שלום, אני צריך בבקשה את עזרתכם

הקיזומ

New member
שלום, אני צריך בבקשה את עזרתכם../images/Emo26.gif

זה לא קשור ישירות לערוץ ההסטוריה אבל קשור להסטוריה - האם יש ספר/סדרת ספרים "אנציקלופדית" מומלצת שסוקרת את ההסטוריה של העם היהודי וארץ ישראל "מאז ועד עכשיו"? כלומר, אני מתכוון לכך שתסקור את אנושא (עם היהודי וארץ ישראל) על כל תקופותיו. לחילופין, אם אין תשובה לגבי המבקשה מלמעלה, אז הייתי שואל לגבי סדרת ספרים, שעוסקת בהסטוריה של העם היהודי וארץ ישראל בתקופה/תקופות החל מראשית התנועה הציונית ועד לסביבות מלחמת יום הכיפורים. שוב - הייתי מעוניין שהספר/ספרים יהיו בעלי אופי אנציקלופדי/אובייקטיבי (לא יודע איך לנסח את זה) עד כמה שניתן. אני מניח שיש הרבה ספרים בנושאים הללו אבל - האם יש אחד או אחדים שמומלצים במיוחד כמקור לימודי?

ההיסטוריה של ארץ ישראל

זו אנציקלופדיה שסוקרת את תולדות ארץ ישראל מהתקופה הפרה ההיסטורית ועד לסוף ימי המנדט הבריטי. היא טובה מאוד, אך אינה עוסקת כל כך בהיסטוריה של היהודים בגלות.

הקיזומ

New member
ומה מומלץ עבור התקופה של ../images/Emo26.gif

אחרי המנדט הבריטי (כלומר, מזמן הקמת מדינת ישראל) ועד... עד נניח מלחמת יום הכיפורים?

הקיזומ

New member
אולי בכל זאת יש המלצה בעניין הזה../images/Emo26.gif

כלומר, לגבי השאלה השנייה שלי (ספר לתקופה של אחרי המנדט).

באשר לשאלתך השנייה

יש הרבה ספרים שעוסקים בישראל מהיבטים שונים - תלוי מאיזה היבט מחפשים - בטחון? חברה? יחסי חוץ? על כך יש ספרים רבים. בכל מקרה כדאי לך לעיין בסדרה של ספרים שנקראת הציונות - שעוסק בתולדות היישוב היהודי והתנועה הציונית בארץ ישראל וכן בספרים של מחברים כמו יואב גלבר, נתנאל לורך, יהודה באואר ורבים אחרים... כמו כן ישנו גם כתב עת שיכול לסייע רבות - קתדרה למרות כל אלו אני סמוך ובטוח שיש עוד ספרים רבים שנכתבו בעניין וייתכן שהם אף יותר טובים, אינני בקיא כל כך בתחום הזה ולפיכך אני חושב שיש עוד ספרים שיכולים לעזור לך.... כל טוב

למעלה