לך 9 חודשים לעכל ולהתכונן נפשית.
ואין לך ממה לפחד. לא כדאי להכניס לראש כל מיני פחדים ותרחישים.
האמיני בטוב ותזמני לעצמך טוב.
שיהיה בהצלחה.

ד ר ל י

New member
יש כל מיני דרכים להתמודד

עם פחד מלידה, כמו שכתבו לך קודם.
עצם זה שאת ממש רוצה להיות אמא זה נהדר. בהצלחה!

סיגלית 2014

New member
מנהל
למה לדכא על ההתחלה? למה?

מה נשמע, מיסטר?
לא רואים אותך... לא שומעים ממך..... מה קורה איתך?

עסוק לאללה בזמן האחרון

עכשיו סיימתי עם הקניות ושטיפת הבית ויש לי כמה דקות פנויות עד שהרצפה תתייבש

סיגלית 2014

New member
מנהל
מזל טוב ו-welcome to the club

אני חושבת שרגשותיך וחששותיך מוצדקים!
כל ההתלהבות, האופוריה, ההתרגשות מהחתונה יורדים ומתחילים החיים האמיתיים. ובאמת השנה הראשונה היא אחת הקשות מכולם.
אבל בכל זאת... יש חיים! עדיין יש רומנטיקה, עדיין אפשר "להשתולל" כמו ברווקות,אבל בצורה יותר מחושבת.
עכשו כאשר אתם בראשות עצמכם, יש צורך בלקיחת אחריות, בתכנון תוכניות קצרות טווח בינתיים (קודם מסיימים את חובות החתונה, אחר כך חושבים איך מתקדמים הלאה.. , איך חוסכים גם לדברים חדשים ומתי יגיע תורו של תינוק).
אין טעם להתווכח מה היה או לא היה מוצלח בחתונה. החלק הזה כבר נגמר. מתחילים חלק חדש (שאני אישית חושבת שלכל חלק חדש יש את ההתלהבות שלו). ויש חששות וזה נורמלי לחלוטין. אבל פחד וחששות לא צריכים להרתיע אותך. בחייך תעבירי שינויים ותחווי דברים חדשים מפה ועד להודעה חדשה. ואם תפחדי מכל דבר, תגיעי לכלום (ואת זה כותבת לך אישה די פחדנית
). והלו?.. יש לך מישהו שעובר את זה יחד איתך, את לא לבד! מה כל המטרה בזוגיות אם אין שיתוף?
לגבי עניין הילד והלידה: כל אישה חוששת וכל אישה עוברת את זה. אין חוויה דומה ללידה (תגידי, "ביבי בום" לא עושה לך חשק? כי לי כן...). וזו חוויה מדהימה! אבל העניין לא נגמר בלידה בדיוק כמו שחיי נישואים לא נגמרים בחתונה. את צריכה לגדל את התינוק ו... לא לשכוח... להנות מזה.
לכל דבר בחיים יש קושי אבל יש גם סיפוק.
מאחלת לך חיי נישואים מאושרים ומספקים.

גאולה28

New member
תודה על התגובה :)

ביבי בום ראיתי פעמיים ומאז לא רוצה לראות כי זה מביא לי צמרמורת יותר מדיי מרגש וכואב
אקח לצומת ליבי את הדברים..לא לפחד וללכת על זה עוד כמה חודשים שהכל יירגע יותר

למעלה