שלום, אני פותחת את ה1.1.18. וחוגגת גם היום יומולדת,

מינהר

New member
שלום, אני פותחת את ה1.1.18. וחוגגת גם היום יומולדת,

לפי הספרים. אני רשומה בספרים כילידת 1.1.48
אתמול חגגנו את השנה החדשה בריקודי עם, עם כיבוד - תמרים ואגוזים, כיבוד אפוי מתוק [אסור לגעת] וגם מלוח, קרקרים ובורקיטס קטנים.
הריקודים היו מקסימים, ואני התרגשתי, ולא רציתי כל כך לגלות בדיוק מה הגיל העגול שלי [70], למרות שחלק נכבד מן הרוקדים פנסיונרים כמוני בגילי.

מינהר

New member
התכנית שלנו להיום- אני והבן הגדול נוסעים לבקר

את הבן הקטן ב- למד, תל אביב. אני מקווה שהגשם יתנהג יפה. ושהתכנית תהיה בתוקף. לי כבר קשה לנהוג ל-למד בגלל היובש בעינים.
מה עשיתם אמש? הלכתם לישון בחצות, כמוני?

הדסהש1

New member
מינה פעם שניה מזל טוב..אני הייתי בבית לבד

לא חגגנו מעולם את היום הזה..ראיתי בטלויזיה את העולם חוגג. ונהנתי..מקווה שהאנשים התנהגו בהתאם ולא נהגו לאחר השתיה..

יוליקה

Member
מנהל
עקבתי אחרי החגיגות בעולם

בערוצים השונים של חו"ל הביאו את חגיגות הזיקוקים בכל מקום ומקום...
לבסוף התעוררתי ב-2 לפנות בוקר בדיוק חגגו בלונדון - 10 דקות תמימות
של זיקוקים מרהיבים אפילו הביג בן שנמצא בשיפוצים צלצל בחצות שלהם....
אז זהו זה... הגיע 2018!!

בוקר טוב

כתבתי את זה ליוליקה, כתגובה למתכון שלה לרגל קרושה ואני משתפת גם
פה, לתחילת השנה הלועזית שתהיה מוצלחת.
יש בדיחה על נושא המאכלים שלנו,
איש בא למסעדה ושואל את המלצרית:"מה יש לך"?
המלצרית אומרת: "יש לי רגל קרושה, כבד קצוץ, חזה ממולא, דג ממולא,מוח מטוגן
מעיים ממולאים ועוד"
האיש מתעצבן ואומר: "לא שאלתי אותך איזה צרות יש לך, שאלתי מה יש
לך להציע לי לאכול".

מינה, שוב אני מברכת אותך ביומולדת שמייייח

שוב מזל טוב למינה עם כל הברכות שבעולם.

לנו היה אתמול בבית קונצרט, קונצרט של שיעולים וקרעכצן, בשעה 21.00 כאשר בעלי ראה שאוטוטו נסגרות לי העיניים, ניגש באבירות לבר הוציא 2 כוסיות ובקשתי למזג לנו אייריש קרם, חוץ מליקרים אני לא שותה משקה חריף אפילו לא בירה, למרות שיש בבית שיוועס וודקה מצויינת ועוד ועוד.

השקנו
כוסיות לחיים וקיבלתי נשיקה במצח וברכה לשנה טובה בריאה ואוהבת.

מינה שוב מזל טוב. הבוקר צפיתי

בכניסת השנה החדשה בטיימס סקוור. הגיע הזמן שישנו במשהו...כל שנה אותו דבר. ובנוסף 11 מעלות מינוס!

נימה3

New member
אני יצאתי לניחום אבלים ולאחר מכן הרצאה של מאיר שלו

על ספרו אחרון"גינת בר" היה מענין.מהשנה החדשה ראיתי קצתזיקוקים בטלויזיה ולא יותר.

מינהר

New member
נימה, קראתי את הספר גינת בר. חביב

והומוריסטי. מה שלו חידש לכם בהרצאה?

