שלום אני צריך עזרה...

שלום אני צריך עזרה...

יש לי שאלה שאולי תפתור לי כמה דברים... אני גר באזור הצפון כרמיאל והוריי גרושים. אמא שלי רוצה לעבור לגור באזור המרכז ואבא שלי רוצה שאני ימשיך לגור פה בכרמיאל,כל אחד מן ההורים שלי רוצה שאני יבוא איתו אבל אני גדלתי בכרמיאל פה יש לי את כל החברים ואני לא רוצה שאמא שלי תעזוב את העיר כרמיאל למרות שלא טוב לה כאן... מה אני עושה?!?!? אשמח לתשובה אורן יפה

ו...שאלותיי...

שלום רב אורן, אורן, לא ציינת בן כמה אתה? האם ההורים שלך מאפשרים לך לבחור? איך אתה מרגיש עם העוסדה ששניהם רוצים אותך? להשתמע, עינת גבע, מכון אדלר.

survivorrr

New member
ועוד כמה שאלות.

קודם כל, כל הכבוד לפניה לפורום ולך. לפי השאלות נראה שאתה בוגר בנפשך. אבל יש כמה שאלות שחייבות תשובה לפני שאפשר יהיה לסייע לך. אך תחילה חשוב להבין כמה דברים. הראשון - על פי החקיקה והמשפט בישראל - ההחלטה אצל מי תהיה נמצאת אצל הוריך. אם הם אינם מסכימים - ההחלטה עוברת לבית משפט. יחד עם זה, כיון שאתה בן 13 (ראיתי בכרטיס), נהוג בבתי המשפט בישראל, שבית משפט מקבל את דעתו ורצונו של הילד (אתה), חוץ ממקרה בו ההורה שנבחר אינו מסוגל להיות הורה ראוי. לכן חשובות שאלותיה של עינת (מנהלת הפורום) מה עמדת ההורים שלך והאם הם מאפשרים לך לבחור. חשובה גם השאלה הנוספת - איך אתה מרגיש ואיך אתה מסתדר עם זה ששני ההורים רוצים אותך. אבל יש עוד כמה שאלות חשובות. אם הוריך כבר גרושים - האם הם כבר גרים בנפרד. אם הם גרים בנפרד - היכן אתה גר ועם מי. של מי היתה ההחלטה עם מי תגור. מה תדירות הפגישות שלך עם ההורה שאינך גר איתו. מה טיב מערכת היחסים בין הוריך הגרושים. האם יש קשר ביניהם. האם הם מסתדרים (פחות או יותר) זה עם זה. בכל מקרה בוא נחשוב. מה עדיף ויותר טוב לך? שאמא תישאר בכרמיאל ותהיה ממורמרת ואומללה בגלל זה? או אולי שתהיה במרכז - ומאושרת עם זה. השאלה הכי חשובה - האם דיברת על זה עם הוריך. חשוב לדבר על זה בנחת ובשקט ולא בבכיות וצעקות. אני יודע שזה יכול להיות מאד מאד קשה, כי אלה שאלות קשות. כל ילד בכל גיל יתקשה להתמודד איתן - גם אם הוא בן 8 וגם אם הוא בן 18. בתי הצעירה היתה בערך בגילך (קצת יותר גדולה) כשהתגרשתי מאמה והבעיות האלה מוכרות לי. אם תוכל לענות על השאלות האלה אולי יהיה אפשר לייעץ לך קצת יותר. רק חזק ואמץ. כולנו כאן מבינים שזה ממש לא קל לך.

למעלה