שלום, אני צריך עזרה... בשאלה קטנה!

Trole

New member
שלום, אני צריך עזרה... בשאלה קטנה!

שלום יש לי שאלה?! אני טס עוד כמה ימים וארה"ב, ואני רוצה לקחת איתי את המחשב הנייד שלי, ורציתי לדעת אם יעשו לי איזה שהיא בעיה בלעביר אותו או יגבו ממני תשלום . כמו כן בנוסף למחשב יש לי עוד חלק חיצוני של המחשב (דיסק קשיח חיצוני) שגם אותו אני רוצה להעביר , וכאן נשאלת אותה שאלה. האם אני צריך לדווח, לשלם או לעשות משהו לגבי שתי המוצרים הללו... תודה לכל החכמים בעלי הניסיון, המשך יום נעים. :)

doronf65

New member
מנהל
אני לא עשיתי זאת,

אבל מכיר רבים שעשו, ומעולם לא שמעתי על בעיה כזו. אני בטוח שאם היה משהו כזה, הפורום היה יודע ועונה לך. יש למישהו מידע אחר? דורון

odedee

New member
לא מדויק. אין מסי קניה אבל יש מע"מ.

פורמלית, מי שיוצא מהארץ עם לפטופ צריך לקחת איתו את חשבונית המס שמעידה ששולם מע"מ על מחשב. זה נכון גם לגבי מצלמה או דיסק מן וכו'. תאורטית אתה עשוי להיעצר בידי המכס בכניסה לארץ ולהדרש להציג את החשבונית הזו, ואם היא לא ברשותך תדרש לשלם 18% מע"מ על המחשב - לפי המחיר שהוא עולה לדעת המכס. באופן פרקטי, המון אנשים יוצאים מהארץ עם לפטופ וחוזרים איתו אחר כך, ואני אישית לא שמעתי על אף מקרה שביקשו ממישהו להציג חשבונית כלשהי. אני וקולגות שלי נכנסנו לארץ פעמים רבות עם לפטופ ואיש אינו מבקש את החשבוניות. תהיה רגוע. מובן שכל זה נכון רק לגבי מחשב נייד יחיד. אם תנסה להביא במזוודה מחשב שולחני, זה בהחלט עשוי לעורר שאלות אצל המוכסים.

ganjaman stound

New member
ממש אין שום בעיה

רק תוודא שהמטען שלך מתאים גם ל110V (רובם מתאימים) ובטיסות לפני השיקוף תודיע שיש לך לפטופ כי משקפים אותם בנפרד

למעלה