נימה3

New member
מינה, שאלה טובה שאלת האמת שלו לא חידש הרבה

אמר בע"פ מה שכתוב בספר אבל זה נשמע יפה ונחמד והיתה שעה של קורת רוח. לפני כמה שנים הוא הופיע באותה מסגרת ואז הוא ממש חיפף אני לא זוכרת על איזה ספר שוחח אז אבל כולנו יצאנו בהרגשה של זלזול מצד הסופר הפעם היה קומוניקטיבי יותר. לדבר הוא יודע, חוש הומור יש לו, אז זה המתכון.

יש לי משהו חשוב לספר לכם על השדכנית הלנה עמרם.

לפני כמה עשורים, בעלי ואני יושבים אצל הורי והיתה תוכנית בה הציע הלנה עמרם את מרכולתה "שידוכים" והנה היא מספרת שיש לה רשימה גדולה של רווקים לשדך לבנות ישראל, ואז היא מעלה תמונות של בחורים ומספרת עליהם קצת עיסוק וכדומה, ופתאום נמלטת צעקה מפי ואני אומרת אמא תראי הנה אבי ועולה תמונה של בן דודי אבי, נשוי באושר, אבא לילדים שאולי בגלל בצע כסף הסכים שכאילו תציע אותו כאשר היא סיפרה שרק רווקים ברשימת המשתדכים.

היום תהייה תוכנית שלה ובו לוקחים אותה למכונת אמת, אם היא תצא צודקת במכונת אמת תדעו שהכל חרטה ברטה.

אני כבר מחכה לראות את התכנית הערב.

מינהר

New member
ניצת, אני זוכרת שעמרם הואשמה בנוכלות,

לא זוכרת מה היה הסוף. אני מעדיפה לראות תכנית סטירה, אם יש היום. איך בן דודך התגלגל אליה, היה לו הסבר?

הבן דוד שלי היה צעצקע, פעם היו קוראים לזה כך.

בחור יפהפה ידו בכל ויד כל בו, היא. הרי היתה זקוקה למשתפי פעולה, אז לדעתי שילמה לו וכך הכניסה אותו לאלבום התמונות של גברים פנויים.

אצלנו אף אחד לא שותה משהו חריף יותר ממיץ או תה

החריגה היחידה היא שכאשר אני בכרתים יש להם בירה מאוד טעימה "מיתוס", אז במקום לשתות חצי ליטר תפוזים בצהריים, אני שותה חצי ליטר בירה מהחבית, לא יותר.

המענין שבארץ בכלל לא מתחשק לי לשתות בירה, אז פעם בחצי שנה אני קונה במרכול שישיה קרלסברג קטנים, וכשאני פותח בקבוק, אשתי ואני לוגמים ממנו מידי פעם והוא יכול להיגמר רקהערב.....

פעם היה משקה בארץ שבקיבוץ עמיעד ייצרו אותו וכאשר מי שהקים את המפעל ,ג'פרי, נפטר. הפסיקו, סגרו את העסק ומכרו את הציוד.
זה היה ליקר מקיוי והחזקתי תמיד בקבוק במשרד לטובת אורחים (ארחתי משלחות שוטרים מכל העולם).
המדהים שהליקר קיוי הישראלי זכה במקום ראשון לסוג זה בעולם בתחרות בניו זילנד, מולדת הקיוי.....

מינהר

New member
בעניין יריחו, אני זוכרת מבית ספר, ששם היו ארמונות

חשמונאים, וביחוד ארמון החורף של הורדוס.
זה באותו אזור כמו קסר אליהוד? השם אליהוד מחייב, איזה מבצר היה שם שקשור ליהודים?

לפי האגדה זו הנקודה בה חצו בני ישראל את הירדן ביציאת מצרים

ארמונות החשמונאים והורדוס נמצאים במערב יריחו בפתחו של נחל פרת (ואדי קלט).
קסר אל יאהוד נמצא מזרחית ליריחו במרחק ניכר, על שפת הירדן.

למעלה