שלום, אני צריך עזרה!!

mr lavi

New member
שלום, אני צריך עזרה!!

אני משרת כשנה וחודש (נוב 07). התגייסתי למוד"ש ונפלטתי מהיחידה בשל בעיה רפואית. אני משרת מזה כמה חודשים (מעל חצי שנה) כתומך לחימה באיזה חור.. אני חווה כמה פעמים ביום משהו מוזר, ורק לפני כמה ימים בשיחה עם מישהו נפל לי האסימון שמה שאני מרגיש אלה התקפי חרדה! אני מסתובב כבר כמה חודשים בבסיס ובבית עם התקפים חוזרים ונשנים כמה פעמים ביום. לפעמים זה נמשך כמה דקות ולפעמים גם שעה. כאב בחזה, דופק מהיר יותר מהרגיל שלי במנוחה, עקצוצים בגוף, חוסר שקט, סחרחורות, בחילות, חוסר תיאבון, מן..כמו שמחסירים פעימה כשנבהלים, אז ההרגשה הזו למשך כשעה לפעמים! זה חמור, זה מפריע לי! אני מפחד מזה!!! אני מפחד שיקרה לי משהו! הייתי ב2 או 3 שיחות אצל הקב"ן ביחידה שלי אבל הוא לא עזר לי, הוא בכלל לא חשב על הכיוון שבו אני משדר את המצוקה שלי! ואני במצוקה!! אנא עזרו לי!! אני לא מסוגל להתמודד עם זה יותר! ההתקפים מגיעים כאשר מגיעות שיחות לנייד שלי מהמפקדים בבסיס, מהאנשים במחלקה שלי. לפעמים רק מעצם המחשבה על העבודה וכו'~! ביקשתי לצאת מהיחידה ולעבור לשרת במקום אחר, לא נתנו לי. הלכתי לת"ש, פסלו לי 55. אני לא יודע מה לעשות! אני מרגיש חסר אונים מול המערכת הזו!! ואני בחרדות כל הזמן! אני אומר שאני בחרדות ולא מאמינים לי כי אני גם באיזשהו מקום כנראה לא מצליח להעביר להם את חומרת המצב שלי כרגע, וזה מתסכל ומכניס לעוד חרדות שמא בחיי םלא יבינו אותי האנשים שבאמת צריכים להבין בצבא, כי זה לא עוזר שחבר שלי או חברה שלי מבינים אותי. זה נותן איזו תמיכה בבית, אבל לא בדיוק במקום שצריך, וזה הבנה אצל הגורמים הרשמיים בצבא, שיעשו משהו!!! השאלה שלי היא כזו: האם הצבא מכיר בכלל באנשים חרדתיים? אנשים שחושבים שיש להם חרדות ומפחדים פחד מוות שיקרה להם משהו, למי פונים??? מי יקשיב לי וייתן אבחנה לזה שיש לי חרדות? אני לא יודע לאיזה גורם בצבא אני יכול לפנות כדי לקבל ממנו את האבחנה לכך, ואת הטיפול ההולם!!

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
חרדה בצבא

שלום לך, אנחנו שומעים כמה השירות מקשה עליך, מרגיש שהגוף מקבל סימנים מהנפש, ונשמע שאולי הקב"ן לא הבין כמה קשה לך, לא ראה את המצב כמו שאתה חווה אותו, ולא רואה את הלחץ הנפשי שלך... אולי אפשר לנסות לפנות שוב לקב"ן, או לבקש לראות רופא ולבקש ממנו שיחה עם פסיכיאטר, ועד אז, לפעמים כשמשתפים בחרדות יכולים להרגיש טיפה יותר טוב, אנחנו פה, בכל פעם שתרצה לשתף...

למעלה